El Diablo

2009-10-31 @ 16:49:49

Idag har jag varit en irriterad, sur, arg människa. Det sänder inte ut några bra signaler till universum, och fast jag har varit på IKEA har det varit jobbigt. Hela dagen har bara varit skit. Jag har varit tråkig att umgås med och har nog inte tillfört mycket glädje idag. Det blev inte bättre förrän vi var på ICA Maxi och handlade mat. Nu är vi hemma igen och ska börja med att sätta upp lister i hallen och sätta upp lampsladdar i taket. Lampan i hallen SKA upp imorgon, nu har vi skjutit upp det allt för länge.

Hoppas er lördag har varit bättre. Happy halloween.

Det var ju mest bara jobbigt...

2009-10-30 @ 10:23:19

Nu när man har Win 7 på datorn så fungerar inte mobilen och datorn ihop. Så jag försöker lösa detta med att hitta nya drivrutiner till programmet som ska vara på datorn och på mobilen, men det blev mest bara jobbigt. En massa sidor finns där (på engelska) hur man kan lösa problemet, men det är så rörigt. Command hit och proxy dit...mest jobbigt som sagt. Funderar på om man ska byta tillbaka till Vista igen, tills det har kommit lösning på Win 7s problem. Annars älskar jag Win 7 och kommer nog sakna det när jag inte har det längre, så jag får nog gå omkring med samma tradiga musik i telefonen ett tag till. Vi får se.

Hemlisar

2009-10-30 @ 09:46:33

Har sovit dåligt inatt, det känns i hela kroppen. Igårkväll låg jag och vred mig i sängen ganska länge, hittade ingen bra sovställning och det var bara jobbigt. Men jag somnade efter en stund, när tankarna hade stillat sig i mitt huvud. Jag såg på Rosa Bandet galan igår och jag fållde nån tår emellanåt när reportagen visades, särskilt när en bekant till mig visade sitt reportage. Jag har följt hennes blogg från första början och nu har hon börjat blogga för Metro. Ni kan också läsa hennes blogg här. Jag stödde Rosa bandet med 50:-, vilket känns mesigt efter Percy Nilssons miljon. Men jag har iaf bidragit lite. Plus att jag köpte ett Rosa Band som jag har på min jacka.
Planerna för idag är att jag ska få hem mina produkter som jag beställde i tisdags från Mary Kay. (Vi stödde för övrigt också Rosa Bandet igår med minst 10.000:-!!!) Det kommer en hel del produkter som jag ska leverera efter lång väntan, men också nyheter som jag ska få prova. Bland annat Peppermint body lotion och shower gel och Gingerbread lotion och shower gel. Tyvärr nådde jag inte mitt mål med att bli stjärnkonsult detta kvartal men jag satsar på nästa! Någon gång ska det ske och det är nu!
Hade tänkt att jag skulle renskriva resten av mina anteckningar från skolan idag och om jag får hem mina böcker som jag beställde i måndags så ska jag skriva tre frågeställningar också till på måndag. Annars är det "The Secret" som ligger och väntar på att bli utläst. En fantastisk bok!
Har ni inte läst den redan, läs den! Har ni redan läst den, läs den igen! Den ger så oerhört mycket, jag har bara läst cirka 45 sidor men det har redan hänt så himla mycket! Rekommenderar den verkligen!!
Nu ska jag fortsätta med min griffelfärg ute i köket. Ha det gott!

Fridfullt...

2009-10-29 @ 10:10:51

Igårkväll när vi gick och la oss i vår underbara Malmsäng så började det smattra på fönsterbläcket. Det blev mer och mer smatter och tillslut så regnade det ganska mycket. Det är det mest underbara ljudet att somna till tycker jag. Sen när jag vaknade imorse så sken solen in genom de små springorna i persiennerna och det kändes precis som att man har fått en ny start igen. Regnet spolade bort allt dåligt och solen sken på mig med nya krafter.

Det var en underbar morgon.

Behind the curtains...

2009-10-28 @ 22:08:49

Jag har funderat lite på vad som döljer sig bakom persiennerna hos mina grannar. Det är en majoritet som har persiennerna nere jämt. Vad är det de döljer? Enda gången jag har persiennerna nere är när vi sover eller när jag har ont i huvudet, sover eller när solen hamnar knasigt i vardagsrummet. Annars behöver jag allt ljus jag kan få! Nå, vad är det ni döljer?

