Mänskligt

2009-11-30 @ 19:44:01

Jag slumrade till på soffan i en timme. Jag tycker inte om att jag gör det. Iaf inte när jag vaknat. Då mår jag illa och känner mig seg, sen kommer jag få svårt att sova ikväll också. Typiskt. Så går det när man inte sover mer än fem timmar/natt och sen äri full fart med barn hela dagen och tar en tripp till skolan för att lämna tillbaka böcker. Jag var hemma vid fem och då hade John precis kommit hem. Det känns på något vis konstigt att komma hem efter John, jag är ju van vid att vara hemma först (eller hela dagar).

Jag har iaf lämnat tillbaka mina böcker som jag lånat på biblan, nu ska jag bara sätta mig och skriva ihop uppgiften till på onsdag. Det gör jag imorgon, idag vill jag inte röra en bok, ett block eller en penna.
Åh, jag bara måste få skryta lite! Får jag det? OK, igår var vi ju ute på stan och mös lite, åt mini-donuts, handlade lite prylar och så skulle vi handla mat. Vad hittar JAG på parkeringen, två meter ifrån vår bil?? 1 stycken 500 kronors sedel. 500 spänn! Japp, jag är en mänsklig pengadetektor. Det var inte för länge sedan jag hittade 1000kr på parkeringen i bokskogen och ytterligare 1000:- på väg till gamla IKEA! Jag är bäst.
Men trots att jag för en stund kände mig oövervinnlig igår när jag hittade pengen, så mådde jag väldigt, väldigt dåligt. Under tiden vi var ute så tyckte ett organ i mitt kropp att jag skulle få lida. Mensvärk är inget snällt påfund!!! Jag har nog aldrig haft så ont innan, och jag var svimfärdig (yr, lock för öronen och svartnande ögon) ett par gånger på Gågatan, och jag trodde jag skulle spy ett par gånger. Ett tag blev jag så hungrig (däravdonutsen) att jag trodde att jag skulle avlida. Ärligt! När jag sen väl fick i mig nått så räckte det med tre tuggor, sen mådde jag illa. Mysko...
Men sen när jag väl kom hem tog jag två Panodil, däckade en stund i sängen, sen var det ok igen. Märkligt. Men tack Panodil! Sen var det dags att göra pizza!

Lite duktig är jag nog allt...

2009-11-29 @ 09:35:16

Igår gjorde vi en massa saker. Lite hade vuxenpoäng. Att åka till tippen är vuxenpoäng. Vi slängde bara lite wellpap och tidningspapper, but still! Sen åkte vi till Svedala (ingen Outlet denna gången heller) och fick tag på en reservdel till vårt vitrinskåp, så nu är det fixat. Vidare till de gamla hoodsen (Håkanstorp) och hämta cyklar som vi hade glömt bort. Hem igen med cyklarna, vidare in till Johns mormor, där jag faktiskt träffade en gammal bekant som är Elsas kontaktperson. Hon är så supertrevlig, Emina! John skulle hjälpa till att byta en gammal kontakt till en ny, och vi fick mumsa pepparkakor (och jag fick en kopp kaffe! Halleluja!). När vi kom hem därifrån så börjades det med julpyntet. Hade tagit fram påsarna innan, men vi saknar nog en låda...hm, vet inte vart det kan ha tagit vägen. Men nu är det röda gardiner och en ljusstake (som inte fungerar) i köket, en tomtegardin, en ljusstake och den silvriga glitterggranen står i arbetsrummet, en ljusstake i sovrummet (tyckte att de lila gardinerna kunde få hänga kvar!), och i vardagsrumemt står en liten tomte bredvid skåpet och än så länge en ljusstake i fönstret.
Vi är långt ifrån färdiga, det ska upp en plastgranrisgirlang i hallen också och den är nästan finast av allt med sina ljus, kulor och strutar. Jag ska fota när allt är klart!
Idag ska jag försöka fortsätta vara duktig och plugga. Det känns som om jag tappar fokus nu på vad som ska hända i veckan. Så vi hörs kanske mer sen! Det är ganska fint väder så jag vill in till stan och (fönster)shoppa i eftermiddag, dricka lite glögg kanske. Mysa helt enkelt!
Puss o kram på er, och god första advent på er! Glöm inte tända ljus nr 1 ikväll!

Svensson, Svensson och Servera

2009-11-28 @ 11:49:53

Igår var jag väldigt trött när jag kom hem från praktiken. Trodde faktiskt inte att jag skulle orka vara där hela dagen, men det gjorde jag. Fick sluta tidigt, redan vid tre så jag skulle få komma hem tidigt! När jag gick in genom porten så ringde telefonen, och då var det kära svärmor som ringde. Hon undrade om jag skulle vilja följa med henne och hennes jobb och titta på "Svensson, Svensson" som gick på Nöjesteatern denna kvällen. Jag var tvungen att göra ett snabbt beslut, så jag pratade med John och jag sa ja. Egentligen var jag jättetrött och hade sett fram emot en slapp kväll framför Idol. Men nej, det var in i duschen och göra sig iordning. När jag var klar så knackade John på dörren och sa att han också skulle följa med, så han skulle också duscha. Han var lite kinkigare än jag. :) Han hade sett fram emot en ensam kväll i en halvtimme nu. Men så ringde hans mamma när jag var i duschen.

