Snart nytt decennium

2009-12-30 @ 17:20:37

Imorgon är det nyårsafton, och då ska vi ha det trevligt. Jag, John, Linda, Arthur, Jocke och förhoppningsvis Eva. Eva ligger hemma med lite feber idag, så jag hoppas att hon blir frisk till imorgon! (Krya på dig, skickar en massa goda, läkande tankar till dig!)
Jag och John har precis varit i stan och hämtat ut biljetter till Avatar 3D som vi ksa se på lördag. Spännande!!
Sen fikade vi med Linda och Arthur på Barista, och det var så smarrigt! Mycket folk, men ändå.
Innan vi skildes var vi på Lilla Glassfabriken och testade sorbet till imorgon. Det blev hallon och champagne, den sistnämnda var så sjukt god, smakade verkligen champagne! Det vi ska fixa imorgon är väl det som är mest viktigt, städa, handla mat, fixa musik och cigarrer. Hoppas något ställe har öppet, vet att Mobilia har cigarrer, men frågan är om det finns imorgon! Öl och vin fixade vi precis, så det är checkat.

Hoppas ni får ett underbart slut på decenniumet, det tänker jag ha!

















Det var ju själva f...

2009-12-29 @ 15:11:22

Hatar sådana här dagar. Inget som händer glädjer mig, jag är bara på dåligt humör.
Vi försökte fixa mellanrummet i dörrkarmen mellan hall och vardagsrum innan, men det blev såklart fucked up, så det är inte färdigt. 
Det tradigaste av allt, förutom att jag tvättar idag, är att det är sol och fint väder ute, som jag inte ens kan njuta av.
Får ingen glädje. Nu ska vi försöka muntra upp mig med att åka och handla middag. Hemmalagad pizza blir det. Hurra.
















Lite uttråkad/trött/orkeslös

2009-12-28 @ 20:47:58

John sitter just nu och spelar PS3, GTA rättare sagt. Kul att han använder sin konsol som han tjatat om så länge. ;)
Jag däremot, jag slösurfar, har lyckats rätta till designen på bloggen, dricker cola och har ätit burgare. Nu då? Ja, nu vet jag vad jag ska göra! Läsa min bok. Den jag fick i julklapp. Den är riktigt bra, faktiskt! Ligga en stund på spikmattan i soffan och läsa bok, det ska jag göra...
Imorgon ska jag kanske träffa Madde på IKEA. Hur mysigt, på en skala? Jätte!
På onsdag ska jag och John fika med Linda och hennes nya pojkvän, vilket också ska bli mysigt!
Jag antar att det är det man gör vid denna tiden på året, träffar vänner och umgås. En mysig tid tycker jag...

















Extensions

2009-12-28 @ 16:50:35

Jag är en otålig människa. Särskilt när det gäller mitt hår. Jag blir nog aldrig nöjd, för jag har inte tålamod att "bara låta det vara", utan vill färga det, klippa det, förlänga det osv... det bor nog en liten frisör i mig, trots allt!
Jag har haft extensions två gånger och nu är jag fan sugen igen. Men jag får nog nöja mig med clip-ons, det sliter inte lika mkt på håret som riktiga extensions gör, med lim och värme och allt vad det är. Så förhoppningsvis kan jag få hem det imorgon, så jag hinner testa det innan nyår. Det blev ett syntet, men det ska tydligen se och kännas äkta, så det blir nog bra. Det var billigt med, så om det inte skulle bli bra så gråter jag inga floder.
Förhoppningsvis blir jag nöjd, så jag kan lägga lite mer krut på äktheten en annan gång.

Lovar att ni ska få se det, både före- och efterbilder.
Magen kurrar nu, så det bär väl av snart. :)





 

















En dag på stan

2009-12-28 @ 16:46:26

Har varit ute och shoppat loss lite idag med min kära barndomsvän Cata och Ulf. Tog en fika på EH, och fick äntligen testa deras pepparkaksmuffin. Riktigt god, får jag nog lov att säga! Det blev en lång tur på Gågatan och jag kom hem med ett par nya skor och ett par nya jeansleggings. Sweet!
Snart ska vi ta oss till Burger King för att inta en lättlagad middag. Orkar inte ställa mig i köket idag, inte ett dugg sugen! Vi måste dessutom handla mat imorgon, för vi har nada hemma att äta.
Förhoppningsvis blir det Avatar 3D imorn!!!





