Ska jag hålla er lidande?

2009-09-28 @ 07:59:58

Jag har haft en suverän helg! Fredagen spenderade vi hos Johns föräldrar och det blev Idol och inte Dobidoo! Så jävla bra det var! Men jag var helt slut när klockan var tio så vi åkte hem då. Lördagen packade vi ihop i lägenheten. Tio lådor packades det och nu är köket väldigt tomt. Inte mer än det nödvändigaste har vi sparat. Vi tog en sväng till IKEA och Bauhaus, köpte lakan och flyttkartonger. Åt en middag på Burger King och sen åkte vi hem och packade lite till. Igår var det full rulle. Vaknade vid halv tio, åt frukost, John åkte iväg och hämtade fotbollsbiljetter vid elva, kom och hämtade mig vid tolv, åkte till Bunkeflo, sen åkte han iväg till nya lägenheten och hjälpte till att flytta lite. Klockan 14.30 var jag och Rose på Harmonigården och fick våra behandlingar. Jag floatade först, sen solade jag i 20 minuter och sen fick jag min massage. Så naaaaajs! Rose fick sin behandling först, sen floatade hon. Sen åkte vi hem, åt middag, tittade på parlamentet som var väldigt roligt, sen åkte vi hem och sov. Jag var deadbeat!

Idag är det första dagen på VFT och jag har egentligen inte tid att sitta här, men jag gör det för er skull. För jag vill inte att ni ska lida när jag inte bloggar. :)
Efter VFT:n idag så, beroende på när vi slutar, ska jag vidare till Glumslöv. SPA kväll, ikväll ju. Så idag blir det full rulle!!!
Ni får nog en update imorgon.
Kram på er!

Slappetorsdag!

2009-09-24 @ 16:09:18

Kan ni förstå att det redan är torsdag?? Jag fattar det inte. Veckorna går i 220 och det är mycket hela dagarna. Känner idag att all spänning och nervositet från veckan när arbetet skrivits har släppt och nu kommer den verkliga tröttheten. Jag har varit trött och slö hela dagen, så det var skönt att vi bara hade en föreläsning, fast den var på 3 timmar. Jag hade tänkt lägga mig på soffan och slappa, men det kommer saker i vägen hela tiden. Snart kommer John hem och så ska vi ha middag. Sen då, får jag slappa då? Planen för kvällen är iaf att jag ska vara i soffan. Imorgon är det fredag, och på söndag, vet ni vad jag ska göra då? Jag och Rose ska besöka Harmonigården och få massage och floata. Ska bli väldigt mysigt och spännande. Jag har höga förväntningar på floatingen. Har ni testat det någon gång? Vad tyckte ni?? Efter floatingen ska jag få hawaiiansk massage, det ni!

Ikväll blir det köttfärspaj, så jävla gott!

Shopping

2009-09-24 @ 07:56:53

Det kliar i mina fingrar just nu. Jag får inte, men jag vill. Alla kläder som kommit in i affärerna nu är så fina. Alla härliga höstkläder, de är så mysiga. koftor, skorna, stövlarna och tröjorna. Jag får gå och sukta ett tag till, men jag vill vill vill...

Hörrni, snart flyttar vi! Jag måste ringa bankvinnan i eftermiddag eller imorgon och fråga vilken likvidavräkning hon ska ha, vår eller Hans. Sen ska vi väl börja packa i helgen, eller så kör vi stenhårt nästa helg. Det börjar alltså närma sig med stormsteg. Snart så!

Trötter...

2009-09-23 @ 21:49:36

Just nu sitter jag i soffan för första gången på hela dagen med min dator.

Jag har varit i skolan från 9.15 till 16.00, haft en muntlig examination på pedagogiskt ledarskap (som gick väldigt bra måste jag säga!) och fick godkänt. Sen gick jag hem med Ulf och vid Värnhem ringde jag john. Fem minuter senare hade han hämtat upp mig och vi var på väg till Mobilia. Vi skulle köpa en blomma till dagens födelsedagsbarn som jag har träffat ikväll. Hem igen, fixa, dona, förbereda och lägga upp. Dags för kvällens hudvårdsklass! Mina gäster var Anne och Jessica. Anne fyller år idag så jag har grattat henne lite extra idag.
Mina gäster gick hem för 45 minuter sedan och John kom hem för cirka tio minuter sedan. Nu när jag har börjat slappna av, så känner jag hur trött jag verkligen är. Så snart är det sängen...
God natt, kära vänner!

Det löser sig...

2009-09-22 @ 19:11:48

Nu sitter jag och pausar från läsandet en liten, liten stund. Hur jag ska lyckas få in Värdegrundsboken i mitt huvud, det vet jag inte, men det löser sig! Det står ganska självklara saker i den, sånt som man egentligen vet, men kanske inte har funderat på så mycket. Reagerade lite på att vi aldrig har tagit upp Värdegrunden som en riktig grej i skolan innan. Jag kan inte minnas det i alla fall!