Sagt och gjort kvart i fem var vi på Serveras kontor och minglade lite. Fast jag inte mådde så bra så drack jag ett glas skumpa, två glas vin och en cider under kvällen. Vi fick pytt i panna och kaffe (älskade kaffe...) och choklad efter maten. Sen bar det iväg och jag måste säga att det faktiskt var väldigt roligt. Gustav och Lena Svensson har funnits i mitt liv ganska länge faktiskt. Har alltid tyckt att det är roligt att se när Gustav gör bort sig, och det blev stundtals jobbiga stunder igår med! Var hemma lagom till utröstningen av Idol, som tydligen hade haft en kanonkväll i MALMÖ! Hade vi köpt biljetterna när vi hade chans så hade vi sett det på plats igår. Men nej, så blev det inte. Kanske nästa år. Mariette kommer ju att komma så långt, så långt ändå, och vi kommer få höra och se mycket av henne! Go Mariette!

Men, nej! Nej!

2009-11-27 @ 07:04:23

Igår när jag hade skrivit förra inlägget så kände jag hur halsen började kännas lite öm. Ytterligare en liten stund efter så gör det ont på min vänstra sida. Att svälja var jobbigt. Detta tog mig tillbaka till 2006 när jag hade en halshistoria utan dess like. Först fick jag ett luftvägsvirus i augusti. Jag hostade och hostade och drack lepheton. Sen fick jag halsfluss i oktober, och luftvägsviruset hade inte släppt taget helt. Ytterligare några veckor senare så fick jag en svullen körtel i halsen också. Då kunde jag inte prata ordentligt, jag snarkade ganska högt (jag snarkar sällan annars) och jag hade problem med att svälja. Jag vill inte ha det igen, jag vill inte ha något av det! Det var längesedan jag hade så ont i halsen och i kroppen. Jag undrar om jag har feber. Jag hittar inte vår termometer, och jag orkar nog inte leta. Vi får se om jag blir hemskickad från praktiken. Jag vill iaf gärna vara med på planeringen.

Jag förbannar den på bussen som har nyst mig i nacken. (Jag kan ju inte förbanna barnen, det är ju inget vidare snällt.) Det är ju egentligen inget omöjligt att det är på bussen man har blivit smittad. Jag vill inte gå in på mängden bakterier där finns i en stängd buss, full med människor.....
Men, det är fredag idag!!

En tyngd har lyfts...

2009-11-26 @ 19:53:30

bilden är lånad härifrån.

Ni vet kanske inte detta, men jag har en fobi. Inte spindlar eller clowner denna gången, utan telefonen. Telefonen är läskig. Särskilt när man ska ringa till kunder. Egentligen är det bara att göra det, så är det överstökat sen. Lättare sagt än gjort! Det är skitjobbigt. Läskigt. Svettigt. Nervöst. Men när det väl är gjort så är det väldigt skönt, precis som man blivit tre kilo lättare! Det gick rätt bra med, fick en ny bokning, och en telefonuppföljning inom ett par veckor. En som nog kommer att köpa ett paket med. Imorgon ska jag ringa ytterligare tio till, och eftersom det gick så bra idag så kommer det inte kännas jobbigt imorgon, kanske bara det första samtalet, sen släpper det.
Nu är jag på G, det känner jag!
Nu ska jag bli bjuden på sodastream-julmust!
Kram på er!

Mexican train

2009-11-24 @ 12:10:47

Igår var vi hemma hos Tobbe och Sara och åt supergod middag. Inbakad lax med ris. Det är snarlikt (om inte xakt likadant?) som inbakad fläskfilé. Det var iaf riktigt gott. Sen fick vi hemlagade kanelbullar och maränger, stora som hus, bombade med socker. Tror jag fick en rejäl sockerkick, för sen gick det undan tycker jag. Vi spelade Mexican Train, något som jag aldrig har spelat innan. Jag är ju ganska ovan vad gäller sällskapsspel, men många har försökt att vänja mig, till exempel Linda, John och nu Tobbe och Sara. Jag har växt upp i en familj där sällskapsspel inte var något som "prioriterades", och jag var usel förlorare när jag var liten, mycket mycket mycket MYCKET värre än vad jag är idag. Idag förstår jag att det är ett spel och på låtsas. Men jag kan rekommendera er som gillar attframför allt köpa hem spel, köp Mexican Train! Det tog oss cirka tre timmar att gå från 12 ner till 0.
Nämnde jag att jag vann?

Barnen!

2009-11-23 @ 07:16:59

Idag ska jag alldeles strax iväg till min VFT förskola. Jag vet inte om man får lov att "outa" förskolan, så jag gör det inte. Men det är en mysig och trevlig förskola, och jag ser fram emot vad som står på schemat idag. Vad som ska hända, det vet jag inte. Jag ska vara där klockan 8 iallafall, och då är det frukost för barnen. Så förhoppningsvis kan jag få i mig en ordentlig kopp med kaffe då. Hade inte tillräckligt med kaffe hemma, så det blev väldigt blaskigt det jag fick från min kaffekokare imorse. Jag gick upp klockan 6.05, snoozade bara en gång! Duktigt.

Denna veckan kommer nog gå riktigt snabbt. Hoppas det, för på söndag ska vi pynta!