Idag har jag träffat Katta, världens bästa Katta. Vi fikade på EH, gick på Triangeln och tog ett lite sorgligt farväl. Hon och Donny åker till Asien på tisdag och kommer hem igen i maj! Hoppas ni får den bästa resan ever!
När jag vaknade i morse mådde jag inte toppen. Jag hade så ont i huvudet, ont i kroppen och mådde skit. Vaknade inte förrän vid nio. Har inte tagit panodil, fast jag velat många gånger idag. När jag kom hem från Katta-tiden så satte jag mig och började skriva på mitt arbete som ska vara inne på fredag. Jag blev ganska nöjd med första utkastet och det ska bara finjusteras litegrann imorgon, sen skickar jag in det. Sen är det tentaplugget kvar. Jag skickade också efter böcker i måndags, så jag hoppas de hinner komma innan fredag. Vi ska ha litteraturseminarium på måndag och ska ha skickat in tre frågeställningar tills dess. Så det är viktigt att de kommer!
Nu ska vi nog gå och lägga oss, vi är slöa båda två.
Kram på er!

Tom i bollen...?

2009-10-27 @ 20:48:25

Det känns just nu som om jag har feber. Jag har ont i kroppen, svettas, fryser och mår...allmänt dåligt. Det är säkert all nervositet som byggts upp under veckan inför redovisningen som har släppt och frigjort sig i kroppen. Hoppas det är över till imorgon, då ska jag träffa Katta!

För en vecka sedan såg jag på The Voice när Katrin var där. Hon såg lite...ja, rund ut. Sen hörde jag av annan källa att hon är på smällen. Inget var 100% eftersom det bara var rykten. Efter ett uppehåll av läsandet av hennes blogg, så gick jag in där idag och letade bakåt i tiden, ungefär en vecka. Jovisst fan är hon gravid. Den enda kvinna vars blogg jag läser som inte håller på med graviditet, bebisar och allt, har nu ommöblerat innehållet i sitt annars bitchiga, grymma innehåll till bebis, ultraljud och puttinutt. Vad fan, Katrin! Vem ska nu hålla mig i verkligheten?? Jag som litade på att du skulle bli gravid efter mig... jaja, jag får väl acceptera eller sluta läsa. Synd, för jag älskade (äh Katrin, jag älskar den fortfarande!) verkligen att läsa den bloggen. Jag kommer fortsätta läsa ändå. Promise.

ÄNTLIGEN!

2009-10-27 @ 13:33:04

Herre min skapare! Det är klart! Det är gjort! Inget mer att göra! Har haft redovisning idag med min bästa grupp! Vi var överlägsna!Vi var så nervösa innan, för tänk om det inte var så det var menat, så som vi hade gjort det? Men det visade sig att vår redovisning var bäst. Vi hade fått med allt, lagt upp det skitbra och inget strul. Fick bara en punkt som var mindre bra, men inte dålig. Det var varken eller. Men annars var det bara bra och positivt! Vi var dessutom först ut! Såå skönt att få göra det först och få det hela överstökat! Nu är det tre saker kvar denna terminen: skriftlig uppgift som ska vara inne på fredag, seminarium på måndag och tentan om två veckor. Piece of pannkaka.