Jag har fått reda på min VFT idag, och jag är nog ganska nöjd. Jag hamnade i Södra Innerstaden ju, och förskolan jag hamnade på heter Edens Förskola. Ska bli kul att komma dit! Vi börjar på måndag och är där hela veckan. Sen är det dags igen vecka 48, då i två veckor. Jag trodde att man skulle kastas ut i verkligheten längre tid, typ en månad eller två. Så var alltså inte fallet. På måndag ska vi i alla fall ha samlingsmöte alla som ska ut i Södra Innerstaden och sen går vi med till förskolan. Så mysigt det ska bli med alla barnen!

I can't believe it...

2009-09-22 @ 08:22:07

Nu är jag väldigt arg och kinkig. Eftersom jag inte börjar förrän 13:15 så hade jag tänkt att jag skulle få sova ut och sova länge idag. Men neeeej. Vad hör jag klockan 7.30? Byggarbetare som är utan hjärna. Hur fan kan man inte tänka sig för? Vi håller på att få våra loftgångar målade och detta är sista veckan och då är det vår loftgång kvar. De kastar sina brädor, metallstänger och annat skit på vartannat så det låter ju så in i helvete! Jag och mitt humör när det gäller upprepande ljud/störande ljud har jag inte mycket kvar av för tillfället kan jag säga! Helvete vad irriterande det är! Funderar på att gå ut och säga till dem, men å andra sidan så är klockan åtta på morgonen nu och då får man väl lov att väsnas. Kanske ska väsnas tillbaka?

Nu är jag iaf hungrig, så får väl fixa lite frukost.

Färdish!

2009-09-21 @ 16:37:00

Det känns som om jag är klar med mitt arbete om pedagogiskt ledarskap just nu. Får se ikväll om jag har fått mer klarsynthet över det hela. Annars skickar jag in det som det är just nu imorn!

Vilken dag det har varit idag alltså... kom till skolan och ser att alla springer runt med något blått. Skulle mycket väl kunna vara en IKEA kasse. parkerar bilen i garaget och kommer upp och ser att det faktiskt ÄR IKEA kassar. "Vafaan..." tänker jag och börjar genast leta efter källan. Tänk om de har lyckats klämma ner en Malmsäng i påsen! Ja! Inte helt omöjligt. Finner bilen med påsarna och tänker att jag ska minsann ha två! Men jag får bara en och ser till min stora förvåning att det INTE var någon Malmsäng som låg i kassen. Men där fanns annat smått och gott!
Spännande! Vad kan där vara i?
Jo: Cosmopolitan, BonAqua Emotion 50 cl, Varma Koppen lunch, Residence, en kaffe på pressbyrån, Kinder Maxi choklad och mycket mer!
Jihhaa, vad jag ska läsa Cosmo ikväll när killarna kollar fotboll!
Imorn ska jag på möte med min partnerskola. Som tur är så är mötet på högskolan klockan 13.15-16.00. Ska bli spännande att få reda på vilken s kola det är man har hamnat på. Lite pirrigt dock...
Men jag måste berätta lite om vår föreläsning om musik i läroprocessen. Musik i all ära, det är väldigt intressant, men vi var nog lite trötta så här på eftermiddagen och tog det inte på allvar. Men jag förstod vart läraren ville komma med sin föreläsning, så det hamnar i loggisen. Nu ska jag in och duscha lite kvickt innan vi åker till Bunkeflo!

Vakna...

2009-09-21 @ 09:02:43

Hade så svårt att sova igår. Jag var ganska trött på kvällen men när det var dags att gå in i drömmarnas värld, då vaknar jag. Funderingar, idéer, planer, aha upplevelser som glöms dagen efter och andra konstiga tankar poppar upp i huvudet. Jag vaknade vid sju imorse och gick upp när John gick upp. Har precis sagt vad jag är tacksam för, glömde det imorse.

Vi ska ha gruppsykologi och musik i skolan idag, hoppas det blir roligt.
Sen är det raka vägen hem och skriva arbetet. Planerar att ha det färdigt ikväll.
Tjingeling babes!

Dags att pluggelipluggpluggplugga...

2009-09-20 @ 14:11:55

Jag är lite sliten idag. Ber om ursäkt för det. Igår var jag, John och Ulf på fest hos Joel.