Jomenvisst

2009-12-27 @ 16:57:05

Har suttit och skrivit på mitt fina arbete om livsåskådning i ett par timmar nu. Lite stolt över att jag faktiskt hittade till datorn och öppnade böckerna och läste, sammanfattade och skrev ihop lite. Trodde det skulle vara omöjligt.
Jag fick ett svar på min fråga igår i bloggen, och det var av Hanna, en av mina trogna läsare? Jag ska absolut berätta emr om min bror J, men jag vill gärna höra med honom om det är ok, först. Men ja, det var han som stod med i det inlägget. Jag är lite nyfiken på om du också har någon blogg, Hanna? För isåfall är jag lite sugen på att läsa den! :)
Nu kurrar magen, och det blir antagligen inte fler inlägg ikväll, för vi ska få besök av en käääär vän till mig. Imorn ska jag ut och röja på stan med min vän sedan barnsben och då kommer jag vara helt slut när jag kommer hem. Antagligen kan det bli så att vi ser Avatar imornkväll. Har nån sett den? Jag tror den kan bli riktigt grym!

Sweet dreams!














Mer personligt?

2009-12-26 @ 16:43:23

Jag måste erkänna, jag gillar att jag kunde öppna mig så på bloggen, även om det kanske inte var något exceptionellt. Jag funderar på om jag ska ta upp mer personligt, men då vill jag gärna veta vad jag ska ta upp. Är det något som ni undrar över? Skriv en kommentar, så kan vi säkert lösa det.



Once you pop, you never stop!

2009-12-26 @ 13:51:36

Kommer ni ihåg denna slogan? Sitter just nu och mumsar på Pringles, vilket var evigheter sedan sist! Så gott och man KAN faktiskt inte sluta. :)
Vi har varit på Mobilia en stund idag och ätit frukost, hittat min nyårsklänning och jag belv förälskad i ett par skor som jag funderar på än... Fick också bytt min nya sänglampa, så nu har jag modellen nyare och dyrare ;)
Förhoppningsvis är Linda inte alltför bakis idag, så vi hinner ses innan vi åker till Bunkeflo igen.

Det blir inget långt inlägg idag, hoppas ni överlever ändå!

Julen är en härlig högtid

2009-12-25 @ 14:02:18

Nu är julen så gott som över. Hoppas ni hade en härlig julafton igår! Det hade vi, trots lite stök och stress, men det hör väl till. Vi har ätit och druckit gott, haft det trevligt och fått många fina klappar. Man skäms nästan för attsäga att man är lite hungrig/småsugen just nu. Fick med mig hem ett underbart, gott fruktbröd hem, som jag åt till frukost.
Det var förresten väldigt mysigt att vakna sist idag, det händer ju inte så ofta.
Ikväll ska vi till Bunkeflo och titta på Flickan som lekte med elden och äta lax och dillstuvad potatis. Hur gott är inte det??
Imorgon ska jag äntligen få träffa Linda! Min lilla fusk-amerikan de senaste tre månaderna har äntligen kommit hem! Ska bli sjukt roligt att få träffa henne och höra alla historier från Amerikat.
Vad ska ni hitta på idag? Det känns som att denna dagen är till för att mysa och umgås, precis lika mycket som på julafton och såklart som alla andra dagar. Lustigt att man verkligen tar till vara på det sånna här dagar. Men jag klagar inte!