Skola och lägenhet

2009-10-26 @ 16:14:29

Det är mycket som händer just nu! Imorgon har vi vår superfantastiska redovisning om Kirseberg, och jag vill bara att det ska vara öövveeer! Sen till på fredag har vi skriftlig uppgift som ska vara inlämnad om estetiska läroprocesser som ska utgå från vårt arbete/redovisning. På måndag nästa vecks ska vi ha litteraturseminarium på en bok som jag inte har läst. Där ska vi ha lämnat in tre frågeställningar från texten. (Hmm, ta tre snabba meningar och foka på? Ja!) På måndag om två veckor har vi tenta...dagen efter börjar andra terminen. Ny kula. Herrejösses, jag kommer inte vara människa sen!
I lägenheten är det full fräs nu också. Vi har fått klart i klädkammaren, det som saknas är en snyggare lampa, en spegel och en matta. Sen är det klart! Fått upp två hyllor i sovrummet nu också, så där är inte lika kalt som tidigare. Och två nya supermysiga, luddiga mattor ligger nu på varsin sida om sängen så det är varmt och gosigt om fötterna när man går upp. Ett av soffborden har vi tagit bort så nu är där bara ett. vi hade ju två Lackbord innan, men vi tyckte det blev mer plats med bara ett. Lampan i hallen ska upp i veckan, lister ska sättas och trösklar ska också sättas. Sen är det mest småtjaffs kvar som lampsladdar som ska limmas och lite tavlor som ska upp. Och den eviga frågan om var vi ska ha våra finglas ska lösas. Sen är det väl bara några få kartonger kvar. Efter jul någongång ska jag ta mig an i förrådet och städa upp och strukturera. Men det tar vi sen. Innan dess ska vi göra om i köket....
Som sagt, det är mycket, och jag har inte ens hunnit med mina vänner! I lördags var vi ju bjudna på fest hos Donny och Katta, eftersom de snart ska åka till Asien i sex månader. men jag var så trött efter att ha hållt på med skola, lägenhet och allt annat så jag orkade inte. Som tur är så ska jag träffa Katta, kanske Donny med, på onsdag. Ska bli najs!
I lördags fick jag dessutom köpa en ny jacka! Hurra!

Hemma igen

2009-10-23 @ 13:54:49

Då har man varit i skolan idag med och pillat lite med arbetet som nu känns ganska klart! Skööönt! Vi ska öva lite under helgen, sen har vi genrep på måndag hela dagen.

Vi satt och åt lunch innan, jag, Sarah, Paola och Viktoria, och pratade om lite allt möjligt. Det var så mysigt och roligt att få lära känna ens kamrater lite närmare. Ska försöka fixa en inflyttningsfest snart så vi kan umgås allihopa.
När John kommer hem sen ska vi till IKEA igen, som jag nog nämnde tidigare. Just nu är jag så trött. Jag vill faktiskt bara lägga mig på soffan och skita i allt, men det får jag ju inte. Jag ska faktiskt ta en kort paus just nu i typ tio minuter till och bara va, sen ska jag fortsätta med hyllan som jag inte gjorde klar igår. Sen får jag nog plocka undan lite också, så nu har jag ju inte tid att skriva mer.
Hoppas ni får en bra helg! Det ska jag ha! (Med Ladies Night imorgon exempelvis!!)

Luftigt!

2009-10-23 @ 07:51:35

Igår var vi på nya IKEA i....nästan 2½ timme!! Fatta! Då inkluderat en middag med på 20 min. Det var fantastiskt roligt att gå där, det var luftigt och det kändes inte alls av att hela parkeringen var full. Vi införskaffade två Luddemattor till sovrummet, som jag har velat ha sååå länge, en stor röd matta till vardagsrummet och hyllor till klädkammaren. Ja och annat smått som diskborstar...

När vi kom hem så började vi snickra ihop hyllplanen till klädkammaren. Det var en klyddig sak att fixa i butiken när vi skulle få rätt på hur många vi skulle ha av vilka delar osv...skitjobbigt, inte ens en som jobbade där kunde reda ut det riktigt tydligen, för det blev inte rätt...men vi löste det ändå! Men vi hade fått fel glas, vi ville inte ha svart glas på våra hyllplan, vi ville ha klarglas. Så vi får åka och byta det i eftermiddag. (Hihi, får åka dit igen!)
Nu ska jag snart till skolan och träffa gänget. Skoj!

IKEA!

2009-10-22 @ 08:05:22

Idag ska vi ju till nya IKEA! Skooojjj!! Vi ska handla en massa saker. Tex hyllor till klädkammaren, en matta till till vardagsrummet, två små mattor till sovrummet (om vi hittar) och en matta till klädkammaren och lite annat smått och gott. Mycket mattor med andra ord. Till skillnad från vår förra lägenhet ska vi ha mycket mattor här, i förra hade vi inga. Mysigt med mattor. Ett par tavlor vill jag ha också.

Jag uppdaterar ikväll när vi har va rit där! :)

Vad det är mörkt ute...

