Vädret med Sara Wiens, ej meteorolog

2010-01-31 @ 09:03:10

Vad är det som har hänt med vårat varma vinterklimat i Skåne? Igår var det fantamej -12 grader när vi skulle köra hem. Jag kan inte minnas att det har varit så här kallt i mina vuxna år. Det snöar idag igen, igår var det fint väder med sol och bara nån enstaka minusgrad, men idag så är det nog ganska så kallt.
Jag undrar vart våran vinter med plusgrader har tagit vägen? Jag beställde inte ens snö i år! Jag ville ha en mild och fin vinter.
Fast å andra sidan så brukar det vara en grymt varm sommar om vintern har varit svinkall. Så jag tror att det kommer slå om snart, från vinter till sommar. På en femöring. I maj kommer det vara varmt som fan och vi kommer gapa efter vintern. Ja, ni kanske kommer göra det, inte jag, jag ska njuta av 30 graders värme.
Den kommer, tro mig.

























Lätta middagstips önskas!

2010-01-30 @ 09:20:15

Nästa vecka är det praktikvecka 1. Då ska jag ta mig upp samma tider visserligen som jag har gjort nu de senaste veckorna, men jag har kortare tid på mig om mornarna. Jag planerar att ta bussen som går 7.15, då är jag framme i lagom tid till klockan 8. Så nu gäller det för mig att planera. Planera mat, planera kläder, mejken osv, för att jag ska få det så lätt för mig som möjligt. Har ni några bra tips på middagar som man kan göra i förväg och sedan värma i ugnen/mikron? Kom då med dem, snälla! Jag har alltid velat proppa frysen full med mat som man har lagat som man bara kan ta fram när det är dags, är så himla skönt att slippa stå i köket ibland. För jag kommer komma hem vid 17, och då har till och med John hunnit komma hem.
Gud vad jag låter gnällig egentligen? Så här har ju nästan alla som jobbar 40h/veckan det. Jag har levt som arbetslös och som student för länge...





















Tur man har en "personal shopper"...

2010-01-29 @ 07:33:01

Jag har en vän som jag har känt hela mitt liv. Idag jobbar hon i en fin klädesbutik som butikschef. Hon är ett år äldre än jag! Jag är så stolt över min vän. Jag ska börja använda mig mer av henne när det kommer till mode. Jag har ju lagt av med Cosmo och Glamour. Det kostade för mycket att prenumerera osv... men nu har jag ju min vän, och idag ska vi ses och äta lunch, sen ska hon hjälpa mig att hitta något snyggt! Snacka om service! Jag kommer känna mig som en kändis.
Jag ska även köpa litge blommor med mig hem som jag kan pynta köket med, iom att där inte står några blommor alls (hehe, yeah right!). Nä, får väl pynta lite varstans. Gardiner ska jag leta efter också. Så. Först ska jag till Malmö Stadsarkiv.


















Näääe...?

2010-01-28 @ 08:28:09

Kollade nyss bloggen, hur mina inlägg ser ut och så, och DÅ ser jag att alla foton jag har lagt in är borta. På köket och allt.
Jag får ta tag i det i eftermiddag och lägga in bilderna igen då. Just nu har jag inte riktigt tid. Sorry!

XOXO

2010-01-28 @ 08:24:20

Idag ska jag till skolan och ha två föreläsningar och en lunchdate med Lotta är inbokad. Hoppas det fungerar med schemat. Vi sågs en snabbis igår, men det räckte inte.
Var en sväng på Entré också innan jag åkte hem, tänkte se om jag hittade någon fin tröja. Nej, jag känenr att jag måste ha en modetidning för att se vad det är för mode, jag känner mig lite vilsen. Vad gäller? Vad ska man ha, vad ska man inte ha? Är det verkligen inne med tröjor som ser uta att vara avklippta i fållen längst ner? Hm.. Jag får nog fixa det idag, så kan jag kanske hitta något fint imorgon.
Det ser ut att bli sol idag, gud vad skönt!!




