Jag orkar inget!

2009-11-22 @ 15:57:27

Just idag känner jag bara för att ligga i sängen och bara sova. Vill inte träffa någon, vill inte prata eller nåt. Jag orkar inget. Ska jag falla offer för hös/vinterdepressionen? Det känns som om det är så mycket just nu som jag inte kan eller inte orkar/vill påverka. Pengar, min hälsa, vår lägenhet, livet i allmänt. Jag har ju så mycket att ta igen med mitt Mary Kay. Men jag orkar inte. Jag kan inte ens förmå mig att ringa min uppföljningar. Jag vill trycka i mig hamburgare, dricka cola och äta godis och kolla film. Hade jag mått bättre om jag hade fått göra det? Kanske. Får kanske pröva? Jag känner mig lätt förvirrad, allt känns tungt.

De senaste dagarna har en konstig prick dykt upp i mitt synfält. Det ser ut som en början på migrän, men det utvecklas inte och det försvinner och kommer tillbaka. Nu har det hållit på sedan i fredags. jag har nästan gått och väntat på att migränet ska attackera när jag som minst anar det. Det är riktigt jobbigt. Drar ner mig ytterligare.
Men jag måste skärpa mig och skaka av detta hemska till imorgon, då min VFT vecka startar på förskolan!

Vem är jag?

2009-11-21 @ 10:21:09

Gud vilket patetiskt inlägg jag skrev sist! Ögonbryn?? Ärligt talat, vem bryr sig? Det var dåligt av mig. Å andra sidan har jag inte varit på topp nu de senaste dagarna. Har varit lite sur och grinig och liksom inte orkat bry mig om något. Nu är det dock bättre igen, kan ju bero på vädret. Fick se mycket sol igår för första gången på väldigt länge! Det gör nog ganska mycket, tror ni inte?

Som rubriken lyder så har jag börjat gräva i vem jag är. Vad har jag för värderingar, har jag några valda sanningar (som jag inte trivs med) vilka "nycklar" använder jag mig av? Allt detta har väckts i mig sen jag började läsa Susanne Petterssons bok - Kraften inom dig. Har länge velat läsa den och har nu fått tag på den för en vecka sedan och igår hade jag lugnet att lägga mig på soffan och läsa den. Igårkväll hade jag läst 140 sidor av 162. Det är med andra ord en bok som du inte lägger ifrån dig! Jag gillar att det finns övningar i boken som man kan fylla i direkt. I slutet av boken finns det en individanalys som man kan göra. Det ska bli väldigt spännande! Får se om man kan göra det idag.
Händer det något skoj idag/ikväll?
Förresten, har inte denna veckan gått lite långsamt? Om man jämför med övriga veckorna?

Ögonbryn!

2009-11-19 @ 15:48:27

Jag har haft problem med mina ögonbryn nu ett tag. Med problem menar jag att jag inte vet hur jag vill ha dem. Ska de vara tunna eller tjocka? Ska de vara "arga" eller ska de vara två raka streck? Jag tycker att ögonbryn är väldigt viktiga på något vis. Jag vill nog gärna ha dem lite "arga", om ni förstår vad jag menar.

Ja, jag får se vad jag kan få fram. Spännande!
Kram på er!

Äckelpäckel

2009-11-18 @ 16:02:31

Idag har jag varit uppe sedan klockan sex. Min mage var i samma storlek som en liten basketboll imorse och den var spänd och gjorde jävligt ont. Varför? Jag vet inte... Men jag begav mig till skolan 7.15, hade två föreläsningar, sen åkte jag hem.
Väl hemma så ser jag att det börjar regna lite. Usch vilken tur att jag hann komma innanför dörren innan skitvädret satte igång. Nu är det nästan storm och mycket regn. Fy fan. Riktigt äckligt väder är det, plus att det är kallt.
Har en föreläsning imorgon, sen ska jag vara hemma till på måndag. Då startar min VFT vecka igen. Ska bli roligt! Funderar på om man kanske ska ta och ringa dit och dubbelkolla så de vet att jag ska komma, så de kan fixa en nyckel till mig. Yep, jag gör det imorgon.
Snart ska Petra komma förbi (tror jag) och då ska vi diskutera en liten rolig sak. :) Sen blir det en snabbleverans av produkter och sen blir det restaurangmat i Bunkeflo. Can't wait!
Ha det härligt och mysigt i rusket!

En härlig bok

2009-11-17 @ 15:02:53

Ni vet att det är höst va? Jag har vetat det ganska länge, säkert innan metrologerna visste det. Sånt känns i doften i luften, faktiskt. Men det bästa med hösten och vintern är att man kan mysa mycket mer. Tända ljus och dricka gott te och läsa en bra bok är sånt man kanske inte gärna gör på sommaren.
Jag kan tipsa om några böcker. Här kommer dem vare sig ni vill eller inte:
"The Secret" - Rhonda Byrne
"En shopaholics bekännelser" - Sophie Kinsella
"En shoppaholic i New York" - Sophie Kinsella
"En shoppaholic säger ja" - Sophie Kinsella
(Alla shoppaholic böckerna läser man på mindre än en vecka!!)
Marley & jag - John Grogan
Jag har sett filmerna till alla böckerna och jag kan säga att böckerna faktiskt är bättre. The Secret är ju kanske ingen dramafilm, utan mer en dokumentär. Men se den gärna EFTER ni har läst boken.
Nu har det kommit två nya böcker till mig, "En härlig bok" av Mia Törnblom och "Ta fram kraften inom dig" av Susanne Pettersson. Ja, det är självhjälpsböcker, men det är bra böcker. Sådana som får en att haja till lite och börja fundera på hur man kan förbättra sig själv, för det kan vi ju alla på något vis. Hade tänkt börja på den sistnämnda boken ikväll, efter jag har tvättat, lagat mat, ringt samtal och läst studentlitteratur.