Det blev inte så farligt, men har man inte druckit på ett tag så tar allting minst dubbelt så hårt. Men jag måste säga att jag hade trevligt. Man lärde känna några stycken, hälsade på många nya och så. Skojigt, men minns tyvärr inte ens hälften av namnen. Men men, det kommer väl.
Nu hade jag tänkt att jag skulle ta och foka på arbetet i nån timme, sen ska vi till Bunkeflo. Jag ska vara ambitiös och ta med mig böckerna dit så jag kan läsa lite medan det är fotboll på tv. Effektiv, eller vad säger ni?
Klassen jag hade i fredags i Eslöv/Kungshult var riktigt bra! Underbara kvinnor, en söt lite bebis och bra försäljning, det var en helt underbar kväll som jag avslutade hemma hos mamma. Pappa var i Tyskland och skulle komma hem på natten och John var på pokerkväll, så då tyckte jag att vi skulle spendera några timmar tillsammans.
Nej babys, nu ska jag sätta igång och skriveliskrivskrivskriva mitt arbiarbete...

Som ett barn på julafton...

2009-09-18 @ 13:03:14

Jag går här hemma, vankar av och an, väntar på mitt paket. Jag vet att det ska komma idag, för jag kan spåra det via posten. Det var lastat på bil och är redo för utkörning klockan 10.25, och jag sitter här och väntar med spänning. Jag springer fram och tillbaka och pillar och gör i ordning för klassen jag ska ha ikväll. Det kommer bli en kanonklass, jag bara känner det på mig!! Det kommer gå skitbra, gästerna kommer att älska produkterna, köpa en massa saker och boka sig vidare. Sen hoppas jag att jag kan få en info eller två också. :) Jag kommer att sjunga i bilen på väg hem från klassen och vara överlycklig för att jag har gjort ett bra jobb och fått göra något gott för dessa kvinnor jag ska träffa ikväll! Kan man må så bra när man jobbar?? Svar: ja.
Så snälla Posten, kom med mitt paket nu så jag får gotta mig i alla produkter jag har beställt hem, pleeaasee!
Jag är för en gångs skull lika otålig som jag var när jag var liten på julafton. Härligare känsla finns inte!

Är min sambo John Blund?

2009-09-17 @ 11:42:11

Igår var jag en mycket trött flicka. Helt oförklarligt varför jag är så trött! Eller nej, det är det ju egentligen inte. Igår hade vi ju en sån dag igen då inget var som det skulle. Så vi har ju suttit och pratat, skrattat fått en massa nya intryck och uppfattningar som ska lagras i vår lilla hjärna. Det är tydligen väldigt mycket nytt, för så trött som jag var igår, och på just det sättet att jag hade kunnat somna när som helst, har jag inte varit på många, många år. Typ när man var i tonåren, när man bara åt och sov. Men vi var iaf i Bunkeflo igår och firade Fonzies sjuårsdag. Han fick tårta. Plättar med grädde och tunga. Mums... är inte ett endaste dugg avundsjuk. Vi människor fick kladdkaka med vispgrädde och hallon. Muuums!! Tog två bitar...
Men innan dess var jag och Rose på Harmonigården och fick en guidad rundtur av de som ägde stället. Supermysigt! Vi bokade tid till söndagen den 27/9 kl 14.30. Då ska jag floata och sen få hawaiiansk massage, och Rose ska få testa kinopraktikbehandling och sen floata. Ska bli riktigt mysigt och jag tror vi kommer vara helt avslappnade efteråt. Ska bli roligt!
När vi kom hem igen åt vi då kladdkakan och drack kaffe, låg lite på spikmattan och sen var det ju fotboll Inter-Barcelona. Jag somnade efter tjugo minuter. Sen när jag blev väckt så var jag grinig. Som fan. Tycker inte om att ligga och dvala, och männen skrek ju när det hände något (men det gjorde det ju egentligen inte) så då vaknade man till lite. Så höll det på i fyrtiofem minuter. Blä. När vi kom hem sen så var man ju lagom mosig i huvudet. Bara att sova.
Nu har jag lite paus från mitt skrivande (jag vet, skriver i pausen från det jag skriver, weird) och jag funderar på om jag ska ta och hoppa och studsa runt lite här hemma så man blir lite pigg. Eller gå ner och handla mjölk kanske. Ah, vi får se.

OMG!!!

2009-09-16 @ 16:14:43

Jag kollade lite hastigt på Tyra Banks Show, och jag blev, och är fortfarande, chockad. En kvinna i min ålder sitter och berättar att hon är prostituerad, bor på Moonlite Bunny Ranch och har alldeles precis fått en liten dotter. Under tiden hon var gravid så jobbade hon som prostituerad för den här Bunny Ranchen. Jag hade aldrig hört talas om vad det var för något, och nyfiken som jag är så kollar jag upp det. Fyyy fan säger jag bara. Där var annonser om tjejer, de gör det och det med den och den, du får vara med och regissera din porrfilm med en av tjejerna, och där var en speciell sida med gravida prostituerade. Så fruktansvärt hemskt och äckligt. Men vet ni, det blir värre.
En 22 årig tjej (född 1986), auktionerar bort sin oskuld. En av budgivarna var en man på 59 år, som aldrig haft en oskuld och ville veta hur det kändes. Det var en fantasi! Fy... jag fattar inte vad vissa tänker med, hur de har tänkt att det ska gå och framför allt denna mannen. Fattar han inte att det är fel? Han utnyttjar henne för något som kommer ta fem minuter och betalar över miljonen för det. I DON'T UNDERSTAAAAND!
Sjuka jävlar hela högen...