Projekt köket - i bild!

2010-01-27 @ 08:53:29

Kommer lite före och efter bilder på köket. Vi har varit så duktiga! Tack mamma och pappa!



Kakel, före och efter

Före/Efter









Helhet efter.






































Mer snö?!

2010-01-27 @ 08:33:37

Vafaaan, här trodde man att det skulle ta slut, men icke... Nu snöar det grymt mycket och det börjar verkligen kännas lagom uttjatat. Jag är fruktansvärt avundsjuk på DonKat som är i Bangkock och chillar i 40 grader!
Igår var jag och Rose och klippte oss, fick håret tvättat och jag kapade typ 3 cm. Jag funderar på om jag ska ta en bit till. Faktiskt. Det blev sjukt snyggt, men jag hade velat ha lite mer drama. Vi får la se om jag vågar ta mig ut i snöstormen.
Efter vi hade blivit fina i håret så åkte vi och hämtade John och så åt vi middag på Vagabond, åkte och hälsade på mormor Elsa och åt kladdkaka. Sen var jag så trött så vi gick hem och la oss innan klockan 22. Galet! hur ska det då gå dessa kommande två veckor när jag har praktik 8-16? Kommer vara döööd...
Idag ska jag kanske träffa Lotta, annars blir det imorgon. Jag ska iaf pilla mer med köket.



















Träningsdax?

2010-01-25 @ 20:49:09

Jag blir mer och mer sugen på att teckna träningskort på 24seven. Det hade avrit perfekt! Det finns en anläggning vid skolan, vilket då gör att jag får tillfälle att träna innan eller efter skolan, utan att det blir jobbigt på något vis. Jag får se hur mkt räkningar vi har denna månaden, men jag tror att jag kommer teckna ett träningskort på ons eller tors. Läskigt, då blir jag ju nyttig!! :)




















Vilken helg, vad man har fått mycket gjort!!

2010-01-25 @ 20:36:56

Ja, denna helgen har gått i 180! Jag och mamma satte igång i fredags med att fixa luckorna, sen gick det i rasande fart. Jag tänker inte tråka ut er med dag för dag (om ni nu inte VILL det??)  i såfall blir det ett annat inlägg.
Jag kan säga att köket inte ser ut som det gjorde innan, det är hundra gånger finare. Temat är vitt och grått och det blev ett väldigt modernt kök. Det ska tillkomma ett barbord, har inte bestämt riktigt, men det blir nog en skiva från IKEA med stolsben och två barstolar. får se om det kommer denna månaden. För det matbordet vi har nu, det passar verkligen inte in! Ja, det kommer bli så himla bra och fint när det är klart! Före och efter bilder kommer!!




















Uppe med tuppen!

2010-01-22 @ 09:58:05

Och jag gillar det! Jag har varit uppe idag igen vid 6.15, druckit en kopp kaffe och faktiskt åkt med John till jobbet för att sedan köra hem, sätta igång en maskin tvätt och åka och handla. Pratade precis med mamma och hon är på väg så om cirka 30 minuter ska jag hämta henne på stationen. Sen kör vi igång efter lite fika. Mysigt!
Jag är svårväckt om mornarna nu, men som det är just nu så är jag inte så trött. Jag är väl lite hajpad över att vi ska köra igång emd köket antar jag. Igår blev vi dessutom av med vår tillfälliga köksö, som var vår gamla spis, draperad i lila, tunna gardiner och en bänkskiva. Det fungerade, men den var ju inte så snygg, plus att den var i vägen. Inte så bra att ha en tung, ful spis i mitten av köket när man ska lägga golv...
När vi kom hem från Bunkeflo igår hade jag väldigt ont i huvudet, lite sådär irriterande. Så jag tog två Panodil och gick och la mig innan 22.30 och somnade snabbt. Skönt värre!



