Ha en fantastisk kväll!

Skrämseltaktik

2009-11-16 @ 08:48:53

Idag är jag uppe tidigt om man jämför med helgens stiga-upp tider (uppe klockan 7). Anledningen? Kissnödig. Jag var det när vi gick och la oss igårkväll med. Men varför gick jag inte på toa då innan vi gick och la oss? Jo, min kära sambo och älskling sa att det låg någon bredvid sängen på golvet. Vet ni, kära läsare, att jag har extremt supergrym fantasi. Jag trodde på allvar att det var någon som låg bredvid vår säng och bara väntade på att jag skulle somna så den kunde mörda mig. Därför kunde jag inte gå på toa. Därför kunde jag inte somna förrän sent. Därför har jag sovit väldigt dåligt. Därför har jag drömt mardrömmar. Tack älskling, för att du visar att du bryr dig och tröstade mig iaf innan du själv somnade och snarkade och väste och allt vad du nu gör när du sover.

Trots att jag duschade igår så får jag nog duscha idag igen. Jag vågade knappt sticka ut en tå utanför täcket, och det blir ganska varmt med tiden, så imorse kände jag mig nästan som en blöt trasa. Blä.
Jag är inte bitter, jag bara berättar att jag är rädd för mörker, mystiska varelser och min fantasi gör det inte svårt för mig att knåpa ihop den hemskaste figuren.
Hade jag vågat hade jag letat upp en läskig bild, men jag tycker det är jobbigt att leta bland allt läskigt, så ni och jag slipper det. Ni kan få en bild på en söt valp!
Bilden kommer från denna sidan.

Klockan 11 ska jag träffa min mami på IKEA. Sweet, sweet monday! :)

Städa

2009-11-15 @ 16:18:56

Ni vet att jag är ett städfreak. Visste ni inte det, så vet ni nu. Vår dammsugare har sett sin sista dag och snart ska vi köpa en ny. Jag har alltså inte dammsugat idag och det får mig nästan att krypa på väggarna. Dammsugarpåsen var överfull och sugkraften var lika med noll. Den spottade nästan tillbaka allt igen som jag försökte tvinga den till att suga upp. Men icke! Nej, nej, nu har den hamnat inne i klädkammaren så länge, tills vi har köpt en ny.

Ja, som jag har fått veta så ska Hanssons tydligen jämföra och tänka länga och väl på det som ska köpas innan man kan köpa det. Jag är annorlunda, köper först och testar sen. Den ena dammsugaren som vi har tittat på är denna. Jag tyckte den såg cool ut och lagom pris för en dammsugare. Men vi ska ju jämföra. Så vilken valde vi då? Jo denna. Men jag har redan bestämt att det blir den första. PÅSLÖS! Yes...
Nej, jag ska nog hoppa in i duschen alldeles strax, jag ska göra klart min veckoplanering först.
Imorgon ska jag träffa min kära, fina mamma och gå på IKEA! Weee!
Kram på er!

2 år och 11 månader

2009-11-14 @ 18:40:29

Idag är en speciell dag. Inte lika speciell som om en månad, men idag firar jag och John 2 år och 11 månader. Kan ni fatta vad fort tiden går? Den 14/12 firar vi tre år. TRE år! Vi har hunnit med att flytta tre gånger (vars en gång till vår första lägenhet och en gång gemensamt till den nya lägenheten) och vi har hunnit resa två gånger. Cypern 07 och Egypten nu 09. Vi har så mycket mer att uppleva tillsammans, och jag älskar honom av hela mitt stora, men "trasiga" och omvända, hjärta. Tack för att du älskar mig och vill vara med mig. Tack, tack, tack!
För att fira så ska vi strax äta baconlindad fläskfilé med råstekt potatis och bearnaisesås. Hur gott är inte det?? Jättegott!

Scones

2009-11-14 @ 17:20:49

Konsten att vakna vid elva är något som jag har lärt mig nu, känns det som. Imorse vaknade vi vid elva och åt frukost tolv. Vi såg en film som var jättebra! The Proposal med Sandra Bullock och Ryan Reynolds. Har ni sett den? Om inte, se den!

Annars har vi inte gjort ett jota idag. Jättetråkigt.
Vi ska iaf äta baconlindad fläskfilé med stekt potatis ikväll. Gott!
Imorn ska vi försöka var lite mer aktiva. Lovar.

Hallå? Idol?

2009-11-13 @ 23:43:07

Jag är lite besviken på er, svenska folket. Ni låter Eddie gå men behåller Reza? Förstår ni något som kommer ur hennes mun? Tyvärr gör inte jag det och jag tycker det är hemskt synd, för hon har en grym röst. Men hon måste verkligen lära sig uttal, som juryn påpekar. Så, ta några lektioner i veckan och kör järnet nästa vecka, Reza! Eddie skulle inte åkt ut ikväll, om man ska vara helt ärlig. Jag tycker fel person åkte ut.