2009-10-22 @ 07:29:06

Tiden går och dagarna likaså, och snart är det dags att vinka farväl åt sommartiden. Det är på söndag vi ska skruva bak klockan en timme ännu en gång och välkomna vintern. Usch. Jag gillar det tyvärr inte. Jul och nyår tycker jag ju om, men själva vintertiden med kyla, snö och tungt mörker ligger mig inte varmt om hjärtat. En dag kanske, men inte nu. Det är läskigt att vakna på morgonen, för det är så jävla mörkt. Det är svårt att vakna på morgonen, för att det är så jävla mörkt. Man blir deprimerad, för att det är...ja ni fattar.
Igår umgicks jag med min grupp, vi håller ju på att skriva vårt fina arbete om Närmiljö, och det var jättemysigt. Var hemma hos Sarah och arbetade med ja alla i gruppen. Alla utom en som vi har haft lite frågetecken om, men det löste sig faktiskt senare. Vi ska träffas idag med, 9.30 i skolan och jobba vidare.
Just nu sitter jag och tittar på The Voice på femman. En tävling som de gör varje dag har precis avgjorts och det är sån skillnad mellan deltagarna! Jag vet inte om ni har sett det och vet vem jag menar, men Jakob och Josefin tävlar mot varandra i "Störst, bäst och vackrast" där de ska svara på ett par frågor om något ämne, idag var det "far och flyg". Handlade om fars dag och flygplan. Jakob svarar ganska säkert och direkt, men Josefin..jag är ledsen men hon verkar så dum fast jag tror att hon spelar. Ja, lite roligt är det ju såklart.

OK med offentlig tillfredsställelse???

2009-10-19 @ 14:28:53

Är det ok med äldre män som runkar till sin granne på bussen? Det tycker inte jag och det tyckte nog inte tjejen som blev utsatt för det heller! Såhär var det... för några veckor sedan skulle jag åka hem med buss 6 från Konserthuset.  Mycket folk, som vanligt, men det tunnades ut när vi kom till Värnhem. Så pass att man faktiskt fick en sittplats! Jag satte mig ner och reflekterade över hur min VFT vecka hade varit. Ganska nöjd med min insats körde bussen iväg och jag hörde att en man i 35 års åldern som klivit på på Värnhem började samtala med sin granne. "Vad heter du, hur gammal är du, vart ska du..:" vanliga standardfraser om man ska ragga. Ok, fine, inget mer med det. Sen hör jag att det blir tyst och det kändes lite obehagligt i bussen. Jag vill först bara säga att bussen inte var tom, långt ifrån. Alla sittplatser var upptagna. Jag vänder mig om och ser hur äcklet sitter och tittar ganska oblygt ner i tjejens urringning (som inte var speciellt djup) och så sitter han och håller ett ganska fast grepp om sin penis utanför byxorna och runkar. Jag blir förskräckt, tjejen ville bara dö och komma av men INGEN SA ELLER GJORDE NÅGOT! Jag var så chockad och äcklad, men jag kunde inte slita blicken ifrån vad det var som skedde. Men när han var "klar" så flyttade tjejen på sig och satte sig bredvid mig. Detta här gick på två-tre hållplatser och jag skulle hoppa av vid nästa. Jag hade hört att hon skulle av på Håkanstorp, och det skulle jag med egentligen men jag klarade inte av att sitta kvar. Men nu satt hon bredvid mig och jag skulle av nästa och hon nästa efter det. I mitt huvud tänkte jag att om jag går av och inte gör något så kommer han fortsätta. Så jag nästan drog henne av bussen och sen frågade jag hur det var med henne och försäkrade mig om att hon inte fått men för livet. Försökte göra det mindre dramatiskt med att hon åtminstone hade något att berätta sen på kvällen.

Det är fruktansvärt att sånt händer. Jag blev så chockad, jag visste inte vad jag skulle göra. Som sagt, bussen var inte tom, helt omöjligt att det bara var jag som såg vad som hände. Jag vet bara att om jag ser honom en gång till och han gör samma sak igen så kommer jag att skada honom. Självförsvar kommer jag säga. Fy fan för perversa äckel!!!