Fröken Trött tillbaka igen

2010-01-21 @ 13:39:47

För nån månad sedan skrev jag om hur trött jag var, att det berodde på mörker osv... nu är hon tillbaka igen, fröken trött. Men har ni också märkt att det inte är lika mörkt klockan 16.30? Visst har det blivit ljusare? Så jag tror inte det beror på det... Jag går iofs upp tidigt om mornarna, går faktiskt upp 6.15 varje morgon, fast jag kanske är ledig från skolan. Vet ni varför? Det är så mysigt att äta frukost med John innan han åker iväg till jobb. Det är för hans skull jag går upp så tidigt. Men nu har jag ju gjort det i en vecka, och jag har inte varit trött (som nu) innan. Så jag kan inte skylla på det heller. Visst, jag har jobbat hårt med köket några dagar, men inte så att jag däckar i soffan på kvällen. No, no... köper inte det. Så vad är det då? Do tell if you know!
Men det är faktiskt skönt att komma tillbaka till skolan, gå på föreläsningar, bli förvirrad, träffa vännerna och så igen. Det är jätteskoj att pilla i köket och hålla på att planera för hur det ska se ut. Det är till och med riktigt skönt att gå upp tidigt på morgonen för att "vinna" tid, både med John och för mig själv. Det värsta jag vet är att stressa.
Imorgon kommer mamma och projekt: köket kör igång!!!!



















Mer snö?

2010-01-20 @ 08:05:11

Det snöar igen. Vad är detta? Det har väl inte snöat så här mycket på flera år? Tycker iaf att det kan sluta nu, börjar bli trött på att halka omkring när man är ute. Vill ha vår och sommar nu!
Igår målade jag andra gången i köket, men på ena väggen får jaqg nog måla ännu en gång. Det är svårt att få det snyggt när man målar vitt på vitt, så när man är klar så ställer man sig på håll för att kolla att det blev bra, och så blir det inte det... Ja. Så idag blir det tredje och sista gången på den väggen, annars är det nog klart med väggarna. Det är listerna kvar. Ska, innan jag börjar måla, tvätta av listerna på golvet, för de såg inte så najs ut.
Provade att lägga ut lite av golvet, bara för att se hur det kommer se ut sen, och det kommer bli skitsnyggt!
Jag har ju lovat lite bilder, så här kommer det lite före och fler efter-bilder!

Tejpat, spacklat och redo

 

Man ser skillnaden, visst?


Se! Ljust och fint!



Istället för den blåa plastmattan (ingen bild tagen än). Visst blir det vackert??

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chips som om det inte fanns någon morgondag

2010-01-19 @ 12:57:34

Jag kom precis hem från skolan. Det var den virrigaste genomgången hittills. Jag lämnade skolan mer förvirrad än tidigare. Men när jag kom hem och insåg att det inte fanns något ätbart i kylen för att mätte min hunger så grävde jag fram en halv bunke med chips från i fredags. Den är slut nu. Det gick fort, det var gott, men jag är inte mätt. Får väl hitta något och improvisera, för jag måste ju äta. Det är Lyckohjulet på tv, kommer ni ihåg när det gick på 90-talet? Det är typ samma nu, fast nu får även filmkritikern Hans Wiklund stå och plocka fram bokstäver. Jämlikt ska det vara.
















God...morgon?

2010-01-19 @ 07:46:34

Har jag sovit alls? Det är lika mörkt ute nu som när jag gick och la mig. !!
Jag kanske bara har slumrat till i nån timme, så har nån ställt fram klockorna och sagt åt tv programmen att köra efter klockan 6.30 tablån så har jag väckt John i onödan för klockan är bara 3... Ja, det blev ju lite flummigt detta.
Jag ska snart till skolan, sen är det målamåla MÅLA i köket när jag kommer hem.



