Jag är ganska säker på att Tove vinner, Erik tvåa och Mariette trea.
Vad tror ni??
Haha, förresten, det var väldigt roligt med ljudet idag, synd att man missade Eriks första tio sekunder av låten!!! Men det var roligt under eftersnacket på 400, vad pratade ni om Katrin och Jihde?

News

2009-11-13 @ 14:55:29

Okej, igår så sa jag ju att jag har börjat lyssna på Lady GaGa. Jag gillar hennes låtar och jag tycker hon är en himla söt tjej, med tuff attityd och en bra röst. Lite annorlunda, lite nytt. Jag har lyssnat igenom hennes första skiva och jag har ett par favoriter. Exempelvis: Eh Eh (vem gillar inte den, tar en tillbaka till sommaren ju), Starstruck och Big girl now. Nya skivan kommer snart och där har jag redan en solklar favorit, Bad Romance. Jag länkade ju upp videon igår och jag hoppas ni har sett den. Annars se den! Den är cool, edgy och vacker. Där får man ju även se henne i normal sminkning och då är hon ännu vackrare! Ganska lik Sienna (Miller) faktiskt.

Visste ni att hon heter Stefani Joanne Angelina Germanotta? Det visste inte jag förrän jag kollade upp det på wiki. Hon är lika gammal som jag och fick sitt artistnamn från Queens låt "Radio Ga Ga", lite fun facts för er där.
Här kommer en bild!
Ha en underbar helg och njut av den!
Kramis!

Fredagen den 13:e

2009-11-13 @ 07:44:44

Idag är det fredag den 13:e, och på tv diskuterar dem om det egentligen är något med detta datum och varför just på en fredag? Jag vet bara att när jag vaknade imorse så hade jag äckligt ont i armen (hon måste träffat en nerv eller nåt) och hela huvudet bara snurra. Gick upp för en stund sedan, men jag tror jag stannar hemma idag. Vi ska prata om handdockor idag, så det känns inte som om jag missar något jätteviktigt... då får jag lov att stanna hemma och vila upp mig.

Ja..just nu står det helt stilla i mitt huvud, men vad tror ni om fredagen den 13:e? Har ni varit med om något skumt någon gång på detta datumet?

Lady GaGa

2009-11-12 @ 21:24:19

Jag ska inte skriva något längre inlägg, jag vill bara rekommendera er att se videon till Bad Romance, en sjukt bra låt. Ni kan se den här. Imorgon kanske jag kommer lägga in ett längre inlägg om denna dam, för hon har poppat loss i mitt hjärta.

Kram på er!

Glass i stora lass

2009-11-12 @ 14:59:18

När man inte mår bra, när man har blivit dumpad (ingen erfarenhet där, but still), när man känner sig deppig, när man känner sig glad, när det är varmt ute (eller när man själv är varm), vad är det man äter då?

GLASS! Jag håller just nu på att inta en skål med vaniljglass (även om jag älskar chokladglass mer) med massa kolasås och strössel. Mums!
Se och njut!

Vaccinationssymptom

2009-11-12 @ 10:48:16

Det är väl inget annat än naturligt att jag ska skriva om mina symptom nu när jag har tagit sprutan? Det är väl det ni vill läsa?

Igårkväll efter vi hade ätit middag så låg vi helt däckade i sofforna. Vi orkade inte röra oss och det som gjorde mest ont var våra armar där sprutan åkte in. Framåt kvällen (typ 21-22) fick John frossa och han var brännhet. Jag hade inga febersymptom alls, men å andra sidan så tog John sin spruta ungefär 7 timmar före mig, så jag räknade med att må dåligt idag på morgonen. Jag kan säga att det var jobbigt att sova inatt för så fort man bara nuddade vid axeln så gjorde det väldigt ont. Jag vaknade imorse och kände mig inte febrig eller frossa, men jag har höjd temperatur, men inget märkvärdigt. Däremot har jag väldigt ont i huvudet,  och ögonen är väldigt ljuskänsliga.
Ja, man känner sig lite mosig helt enkelt. Det känns som när man har lite värre förkylning.
Hoppas det är över till imorn, då är det stora ämnet för dagen handdocka.  ...
Jag vill bjuda er på en helt underbar låt av Lady GaGa, den heter Starstruck. Se den här, det är ju inte rätt video, men den har inte släppts än. Lyssna!

Vaccinerad!

2009-11-11 @ 16:47:14

Nu kör vaccinet runt i min kropp sedan en timme tillbaka. Jag måste säga att det verkligen var in och ut. Det tog mig MAX 8 minuter. Kön var det som tog längst tid, men när jag väl kom in så var det bara in i ett rum (där jag först möttes av tre otroligt otrevliga sköterskor) sen fick jag gå in i ett annat rum till en mycket trevligare sköterska och det var över på ett ögonblick. Skönt när det går så fort så man slipper sitta och vänta, tänka och fundera och bygga upp rädslan. Nu så sitter jag hemma och har kastat i mig två mackor, jag var sjukt hungrig. Tänkte inte på att det skulle ta så lång tid innan jag kom hem idag, så sist jag åt var klockan 9:30 imorse. Inte bra, aalllss!