Vila eller aktiv?

2009-09-16 @ 12:27:22

Jag har varit i skolan nu sedan klockan 7.45. Vi skulle ha gruppmöte med våran handledare 8.15. Hela gruppen var samlad kl 8.20. Ingen handledare... ajfan, skulle det verkligen bli en sån dag till?? Vi haffade enhetschefen och frågade om han visste något, och han sprang iväg och tog kontakt med handledaren. Hon hade förväxlat tiden, hon trodde vi skulle börja 10.15. Ingen är ofelbar. Vi fick ny tid 9.30, och vi satte oss i cafeterian och fikade, pratade om gynekologer, märkliga människor och det blev en hel del skratt. Så hela dagen är inte förstörd!

Just nu är jag helt slut, men jag funderar på om jag ska fortsätta med att packa, eller om jag ska ta det lugnt. Jag har två lediga dagar från skolan nu, men då är det plugg som gäller. Från 9-13 har jag satt av tid för skolan både torsdag och fredag.
Jag ska få hem Entourage iaf, så mycket vet jag.
Tjingeling så länge!

Jag är tacksam...

2009-09-16 @ 07:18:43

Jag har börjat med något nytt. Varje dag när jag vaknar (idag blev det för någon minute sedan, glömde) så säger jag något som jag är tacksam för. Det får upp ögonen för vad man verkligen har. man har ganska mycket tror jag man inser efter ett tag. 

Nu ska jag iväg till min grupp i skolan och ha gruppmöte. Det blir nog bra!
Kram på er!

Det här med kommunikation...

2009-09-15 @ 16:28:02

Ibland undrar man om kommunikationen bara är enfiligt. Ibland går det inte åt alla håll. Som idag. Vi hade huvudämnesinfo i skolan idag, och vi hade ju tur för vår lärare kom till lektionen. De som skulle ha historia stod utan lärare i tjugo minuter. Efter det kom det tydligen en lärare, men då var det inte den "riktiga" läraren. Den "riktiga" läraren befann sig i Tallinn! Hallå?! Hur kan man ens missa det?? Aja, kass stämning var det bland många när andra lektionen började. Jag har förstått att lärarna brukar vara i salen innan föreläsningen, men det var det inte nu så jag fick en konstig magkänsla. Tiden gick och ingen lärare. Men så kom en av våra ansvariga och meddelade att det har blivit fel, och därmed var lektionen inställd. Jahapp. Vi kilade upp till biblan och satt där och snackade, sen åt vi lunch och sen började nästa föreläsining klockan 13.15. Eller....? Jodå, den genomfördes. Men den var långtråkig. Bild i lärandeprocessen är säkert väldigt intressant, men inte om man har varit med om detta som var med om idag. Många var omotiverade, läraren var egentligen väldigt rolig och flummig, men det var ingen som orkade. Annars tycker jag att föreläsningarna är helt ok och att det går snabbt. Men det har varit en lång dag idag, så imorgon är det bara gruppmöte 8.15-10.00. Sen är det dags att sätta igång med första inlämningsuppgiften!

Nu är jag ju hemma igen, och har startat med middagen. Det är så skönt att ha det momentet avklarat, så man slipper bry sig. Hade velat packa lite mer idag, och kanske smygkika lite på uppgiften, läsa någon av böckerna kanske. Men vi får se!
Har ni haft en bra dag idag? Eller har ni också haft så rörigt som jag?

Seglingen var underbar

2009-09-15 @ 07:33:54

I lördags var jag uppe med tuppen, för det var ju dags för segling! Vädret var perfekt, vinden var perfekt, man mådde bra, och vi hade en helt perfekt dag över på Ven. Vi åt lunch och fikade i Vens hamn, ombord på båten. Det var alltså ingen liten båt vi var på. Den hade inga problem med att rymma tio personer. Lite trångt kanske, men inte så hemskt. Vi var hemma i Ålabodarnas hamn igen vid 15.30, och då tackade vi Ulrika för att vi fick vara med om detta, sen åkte man hem. Jag kände att tröttheten börjat falla över mig, och så kom jag på att vi inte hade nåt att äta hemma. Körde in till ICA och handlade. Nu ville jag bara hem och slänga mig på soffan! Kom hem, men slängde mig inte på soffan. Jag for runt och (efter att ha frågat John om hur hans dag har varit) började visa min målplansch och berättade för John om mina planer och mål. Vi åt middag vid 19, satte igång "Starsky and Hutch" en timme senare och vid tio så hade jag däckat i soffan.