Projekt: Köket del 2

2010-01-18 @ 22:17:31

Idag har jag målat klart köket en gång, behöver målas en gång till.
Det blir riktigt snyggt, måste jag säga! Riktig rejäl skilnad! Ska lägga upp bilder imorgon, så ska ni få se!
Vi har köpt allt nu, golvet handlades igår. Fy satan vad det var kallt!!! Usch, fy, blä... nu får det vara nog med vinter. Vill ju ha vår, våår, vååår!
Imorgon är det kursintroduktion i skolan, alltså börjar jag på en ny termin. Wow, tiden går fort...



















Inköpsrundan

2010-01-16 @ 17:14:09

Idag har jag och mamma varit på Svågertorp och handlat det mesta vi behöver till köksprojektet som ska sättas igång nästa helg. Så skoj det ska bli! Har handlat färg, handtag och lite annat skoj till köket. Imorn ska jag ta med John till Rusta och titta på golvet som jag har valt. Han har egentligen ingen talan, men han ska ju se... och så ska vi kika på ett badkar som jag hittade. =) Mer om det lite senare. Nu är jag hungrig och har saker att göra.


















Ready, set, GO!

2010-01-13 @ 14:20:58

Nu har jag kommit hem från skolan. Det var redovisning imorse och det gick bra. Jag önskar att jag hade den disciplinen inom mig att jag hade gjort det färdigt till den deadlinen jag önskade, men så blev det alltså inte. Den blev färdig för cirka 20 minuter sedan. Men, det var bara en mening som skulle till, annars blev jag klar igår.
Jag har dessutom gjort mina föranalyser till min hudvårdsklass som jag ska ha imorgon. Fy fan vad jag längtar, säger jag bara! Alla tjejer som jag har pratat med nu verkar supergoa och trevliga, ska bli himla skoj att få träffa dem imorn.
Igår hade jag en skön sista-dagen-innan-allvaret-dag. Låg på spikmatta, drack mycket kaffe, lyssnade på bra musik, tvättade) och gick på årets första måndagsmöte (på en tisdag, jag vet). Det var himla, himla, HIMLA roligt och trevligt att få träffa alla igen. Vi var cirka tio stycken, men vi hade väldigt roligt.
Jag höll i hudvården och fick ha det för en supertrevlig, go tjej. Det märks att det var ett tag sedan ajg läste ur flipcharten..får nog öva lite till idag för att vara proffsig imorgon!
Nu köööööör vi!


















Projekt: Köket

2010-01-11 @ 15:08:53

Köksprojektet är i full fart, ska ni veta. Planeras gör det. Det målas, tvättas, plockas ner, stökas till och så vidare. Men det är ju sånt som hör till.
Idag har jag checkat med mamma och vi ska försöka ses till helgen och köpa hem allt som behövs till "Projekt: Köket". Det är golv, färg och knoppar till lådor och dörrar. Så mycket vet vi nu, och vi vet vad vi ska köpa. Golvet kommer bli så jäkla snyggt så ni anar inte! Men det är klart, allt är bättre än den bebisblå plastmattan som finns idag. Samma sak med det bebisblå kaklet.
Mina planer ser ut som såhär:

  • Måla om luckorna i grått (inte ljust och inte mörkt, utan nånstans mitemellan)
  • Byta alla befintliga handtag till knoppar
  • Måla om kaklet från blått till vitt
  • Lägga nytt golv
  • Bli av med köksbordet och stolarna och sätta dit ett barbord med tvås stolar
  • Måla väggarna och sätta tapet på vår "vodkavägg"
  • (Byta ut bord och stolar till barbord och två barstolar)
Allt detta SKA göras och det sker inom två veckor. Fy fan vad fint vi kommer få det.
Jag har målat i omgångar idag och tittat på Desperate Housewives. Två avsnitt. Asså, vilken bra serie det är! Visst?
Nu har jag kommit fram till att jag har målat allt jag kan måla minst en gång. På vissa ställen ska det målas en gång till, men det får jag göra imorgon, eller ikväll, men det ser ut att bli imorgon. Mina händer är torra och nariga, jag har färg i håret och lite på golvet. Priset man får betala?