Nu ska jag ringa till Madde och till mamma. Ha det så bra!

Egentligen...

2009-11-11 @ 10:36:38

Vad har tiden tagit vägen? Vart tog oktober vägen?? Det är redan mitten av november och det är inte långt kvar till första advent. Första advent, kan ni fatta? Snart är det 2010, och jag, du, min mamma, min pappa, John, Johns föräldrar, ja alla blir ett år äldre. Jag som inte ens har koll på hur gammal jag är längre. Jag får ofta tänka två gånger, jag är fortfarande fast i 22. Men jag är 23, blir 24 nästa år. !!!! Jag vet inte vad som har hänt. Går tiden snabbare ju äldre man blir? Är det för att man fyller ut ens liv med saker man inte behövde bekymra sig för när man var yngre? Skola, jobb, vänner, mat, hem, städa, tvätta, plugga, festa osv...vi har alla 168 timmar på en vecka, sen hur dem timmarna spenderas får man välja själv. Jag har verkligen börjat planera med min veckoplanering. Synd bara att skrivaren inte fungerar som den ska.

Men som sagt, var tar tiden vägen? En dag kändes som en hel evighet när man var yngre, nu är det snarare en minut. En vecka idag känns som en dag, en månad känns som en halv vecka...ja, det är galet.

Vaccinering

2009-11-11 @ 09:40:42

Idag gäller det. Jag har tid mellan 12-20 idag, så jag ska dit efter skolan som slutar kl 15. Ska jag vara nervös? Kommer jag må dåligt? Hjälper det? Ska jag förbereda middag redan nu så jag slipper det ikväll OM jag skulle må dåligt?

En massa frågor som bara väntar på att få svar. Jag kan nog besvara alla ikväll.
Nu är det dags för frukost!

Är du miljonär?

2009-11-10 @ 22:35:26

Då har jag en sida för dig! Även om du inte är miljonär, så ska du gå in här och shoppa (läs: drömma) och buda loss! Jag har redan hittat två ringar och är uppe långt, långt, låångt över min nuvarande budget. Detta är Tradera för miljonärer, miljardärer och ja, den lyckliga som vinner på Lotto.

En dag...en dag så ska jag med köpa något härifrån! ;)

Fina leveranser

2009-11-10 @ 20:25:16

Jag har gjort en leverans nu ikväll till en kund. Jag gjorde iordning påsen fint och med stor omsorg. Sen skrev jag på baksidan av mitt visitkort "Tack för att du handlar av mig!" och knöt ihop det hela med ett par fina, rosa band.

Leverans från i fredags. Väldigt fint, enligt moi!
Dagens leverans. Också fin, enligt moi!
Ett fint kort!
Så, när vill Du ha Din påse? ;)


Bedövad i huvudet

2009-11-10 @ 13:26:52

Imorse på bussen så började näsan rinna. Inget mer med det, jag tänkte att det berodde på att jag hade varit ute och gått i regn och blåst till bussen och att det skulle försvinna, bara jag fick snyta mig. 35 minuter senare fick jag snyta mig på skolan, men näsan slutade inte rinna! Öm i kroppen, som inte beror på någon som helst träning, får mig att tänka på sjukdom. Har hostat lite också. Men vet ni? Jag ska inte fokusera på det, utan jag tror att det har att göra med att jag har sovit dåligt och lite i några dagar nu. Jag ska nog ta en tupplur på soffan en stund, sen ska jag städa i lägenheten. Jag har inte tid, lust eller ork att bli sjuk just nu, så vi skjuter upp det...på obestämd tid.

Tack!
Jag har ju varit i skolan idag då, som sagt. Denna kursen känns mer konkret än den första och det känns därför mycket bättre och som att detta kommer bli mer givande. Vi har en uppgift som ska vara gjord till imorgon, men det var inget svårt, kan nog knåpa ihop något. Som tur är så börjar vi inte förrän 13.15 imorn! Sweet.
Imorn är det dags för vaccination! Har ni/ska ni vaccinera er?
Kram!

Fars Dag

2009-11-08 @ 15:57:02

Idag är det ju fars dag, så grattis (igen) till alla pappor.

Min pappa tycker att sånt är trams, och jag kan väl hålla med till viss del. Alla dagar borde vara fars dag, mors dag, barnens dag och internationella kvinnodagen. Men nu när det finns en speciell dag för pappa borde det ju firas. Som ens födelsedag! jag längtar till den dagen man får fira mors- och fars dag själv. :) Så jag är lite avundsjuk på alla mina gravida vänner som får fira idag, men all lycka till er!
Vi ska i alla fall fira Johns pappa idag, alldeles snart faktiskt, så jag ska göra mig i ordning nu.

Är jag trött eller?

2009-11-08 @ 11:26:18

Denna helgen känns fruktansvärt onödig. Eller egentligen inte, men ni ska få höra här. Jag har blivit tonåring igen! Igår vaknade jag/vi klockan 11, la oss i soffan och kollade på skit på tv till klockan 13-13:30, sen gjorde vi oss i ordning för kalaset. Åkte iväg till kalaset, åt en massa mat och drack kaffe, sen åkte vi hem igen och satte oss framför vars en dator och pillade med våra mobiler. Gick och la oss vid 01, jag iaf. Nu vaknade jag kl 11 igen, och John har inte ens vaknat. ???? Är jag i behov av sömn eller nåt? Idetider?