Upp och hoppa, klockan var nio när jag vaknade i söndags. Vi skulle hjälpa till och flytta ut Hans lägenhet vid tio, så det var upp, göra frukost, slå i knät i soffbordet och göra sig iordning och åka iväg. Fick alltså lite mer smak på lägenheten nu när den är tom.
Klockan 15 var vi hemma hos Jocke och Eva och firade Jockes födelsedag som är idag egentligen.
Det var gottis överallt, kakor, tårta, smått och gott...direkt därifrån till Bunkeflo sedan för den vanliga traditionen. Middag, fika och fotboll. Men denna dag var ingen bra fotboll, så det blev Kändisdjungeln.
Nu måste jag göra mig iordning, ska vara i skolan länge idag. Börjar 9.15 och slutar 15.00.

Skolan är klyddig!

2009-09-11 @ 12:59:45

Idag har jag och min basgrupp varit i Kirseberg och påbörjat vår närmiljöstudie. Det var kul, och intressant. Att man har en skola bredvid ett högriskfängelse är något som jag inte kan förstå. Men tydligen är det inget som stör. Men vi har iaf lite uppgifter till måndag, då vi ses igen. Vi har diskuterat lite hur vi ska lägga upp det och hur det ska framföras skrivas osv. Det är väldigt förvirrande och klyddigt, men det ska gå!

Nu sitter jag hemma, har ätit lunch, kollat igenom lite i en av böckerna vi ska läsa, och tittar på tv. Nu ska jag nog sätta igång med att städa lite, sen duscha och sen slappa tills John kommer hem. Just det, jag ska ringa en värdinna med, som jag ska ha klass hos i nästa vecka. Spännande!
Ikväll ska vi till Bunkeflo och träffa svärisarna. Det känns som om det var längesedan nu och det var det också! Eller ja, söndag-fredag är kanske inte så lång tid. Men ändå. Så där ska vi vara ikväll. Imorgon är det dags för mig och mina underbara kollegor att åka ut och segla med Ulrikas segelbåt! Vi hoppas på fint väder så man kan bada, men det ser ut att bli lite kyligt och regnigt. Kanske funkar det också? Vi får se! Många bilder ska tas iaf, så jag komemr lägga upp det här sen.
På söndag ska vi hem till Jocke, han fyller år på tisdag. Lite födelsedagsfika och så blir det från klockan 15. Får se om jag ska träffa Moa innan på dagen också.
Lot's to do!

Mycket att stå i, idag!

2009-09-10 @ 18:00:26

Imorse var jag uppe tidigt. 6.15 var jag uppe och gjorde mig iordning. Skulle iväg emd John när han åkte till jobbet. Jag blev avsläppt på N Fäladens Statoil och promenixade till Yvonne. 8.15 var vi på Ideon, lagom tid till vår frukostkonferens med Susanne Hedin, kommunikationsexpert. Eller man kan kanske kalla det för föreläsning? Det handlade om kroppsspråk och kommunikation, något som kommer hjälpa mig i både min utbildning och i Mary Kay.

Det varade till 9.45 och 10:30 var jag hemma igen. In i duschen, fram med lunch och sen iväg igen till skolan. Klockan 15 slutade jag och då var jag ganska trött. Men det var hem och laga middag, hämta flyttkartonger av pappa vid 17:20 och alldeles strax ska jag iväg och leverera en foundation. Sen ska jag bara slappa resten av kvällen.
Gud så skönt det ska bli!
Vad har ni gjort idag? Något roligt?

Att äta ostbricka på arbetstid, hur många är det som gör det?

2009-09-09 @ 08:17:25

Wow, wow, WOW vilken kväll vi hade igår i Glumslöv, hörrni!! Massa, massa pepp, mål, drömmar som kommer bli verklighet NU och mycket härliga vänner. Att äta ostbricka på arbetstid, hur många är det som gör det, egentligen? Att få segla en jobblördag och mysa med kollegorna, hur många är det som gör det? jag är en av dem och jag är så stolt och glad för vad jag gör, vad jag får uppleva och mina nya erfarenheter. På lördag ska vi då ut och segla. Resan blir till Ven och vi är tio stycken konsulter, Ulrika och hennes man/kapten som ska iväg. Det kommer bli skitroligt, och om det är fint väder så ska vi bada. Lyx, lyx, lyx. Som sagt, hur många får göra det på arbetstid?

Kvinnan som startade allt, thank you Mary Kay!
Nu ska jag snart iväg till skolan och ska träffa min grupp för första gången. Nervöst! Sen är det lunch med Lotta! Härligt!
Nu ska jag äta min melon/druvsallad, dricka mitt kaffe och äta min macka.