Skillnad, visst? Vänster: Före Höger: Efter

 

"Vackert" kakel, visst? Detta ska bli vitt.

Självklart kommer jag att lägga upp fler före och efter bilder allt eftersom. Men längre än så här har jag inte kommit än. Får se till helgen om jag kan tjuvstarta med något som vi inhandlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I rasande fart

2010-01-10 @ 21:00:53

Denna dagen har ju gått så himla fort! Är det för att det snart är dags för verkligheten?
Imorse (klockan 12) blev jag uppmanad att gå upp från sängen (det är svårt, våra nya täcken är så himla sköna!) och komma och äta frukost. Det gjorde jag. Sen var det fasrt i mig. Måla, måla, måla! Köket måste ju bli klart snart! Måste och måste, men jag vill! Nu är mer än halva köket målat, halva köket är klart och det är lite kvar som jag ska ta imorgon. Sen har jag och mamma preliminärbokat att hon ska komma den 22:a och fixa luckorna. Det blir kanske nytt golv och ny tapet på en vägg också. Wiii! Så spännande och roligt och FINT det kommer bli sen! Imorgon kommer lite före och efter bilder. You won't believe the difference!
Nu ska jag skriva lite till på arbetet som snart är klart! Wohoo!




















Kick off!

2010-01-09 @ 20:44:32

Har varit på kick off i Kristianstad idag, och FY BÖVELEN vilket drag det var! En perfekt, solig lördag spenderad i Kristianstad på Yllan mellan 9.30-17.30 med en massa glada energifulla och inspirerande, och nu också inspirerade, kvinnor. Kan det bli bättre? Ja, min kära älskade John hade kunnat vara med... men han ska följa med på Seminariet! ;)
Så denna dag har gått helt i Mary Kays tecken.
Igår var vi och tittade på möbler i Staffanstorp, Hulténs. Det var mycket fint, men också mycket dyrt. Såklart. Sen direkt från Hulténs till McDonalds (jag var desperat hungrig) hem, in i duschen och vidare till Bunkelflo. Efter lite mat så blev det Let's Dance! Vem tror ni vinner? Jag har satsat på Mattias.
Imorgon ska jag sova tills jag vaknar, sen ska jag måla klart i köket. Kanske vi kan bli av med spisen också?
Samtal ska också ringas och bokningar ska göras. Nu köööör vi!!
















En trött kvinna

2010-01-07 @ 21:41:23

Jag är ovanligt trött idag.
Kan det bero på att vi gick upp två timmar tidigare, och då alltså sovit två timmar mindre?
Kan det bero på att vi har varit på IKEA och ILVA och irrat rundor?
Eller är jag bara trött?
Jag vet inte. Men vi hittade inget roligt på varken IKEA eller ILVA, inget som vi kunde få med oss hem iallafall.
Men vi har lite planer för lägenheten, som vi ska fila på lite och se om det fungerar. Jag blev inspirerad och ville möblera om i vardagsrummet, men det gick inte riktigt som jag hade planerat. Så vi får ha det som det är så länge.
Jag har däremot startat ett nytt, roligt projekt: KÖKET! Jag testade att måla lite på själva stommen i vit lackfärg. Det blev en jäkla skillnad bara efter första målningen, så imorgon ska allt tvättas och målas en gång, kanske två, beros på när vi kommer upp. Jag lovar att fixa före och efter bilder denna gången.
Nu ska jag nog slöa framför tv:n en stund, sen ska jag sova.



