Idag är det iaf fars dag, så grattis alla pappor!

Jag och husfruarna

2009-11-06 @ 11:50:07

Dagen började rätt bra ändå. Jag tillät mig att sova tills jag vaknade av mig själv (vilket är jätteviktigt) och när jag tittade på klockan var den nästan 10! Herregud vad trött jag måste ha varit. Jag trodde iaf att klockan skulle vara halv nio eller så. Men jag har ätit lite frukost, druckit en kopp kaffe och ett glas juice. Yvonne ringde för en liten stund sedan med, så där gick en kvart. Just nu har jag bestämt mig för att jag ska se Desperate Housewives, och efter det ska jag sätta mig och ringa mina underbara kunder och följa upp! Detta kommer bli en underbar fredag, och det blir nog en av de få som jag har ledigt nu, så jag ska njuta för fullt!

The lovely, lovely ladies I can't live without!


Åh, nån mer som ska bänka sig framför Idol ikväll??? JAG SKA!!

Detta tradiga väder!

2009-11-05 @ 15:45:28

Vad skönt det är när det är sol ute. Det är ingen sol ute just nu. Tyvärr. Jag hoppas att den vill komma fram snart. Även om det inte blir varmt, typ 25 grader, så värmer det iallafall lite.

Jag har umgåtts med några från A3 idag och fikat, myst och diskuterat lite om tentan. Det blev mest "vanligt prat" men det var ändå hur mysigt som helst. Jag har även fått mina böcker (äntligen!!) så nu kan jag plugga på det med.
Fickerbjudande om vaccinet idag i brevlådan också. På onsdag mellan 12:00-20:00 kan jag få vaccinet insprutat i min kropp. Jag är 99% säker på att jag ska ta det. Det är lite läskigt faktiskt. Jag är ju inget fan av sprutor. Inte alls. Kommer inte ha någon som håller mig i handen heller, eller peppar mig innan eller tröstar mig efter. Men ska jag dit, ska jag vara stark!
Har ni hört talas om osteopater någon gång? Jag har aldrig hört talas om det, men det ska tydligen vara något bra. Nån som har erfarenhet?
Kramis!

Min bil

2009-11-05 @ 08:24:57

Varsågod. Njut. Audi Q7. JA TACK! TACK, TACK, TACK, TACK!!

Ni verkar gilla detta

2009-11-04 @ 22:15:10

Jag är sån som tycker om att bli bekräftad (vem gör inte det) och hur löjligt det än låter så tycker jag om att se att fler än en har läst min blogg. När jag går in under sammanställning så ser jag att det är ganska många som läst min blogg idag. Är det för min heta dröm jag bloggade om imorse, eller är det för att ajg är aktiv och skriver ofta?

Jag ska iaf försöka from nu att blogga två-tre gånger om dagen! Har märkt att alla duktiga bloggare gör det. Jag ska också bli duktig! ;)
Förresten, jag vill tipsa om en låt. Black Eyed Peas - Meet me halfway. Höstens mest underbara låt!!!

Lite funderingar kring livet

2009-11-04 @ 17:47:58

Nu blir det djupt. Det är dessutom tredje gången jag skriver idag. Har jag så mycket dötid? Egentligen inte, men jag offrar mig, för er!

Jag funderar på livet ibland, vad som är rättvist och inte. Ibland kan jag känna, eller rättare sagt tidigare har jag känt, att vissa saker händer bara mig. när jag väl fått någonting som jag vill ha, då tas något annat bort från mig. Men jag ska, återigen, referera till Hemligheten. Denna bok är bättre än Bibeln. Faktiskt! Här står konkreta saker på hur man omvänder en dålig tanke till en positiv.
Nu har det blivit så. En jätterolig och positiv sak har hänt, men så händer något som är mindre positivt. Är det universums sätt att säga: "glöm inte att tänka positivt på det andra också! Dår går det såhär:" och så sker det.
Ja, jag ska inte gå in på det för mycket, vi ska åka till Bunkeflo nu. Där ska jag läsa ut min favoritbok och sedan lämna den vidare till Rose. Det är mitt mål för idag.
Hade tänkt skriva djupare, men jag får ta det imorgon.
Glöm inte: tänk positivt! ;)

Sitter här och renskriver...

2009-11-04 @ 13:39:50

Just nu känner jag mig ganska nöjd och duktig. Fast det är fult att säga att man är duktig bara för att man gör något, man är duktig hela tiden ju! Men ja, just nu känner jag mig väl extra duktig. Jag tvättar (fast jag missade mitt 8h tvättpass igår?!) och renskriver alla mina anteckningar från skolan. Ibland kan jag stanna upp och undra varför jag gör det, men jag har kommit fram till att jag lär mig bättre om jag upprepar mina anteckningar. Jag har också upptäckt att jag nästan ser föreläsningarna framför mig när jag läser igenom och skriver av anteckningarna. Jag har kommit en bit, men har ganska mycket kvar.