Rosa Bandet galan och Ladies Night

2009-10-14 @ 10:39:52

För några månader sedan såg jag att biljetterna för Ladies Night i Malmö skulle släppas inom kort, och jag var ju tvungen att gå in och se vad de kostade. Tänkte direkt på Rose och att vi skulle gå på den. Jag gick in och kollade upp priset på biljetterna och det var ganska dyrt. Så jag lät bli, avvaktade lite. Någon vecka efter så kommer Rose med dessa biljetter och frågar om jag vill följa med. Hallå?! (The Secret, anyone?) Så det ska vi gå på den 24/10. Efter det är slut ska jag och John vidare på en avskedsfest för Donny och Katta. Får se hur länge vi orkar. :)

Jag har dessutom en anledning att ta mig till Rosa Bandet galan. Dels för att den ska hållas i Malmö och dels för jag har en bekant som ska vara med. En stark kvinna som jag tyvärr inte har känt så jättebra, men våra pappor jobbar tillsammans och jag var med när hon tog studenten. :) Så enbart för det skulle jag vilja gå och se denna mäktiga gala den 29/10 på Malmö Arena. Biljetterna kostar 250:-/st så jag funderar starkt på det! Får höra om John är intresserad att gå, annars vet jag nog en annan som hade velat följa med. :)

Känns som hundra år nu

2009-10-13 @ 15:37:19

Det har varit en slitsam helg, men nu är det mesta gjort! Mamma kom till Malmö på torsdag morgon, sen har det varit full fart i nya lägenheten, har nu målat klart och lagt allt golv. Det som ska upp är listerna, hyllor på väggarna, undan med allt skräp (som just nu fått plats i förrådet), jaga ny dusch/badkar, fixa en list till dörren mellan hall och vardagsrum...jag hade nog kunnat göra en lång lista över de saker som fortfarande behövs göras, men det orkar jag inte.
Ikväll, eller när John kommer hem, så ska vi upp i gamla lägenheten och se om vi kan tömma den helt nu. För i såfall är det bara en sak kvar att göra. Städa! Och det är inte mycket som ska städas, mamma tog fönstrena och har torkat av alla skåp och så, så det är golven och lite i köket som ska fixas. Piece of cake! Kan kanske fixa det på torsdag...
Idag har jag varit fruktansvärt seg! I skolan trodde jag att vi bara skulle ha en föreläsning från 9.15-12.00 men neeej, Ulf berättade att vi hade en föreläsning till efter lunch, 13.15-15.00. Jag trodde inte mina öron. Jag hade kunnat somna på plats om jag hade tillåtit mig själv. Jag funderar starkt på att slänga mig på soffan och ta en tuppis. Det är inget som jag normalt sett brukar göra, så det måste vara några nerver som slappnar av i kroppen just nu.
Det känns också som att det var 100 år sedan jag bloggade nu, nu är ju det mesta klart här uppe, så jag ska försöka blogga lite mer nu!

Kram på er!

Det känns längesen

2009-10-07 @ 22:14:11

Hela helgen och veckan som gått har vi spenderat i nya lägenheten. Golvet är lagt i vardagsrummet, sovrummet, balkongen och hallen är målade i nya färger och imorgon ska John börja lägga golv i hallen. Det kommer göra sådan skillnad, ni anar inte! Jag ska lägga upp bilder sedan när det är klart, tyvärr har jag inte tagit några före bilder, men jag ska förklara hur det såg ut innan.

Som sagt, dagarna går åt att renovera och när vi kommer hem är vi trötta och hamnar på soffan. Bloggen har hamnat i skuggan av nya lägenheten, men jag ska försöka bättra mig. En dag i helgen ska jag frösöka sätta mig och skriva om allt som hänt den senaste veckan.
Kram på er, hoppas ni mår bra!

Vad tiden går...

2009-10-01 @ 20:32:20

Tiden går så fort! Det känns som om det var förra veckan och jag bävade/längtade efter att måndagen skulle komma så praktiken skulle börja. Nu är veckan snart över, bara en dag kvar. Och vilken vecka jag har haft då! Wow, vad roligt jag har haft det! Jag älskar barnen som har vunnit mitt hjärta och jag stormtrivs på min praktikplats! Skönt att man trivs. Tänk om jag inte hade gjort det! Men nu gör jag det och jag ska dit och hälsa på när jag är ledig från skolan. Kommer nog hoppa in någon gång då och då. Imorgon kommer det bli en jobbig dag när jag skiljs från barnen.

Snart är det ändå helg. På lördag ska vi in till lägenheten och påbörja renoveringen! Fy fan vad roligt det ska bli! Mamma ska komma och hjälpa till och jag tror det kommer bli toppen!
Nu ska vi sitta och mysa till Idol med te och Plopp!