Sena kvällar

2010-01-06 @ 23:13:21

Det känns som om man har varit ledig i evigheter nu, och jag börjar faktiskt längta tillbaka till den fasta, rutinfyllda vardagen. Att gå och lägga sig klockan två på natten och gå upp klockan halv tolv dagen efter känns inte okej. Det är skönt, men inte okej. Sånt kunde man göra på helgerna när man gick i gymnasiet, men nu när man har lite annat ansvar och krav, så får man ta sig i kragen. Det är en vecka ledighet kvar, men mycket att göra.
Och på fredag om en vecka ska vi ha syskonträff hemma hos oss.
Det känns som att det är dags att börja vända tillbaka dygnet, gå och lägga sig tidigt och gå upp tidigare. Man aknske ska testa att lägga sig vid tio på kvällen och sen få sova så länge man behöver, vilket inte borde vara över tio timmar, så då borde man komma upp vid åtta ju. Eller, så överraskar kroppen en och vaknar tolv timmar senare, men då är klockan ändå bara tio. Bättre det än att gå upp halv tolv...
Kommer att ställa klockan ikväll iaf, på tio, det känns rättvist mot kropp och knopp.
Vi har varit i Staffanstorp hela dagen idag och det har avrit jättemysigt. Vi kom först och gick sist. Träffade mamma, pappa, M, E och H, hela familjen alltså! Kul och mysigt. Jag och J ska nog till mamma på fika på måndag om allt går bra.

Tata




















Let's dance!

2010-01-05 @ 19:16:55

Fatta att Let's Dance startar på fredag! Jag ska sitta bänkad, ska ni??
Jag har tyvärr inte riktigt koll på vilka som ska vara med, eller har jag det? Elin Kling, Linda Sundblad, Gudrun Schyman, Markus Birro, Rabih, Agneta Sjödin... det är de jag kan komma på utan att tänka. Det är iaf underhållande och jag kan knappt bärja mig för att få mina fördommar mot Gudrun krossade. Jag tror att hon är stel, men jag hoppas jag har fel.
Linda Sundblad har ju dessutom fixat den nya låten till programmet, och den är ju faktiskt riktigt bra!















Onödigt vetande!

2010-01-05 @ 18:17:22

Jag har kommit på en ny kategori som ska komma in i denna bloggen.
Onödigt vetande. Det är sånt som man tycker om att läsa. Man lär sig så himla mycket onödigt vetande alltid, hela tiden, och då är det ju bara roligt att dela med sig tycker jag.

Så här kommer det:
Onödigt vetande om hyenan:
Hyenan är ingen hund, som många kanske kan tro. Jag trodde det. Tills jag såg på ett natruprogram om just hyenor. De är faktiskt släkt med mungos.
Honorna är större och mer mäktiga än hanarna, och föds faktiskt med en penis. Den fungerar inte, utan är en fejkpenis, men de föder faktiskt sina barn genom denna fejkpenis.

















Vitt ute!

2010-01-05 @ 12:37:30

Det har snöat under natten. Det var ett vitt snötäcke som mötte mina ögon när jag gick upp i morse. Vågar man ge sig ut på vägarna idag? Tveksamt. Men jag har lite ärenden som ska göras idag, inget stort, men ändå. Sen ska jag bli färdig med mitt arbete idag, så det är överstökat. Kommer bli väldigt skönt!
Har ni märkt hur kylan påverkar huden? Det har jag märkt. Mina händer är supernariga och torra, så jag får nog använda mitt silkeshänder-set idag. Borde egentligen köra en behandling på fötterna med. De om något behöver lite ompyssling. Vi får se om det blir av. Kanske ikväll. Behöver noppa brynen med. Kanske ska ha en sån ta-hand-om-mig-själv-dag. Som sagt, vi får se. Om jag känner mig rätt, så kommer jag inte göra det. Kanske imorgon om jag blir klar med arbetet idag. Ja, där har vi det! Det ska bli min belöning. Om jag blir klar med arbetet idag så ska jag ha en ta-hand-om-mig-själv-dag imorgon förmiddag. Vi ska till Staffanstorp imorgon på lite fika. Mysigt!!
(Hoppas ni mår bättre!)


















Möbler, inredning, yrsel...