Seeing eye...horse?

2009-09-08 @ 10:15:14

Jag såg just på Rachael Ray om några djur som har varit extraordinära. Än så länge har jag bara sett detta och det är helt fantastiskt! Att man inte har tänkt på detta innan! Panda, en ledarhäst, har fått mycket uppmärksamhet, då hon har varit en bättre ledhäst än vad någon annan hund har varit för Ann Edie.

Hörrni, är inte detta häftigt? Hon tar med sig denna häst (jag vill säga ponny) överallt, i taxibilen, på bussen, på+ stan, i köpcentrat... tänk om hästen blir nödig. Hah, hur förklarar man det? Strunt samma, Panda är iaf väldigt fin. Det som är klockrent är att de kan bli gamla. En häst kan ju leva upp till 20 år, och en sån här, i storleken liten, kan säkert leva i 23 år. Fantastiskt. Djur är fantastiska.

Jag har fått lära mig att släppa taget

2009-09-08 @ 09:55:19

God morgon på er! Det är tisdag idag, jag är "ledig" från skolan, men jag har tonvis med saker att läsa och börja fnula på. Jag var alldeles för trött för att gå upp när John gick imorse, så jag sov till klockan 9:00! Jag vaknde alltså prick, exakt 9:00, precis som om kroppen var inställd på det. Det är märkligt...

Ikväll ska jag och Jennifer till Glumslöv (just det, måste fixa veckosummeringen), och det ser jag fram emot, precis som jag gör med alla måndags/tisdagsmöten. Det är såå mysigt. Men ikväll gör det att jag missar Idol. Det är ju precis nu i början som det är roligt, med alla de som inte kan sjunga.
Igår var jag inte på något vidare humör. Man känner när det är något som går fel men man kan inte förklara det. Jag sa inte så mycket igår, men när jag väl sa något så försökte att inte låta alltför sur, undrar om jag lyckades? Det är iaf bättre idag, helt bortblåst! Det är så skönt att jag har fått lära mig att släppa taget att låta det som var igår, stanna där och inte följa med mig in till nästa dag. Jag har fått öva länge, innan var jag långsint. Idag tycker jag nog inte att jag är det. Det finns viktigare saker att lägga sin energi på tycker jag!
Nu ska jag dricka mitt kaffe och äta mackor.

Inget går rätt till på tisdagar

2009-09-07 @ 08:05:24

Hej på er! Hur mår ni idag? Det är ju de flestas stora skräck, måndagar. För mig har det ändrats. Jag gillar måndagar. Jag hatar istället tisdagar. Inget går rätt till på tisdagar. Så har det varit sedan 2006. Och det brukar vara så. Men visst, tisdagar har sin charm också. Favoritdagen om jag ska välja är nog ändå fredagar. Vem älskar inte fredagar?

Igår hade jag klass hemma hos P och Jennifer satt med och observerade. Det var riktigt roligt och det kändes som att det där sommaruppehållet jag har haft, aldrig har skett. Allt gick bra, och alla hade haft roligt. Jag klarade det på under 2½ timme, så det kändes ok. Efter klassen åkte jag hem, bytte om och åkte till Bunkeflo. Då var det pizza, sport, "Djurens ö" och en snutt "Ensam mamma söker".
Inatt har jag drömt konstigt. Mina gamla klasskompisar från grundskolan har figurerat i mina drömmar, det har varit åska, tromber, regn och ingen sol alls. Märkligt. Ni vet att vissa drömmar kan ju hänga med en flera dagar. Man mår lite lustigt, tänker på det ofta och mår konstigare. Så kommer jag må idag.
Skola om två timmar. Går fram till 15 idag, första långa dagen, får ju ta med mig lunch! =)

Nu hejjar vi på Sverige!

2009-09-05 @ 19:54:47

Matchen drar igång alldeles strax, nationalsångerna ska spelas. Sen är det 90 minuter svett och hög puls.

KOM IGEN NU SWERIGE!!!

Nu är det snart dags för fredagsmyyys!

2009-09-04 @ 13:32:20

Helt otroligt att veckan redan är slut. Man tyckte inte att man hade någon uppfattning om tiden innan, men nu är den nästan borta helt. Det är många timmar som går åt att plugga, att hitta, att förstå, att ta till sig nya kunskaper och så vidare. Jag har precis beställt hem lite böcker, jag måste ju ha dem! Behöver jag inte alla sen ska jag sälja dem.