Imorgon ska vi ses i elitgruppen. Vi ska ha lite tentamys hos mig. Får se om det är några som nappar.
Jag behöver nog klippa mig. Det börjar kännas slitet i topparna och lite långt (!?) för frisyren. Får se om jag kan få tummen loss och ringa och boka en tid nästa vecka?
Nej, nu ska jag fortsätta vara extra duktig!

Passionerad lustdröm

2009-11-04 @ 08:31:18

God morgon får jag väl lov att säga! Det har varit full storm hela natten, och jag har vaknat flera gånger. Illa. Men jag får ta en tupplur senare!

Jag har vaknat tredje dagen i rad nu med att göra tre yogaövningar i sängen innan jag funderar och känner efter hur det känns i mitt sinne och kropp. Sen tackar jag. Det gör man om man har läst The Secret.
Jag funderar mycket på det här med drömmar. Drömmar är väldigt lustiga, faktiskt. Man kan vakna och vara rädd, man kan vakna och vara glad, man kan vara förälskad, ledsen, arg, osäker osv. Inatt har jag haft en dröm av lust. Jag tänker inte berätta ingående, men det var inte någon porrfilm som spelades upp i min dröm. Det var mer en Harlequinroman. Det är väldigt, väldigt sällan jag drömmer sånna drömmar. Men när det väl händer, och jag minns dem, så är det ju trevligt.
Jag tror inte man är sig själv i drömmar. Eller så är man det, men man ser alltid annorlunda ut, om man ser sig själv. Det är alltid gästspelare med. Ofta skådisar. Inatt var det Scott Caan som var en stor (!) del av min dröm. När jag vaknade så var jag tvungen att leta upp bilder på honom, och (skratt) jag kan inte låta bli. Jag måste länka till en av bilderna jag såg. Undrar vad hans mening var att hitta till mina drömmar??
(Nu ska ni inte missförstå mig (inte du heller John, om du läser detta). Jag älskar John fortfarande, det är inga problem eller så. Allt är tiptop! Ville bara dela med mig av en knasig dröm.)
Ja, det var en rolig morgon. Tänk att klockan bara är 8.30!

Känslosam förmiddag

2009-11-03 @ 12:33:14

Jag har ju börjat läsa boken "The Secret". Jag är snart klar med den, men jag vill inte att den ska ta slut. Detta har blivit min nya livlina. Den är fylld med aha-upplevelser och man ställs inför situationer som har hänt och jag blir gråtfärdig och matt när jag tänker på det. Tänk om alla visste om Hemligheten! Jag vill att alla i min omgivning ska läsa denna bok eller se filmen. Det kommer att öppna era ögon och ert sinne! Det kommer vara svårt att förstå och tro på det, men försök!
Just nu har jag sett filmen till det avsnitt jag är i boken. Jag ska läsa ut boken innan jag ser resten. Filmen Hemligheten kommer att finnas i min dator från och med nu, jag kommer att se den fler än en gång. Två gånger om dagen kanske? Inte hela filmen, men vissa delar. När jag ser och lyssnar på de som berättar så blir jag överväldigad och som sagt matt. Det KAN INTE vara hittepå. Det finns inte i mitt tankesätt att någon skulle kunna luras om detta, aldrig. Det är så mycket som faller på plats, med mitt liv, med Mary Kay, med mina möten, med händelser, med nästan allt. Nu ska jag börja blicka framåt och lämna det andra bakom mig. "Jag har" kommer att ersätta "åh, vad jag skulle vilja, men jag kan inte..."
Det är en riktig tankeställare, hörni. Den finns att beställa på CDON.com för cirka 200:-. Den ÄR värd pengarna!
Det ska nog bli min julklapp i år.

Time to say goodbye...

2009-11-02 @ 19:13:48

Igår hade vi Rose, Christer och Fonzie på middag. Det blev den oslagbara rätten tacos med massa tillbehör. Till efterrätt blev det hemmagjord vaniljpannacotta med kolasås (O'hojs) Så mumsigt det var, då! Sen blev det djurprogram på kvällen. Klockan 21 satt jag iofs bänkad framför tv:n till "Djävulen bär Prada". Det är en så himla bra och mysig film! En sån man kan sätta på en söndag eftermiddag likaväl som en fredag kväll till ett glas rött, den är lika bra när som!

Idag har jag varit i skolan och klarat av ännu en punkt på listan: litteratur seminarium. Det är faktiskt väldigt roligt, för på sätt och vis så lär man känna varandra genom ens berättelser från skolan. Jag är ju sån som älskar att lyssna på andra, mer än att berätta. Tycker det är avslappnande att lyssna på andra berätta historier och om sina liv. Mysdag i skolan helt enkelt. Sen gick jag och Ulf genom regnet till bussen och så skildes vi åt. Nu är det bara tentan kvar på måndag, sen är det inte mer A3. Det är väldigt, väldigt sorgligt och mycket tråkigt, jag älskar ju min grupp! Jag tycker om alla som är i min grymma elitgrupp! Att skiljas gör lika ont i mig som när jag hör vackra "Time to say goodbye" med Sarah Brightman. Som tur är så har vi bytt nummer och mailadress med varandra så vi kommer nog träffas på igen! Lita på det!
Nu ska jag egentligen sitta och renskriva mina anteckningar och det är ganska segt. Men det måste göras. Om nån i A3 kanske läser detta, ska vi ses något i veckan och ha lite tentaplugg-mys? Typ torsdag?

Bajj!