2010-01-04 @ 22:33:48

Idag har vi varit på Härliga Hem i Staffanstorp och tittat runt efter en bänk som vi kan ha bredvid vitrinskåpet. Hittade inget särskilt, men en ny soffa som var himla fin. Tyvärr var den lite för dyr, men så brukar det ju vara. Det man faller för har för många siffror. Sen åkte vi vidare till Mio och tog en titt på lite möbler där med, bland annat kollade vi upp bord och stolar till Johns föräldrar. Hittade bordet och några stolar som faktiskt var precis sånna de ville ha. Sen kan ju designen diskuteras, men annars var det precis så. Åh, just det! När vi skulle köra av motorvägen så var vi väldigt nära att krocka med en bil framför oss. Det var snorhalt ute och vi upptäckte det lite sent. Men vi klarade oss, men jag blev skraj! Hade sett två krockar och ett avåk på väg från Staffanstorp till Malmö. Läskigt. Kör försiktigt där ute, hörni! Men, väl inne på Mio så slogs jag av att jag mådde illa och var yr, så vi åkte hem ganska snabbt. Lite mat, titta på lägenheter (det är så roligt!) och faktiskt bilar så mådde jag lite bättre. Imorgon ska vi faktiskt åka till Mitsubishi och titta på deras Lancer. Är riktigt sugen på en Lancer faktiskt, den växte i mina ögon under tiden jag såg den. Självklart såg vi en eller två på väg till Staffanstorp med. Lustigt! Har aldrig sett en innan, men nu så...
Har för övrigt nästan skrivit klart mitt arbete idag också, så imorgon blir jag klar med det. Yes!

















Decenniets första middag

2010-01-03 @ 23:16:07

Idag har vi bjudit på söndagsmiddag. Johns föräldrar kom på besök och vi bjöd på en smaskig middag. Oxfilé, skivad potatis i ugn och bea. Till kaffet hade vi en vit chokladsockerkaka. Den blev verkligen uppskattad och det äår två ensamma bitar kvar på formen. Känns som att det kommer bli en ny favorit.
Nu ska ni få höra något läskigt. På nyårsnatten, cirka 01, så kraschade Johns dator. Hur sjukt är inte det?? Vet inte om det var ett virus eller om datorn kände att det var dags att lämna Jorden, men att det skulle inträffa på nyårsafton, eller ja 1/1 2010, det är det läskiga! Så vi var och skaffade en ny hårddisk igår, vi kom hem med den och John skulle installera den. Efter första försöket sxå tyckte jag att den lät väldigt märkligt, sen visade det sig att den var paj, sen gick skruven av som höll fast den i själva hållaren, så vi fick inte loss den. Tillslut fick vi loss den, men skruven satt fortfarande kvar. Vi var ju tvungna att lämna tillbaka den och få en ny, vilket var nervöst, eftersom amn inte vet hur de i butiken reagerar. Vi åkte dit idag igen och det gick, som tur var, bra och smärtfritt. Så nu fungerar datorn igen och vi har 360GB att fylla. Tips på roliga program?
Nu sitter jag och tittar på "Föredetta fruars klubb" på TV400. Har för mig att den ska vara ganska rolig.
Imorgon ska vi faktiskt ta en tur till Härliga Hem i Staffanstorp. Yihaa!

















Pandora - en underbar, fantastisk värld

2010-01-03 @ 00:38:00

Idag har vi äntligen sett den. Vi har burit töntiga brillor. Jag har haft en man med ticks bredvid mig som hade galna idéer med sin näsa. Jag och John hade en man framför oss som har ett halvt huvud för högt. Vi har varit på bio. Vi har sett Avatar. I 3D. Jag grät. Två eller tre gånger. Jag var rörd, glad, varm och mysig. Jag blev ledsen, erg, uppjagad och tillslut ville jag också bo i Pandora. Jag ville också vara en Na'vi, en avatar. Jag vill gärna bo i en skog med en massa häftiga djur, kunna ljusa upp växter där jag går och ha en egen husdrake. Nu var ju detta film, men ändå.
Se den. Så förstår du.