Just nu orkar jag egentligen inte skriva så mycket, jag hade mest bara tänkt skriva ett par rader till mina läsare, jag vet att ni finns där ute! Skolan är rolig, jag har lärt känna några nya människor och jag kan komma på mig själv att jag tänker så här ibland: "nu sitter jag i skolan igen. Herregud, det känns som förra veckan man tog studenten. Och vad ska jag bli då? Förskollärare. Lärare. Ansvar för andras barn. Kunna förmedla kunskap, vara en bra förebild...ojoj...hur ska jag nu klara av det?? Jag ska lära dessa barnen att bli bra människor, som vet vad ansvar och respekt är!" när jag väl kommer tillbaka från mina tankar så har jag missat något viktigt som läraren har sagt. Det är nog något jag måste träna på också, att fokusera.

Ikväll ska jag bara chilla!

2009-09-04 @ 07:57:03

Det blev en seg kväll igår. Jag upptäckte allt för sent att vi hade fått en hemuppgift till idag. Vi skulle läsa x antal sidor, föra anteckningar och även skriva vad vi själva upplevt osv. Detta kom jag på vid sju tiden. Fan! Jag var inte klar förrän vid 22 tiden. De sista fem sidorna var plåga, men jag klarade det och jag fick även lite anteckningar och åsikter med mig. Mina ögon var snustorra och ville bara sova. Som tur var så var det en texxt som fanns på internet, så den hade jag hämtat hem redan i tisdags. Det var bara att klicka upp. Först fick jag panik för jag trodde man skulle läsa hela texten på 146 sidor, men det var bara vissa artiklar. Puh... får hoppas att det blir bra idag. Slutar klockan 12, men ska fixa ett häfte efteråt som ska vara bra att ha. Sen ska jag hem och ikväll ska jag bara chilla, förhoppningsvis i en soffa i Bunkeflo.
Puss o kram!

Jag som trodde det var bra igen...

2009-09-03 @ 07:28:42

Ännu en dag har gått och jag tror hjärnan håller på att smälta att man är student nu. Jag har försökt förbereda mig så gott det går för den första lektionen idag, "Ditt eget skrivande". Ska bli spännande. Jag vet inte om jag ska ta med mig laptopen. Jag behöver något att spela in med. Jag fixade ett sånt program till datorn igår, men jag vet inte om det kommer fungera nmed volym och så. Får göra lite test.

Det var svårt att sova igår. Att komma till ro. Jag trodde för en stund att saker och ting hade blivit som det var innan igen och att allt var bra. Nej då. Det är massor med saker som vimlar runt i huvudet igen. Jag måste bli bättre på att slappna av. Meditera, sålla bort och tänka på annat.

Snart ska jag göra mig iordning, men först ska jag njuta av min frukost, kolla är den inte läcker?


Se det som att ta körkort.

2009-09-02 @ 19:26:53

Idag var det Malmödag på skolan. Nya elever fick komma till Orkanen och träffa företag, organisationer och ta del av info till andra kurser samt lyssna till rektorn, syo, utbytesstudenter och en professor. Rektorn välkomnade oss alla och det gjorde även syon och proffessorn.

Professorn berätta om sig och sin studietid och han sa att vi inte skulle räkna med att det skulle bli som på gymnasiet. Nu har vi eget ansvar. Det är lite som att ta körkort. Man får studera och klara olika moment, men när man väl har fått det så ska man även göra något av det så man kan få en bra bil. Symboliskt sett är då utbildningen körkortet som man fått och bilen är jobbet.

Jag satt bredvid en tjej som heter Evelina. Vi presenterade oss i slutet och vi åt en falafel tillsammans, sen åkte vi hem. Det fick en på bra humör, det är inte så svårt att knyta nya kontakter. Man ska bara våga och agera! (Så fick jag in lite Mary Kay också!)

Idag är jag inte lika trött som igår, men det är inte långt ifrån. Det blir i säng tidigt idag så jag orkar gå upp tidigt imorgon. har första föreläsningen kl 9:15. Som tur är så slutar jag klockan 12:00, samma sak på fredag.

Så nu säger jag tack och godnatt, nu ska jag dricka en kopp kaffe!

fortsättning Dag 2

2009-09-01 @ 19:07:27

Kvällen var slut sent, och det var upp tidigt igen på lördagen. 9:00 fortsatte uppmärksamheten och vi pausade vid 12:30 för lunch. Det var regningtt ute i Göteborg och det var blåsigt. Skönt att man var inne då!
På lunchen kände man hur trött man var efter dessa dagar och när jag insåg att dessa tre dagar snart var över så kändes det ganska trist. Igår sa Ulrika att man ska omge sig med folk som ger en energi, inte de som tar den ifrån en. Och det stämmer! Hade inte alls om var med på Seminariet varit på gott humör, energiska och glada så hade ingen orkat vara där och applådera i tre dagar. Samtidigt som det kändes trist ville jag hem till John. Det är jobbigt att vara så långt ifrån någon som man älskar så länge. Men snart skulle vi ses igen! På eftermiddagen var det föreläsningar av de kvinnorna som verkligen uppnått något. Ibland satt man där med uppspärrade ögon och tyckte "det är inte sant!! Hur har hon lyckats? Vad har hon gjort?" men ibland kom en stöt av trötthet och då var man lite seg. Avslutet var väldigt vackert och jag har nog inte känt mig så här djup och känslig på länge. Jag fällde så många tårar under dessa dagar så jag vet inte vad som har hänt. Det var en ljusceremoni, då det ändes tio elva ljus och så läste kvinnorna som höll i ljusen upp en text. Det var vackert. Jag rös.

Klockan var 16:00 när vi var ute och skulle bege oss till bilen för att åka hem. Vi släppte av Lola på centralen, sen bar det mot Skåne! På vägen skulle jag vara effektiv, så jag skrev en lista som skulle bli min 30/24. En 30/24 är en lista på 30 namn som man ska ta kontakt med på 24 timmar. Igår klockan 14, två timmar innan deadline, var jag klar. Helt slut. Både fysiskt och psykiskt. Men det har gett bra resultat! När vi väl var i Lund så kom John och hämtade mig. Härligt, härligt, härligt att ses igen!! När vi kom hem så tyckte jag att det luktade gott i lägenheten. Tittar på soffbordet och där står världens bukett med liljor. Lilja är min favoritblomma. Vid sidan om låg där en strut med.....chokladtryffel. Chokladtryffel!! Ååååh...tror ni jag bölade ännu mer? Rätt svar är: JA! Tack, älskling för att du tänkte på mig och saknade mig. Det känns bra! Jag kände mig verkligen välkommen hem!

Jag var trött och ville helst bara duscha och hoppa ner i mina mjukisbyxor och en annan tröja. Men vi åkte hem till Bunkeflo och åt sen middag och åt godis. Jag var mest som en zombie. Men jag tror de förstod varför.

Nu känner jag mig som en zombie igen. Helt slut är jag! Jag ska snart ta en dusch och sen blir det slapp i soffan.

Ha en underbar kväll!

fortsättning Dag 1, in på dag 2...

2009-09-01 @ 09:18:39

Åhh, vad jag har sovit länge idag, nu är jag nog riktigt utvilad!
Skolan börjar inte förrän 14:15 idag, men jag ska träffa malin 12:00 och ge henne sin eye make up remover. Innan dess ska jag leverera till pappa med. Och jag ska duscha. Och förbereda väskan. Göra mig iordning. Hitta dit med bilen.

Förresten, är det nån som vet hur gammal Dalai Lama är? Såg honom nyss på tv och han ser ju purung ut om han gjorde uppror 1956 eller vad det var. Nån som vet?

Jag var ju som sagt på måndagsmöte igår, och vilken kväll! Det gick fort som attan och vi hade jätteroligt fast vi bara var en skara på tio konsulter, två gäster och Ulrika. När jag tittar på min målplansch så blir jag glad. Hjärtat bultar lite extra. Sen mår jag ganska illa. Det är nästan för högt! Men jag ska klara det! Jag ska visa att det går att nå det fast man går i skolan. Det kommer att bli tufft jobb. Mycket, mycket tufft. Men jag ska klara det!

Vill ni veta hur resten av helgen var? Då kommer nästa del här:
alla gick in och satte sig.
20:00 dånade musiken ut ur högtalarna och alla gick in och satte sig. Kunde inte smälta så vackra klänningar där var! Man blev verkligen insprirerad till nästa år! Grundarna för Lesley Cosmetics håller i Seminariet och de var framme och pratade, men varvade med deras son, Carl-Henrik. Han är världens roligaste! Han kan nog uppfattas som lite dryg när man ser honom (ni vet, första intrycket) men man blir omvänd när han väl har börjat sätta igång med sin humor. Han är verkligen uppskattad på alla events.
Resten av kvällen består av vackra tjejer i vackra kläder, som kommer upp på den vackra scenen och tar emot UNDERBARA priser! Min underbara mentor Yvonne var uppe och hämtade sin försäljningsring. Förstår ni! Kan hon, så kan jag! Jag fick dessutom prova ringen efteråt och jag blev kär. Nästa år ska jag ha den ringen!
Applåder, applåder, tjoande, skrikande, dansande och många, många tårar fälldes denna kvällen. Det var mäktigt att höra och se kvinnor som har lyckats. Extra, extra glad blev jag och många andra när en som man känner går upp på scenen och får titeln Nordic Queen of Personal Sales. Sug på den ett tag. Nordisk drottning i personlig försäljning. Jag vet hur mycket hon har haft i inköp, men det tänke jag inte skriva ut. Men det är en hel del, hörrni.

Vi applåderade, tjoade och skrek och dansade fram till kl 00:00, och vi begav oss hemåt igen. Det var samma tid igen på lördagsmorgonen, så det var bäst att åka hem och få sömn.
fortsättning följer...