Klappat och klart :D

2009-12-23 @ 14:30:10

Nu är jag klar med julstöket. Här hemma iaf.
Väntar in John från jobbet, tycker nog att leverantörerna kunde varit lite kvicka idag, vill inte de komma hem tidigt??
Just nu är jag grymt hungrig efter allt stökande på stan. Jag kan säga att jag har varit stressad.
Var ute vid tio och då hade jag ju redan fixat tvätten, så den var på tork. Kom hem vid tolv och hade då fixat Bingolotter också! Tjohoo, ikväll ska det vinnas!
Jag skulle in en sväng i nån av klädbutikerna på Mobilia, och när jag såg hur mycket folk där var så blev jag kallsvettig, hjärtat slog lite oregelbundet och jag märkte flera gånger att jag höll andan. Blev därför lite yr...
SÅ SKÖNT det var när jag var klar då! Bra att sjunka ner på ett säte i bussen och åka hem, med bra musik i lurarna, så skönt så skönt...

För en stund sedan kom posten och jag blev såå, såå glad så jag nästan grät. Jag fick ett vykort från Katta och Donny som har varit i Australien (för närvarande är de i Phuket), och det var så roligt när jag kände igen handstilen, tack så hemskt hemskt mycket Katta och Donny om ni läser detta! Det gjorde min dag!

Om vi inte hörs innan morgondagen så får ni ha en satans god jul!!

Wawawiiwa...*going nuts*

2009-12-23 @ 07:56:37

Nu börjar min dag. Jag är lite fräck, jag la in tvätten en halvtimme tidigare... busiga jag! Annars hinner jag inte det jag ska få gjort idag. Jag låg och tänkte på det igår när jag skulle sova. Jag planerade att jag skulle vara klar med tvätten vid halv nio, så det kan torka till tolv utan att jag behöver bry mig mer. Jag ska vara på första stället klockan 10, med alla andra galningar och brotta mig igenom för att få tag på det som jag vill ha. Har planerat 1 timme på varje ställe, med buss, kö och väntetid inräknat, så då borde jag vara hemma halv ett. John kommer hem halv två (enligt mina planer) och då har jag precis stigit ur duschen och är färdigsminkad och ska bara föna håret och klä på mig. John ska också duscha. Vi är i Bunkeflo senast klockan 15.

Jag är ingen C-person va?
Jag är inget kontrollfreak?
Jag KAN styra över tid och rum?

Dagens låt!

2009-12-22 @ 21:37:41

Dagens låt är lite mer exotisk, den är på ett annat språk. Typ en av världens största.

Det är en riktig jullåt, som jag har ridit luciatåg till när jag var yngre.

Här är den, varsågoda och feliz navidad!


Lite mer personligt (del 3)

2009-12-22 @ 19:02:19

Fabian och Hanna, ni är fina ni! Bra att ni påminner mig att fortsätta min lilla "historia"!
På jobbet så tyckte jag att det blev lite tradig stämning efter ett par incidenter som jag helst inte vill ta upp, eftersom de inte bara gäller mig, men även efter att jag hade haft ett par samtal med VD:n och verkstadschefen. De tyckte inte att jag uppförde mig ordentligt och vår VD som var då (han är inte kvar idag) gav mig mer eller mindre utskällningar, antingen om det var för att han hade en dålig dag och kunde ta ut det över mig eller för att jag någongång kanske inte hade gjort något bra. Istället för att ha ett lugnt, sansat samtal! Min verkstadschef kallade mig bimbo på första julfesten och det sitter kvar än idag.

Dålig stämning som sagt, och det var ju kanske inte så konstigt?
Många blev upprörda också för att lönen inte var tillräckligt bra (inte om man jämförde med vad som betalades ut i andra företag), och stämningen blev om ännu sämre.
Tillslut var det några som fick nog och valde att sluta. Det gjorde de rätt i och bara sex månader senare slutade även jag. Jag började på ett nytt företag, som lager och materialansvarig. Tyckte nog att jag gjorde ett litet kliv i min dåvarande karriärsstege (om man jämför med stegen jag jobbar med idag, så befann jag mig under den jag hade på den tiden) och var ganska nöjd. Men eftersom jag bara var inhyrd så tyckte de väl att de kunde använda mig och mina goda egenskaper en sommar och sen göra sig av med mig...

Något som jag har glömt nu..?


Julmys med bror

2009-12-22 @ 16:56:56

Idag har jag haft besök av min (ena) underbara bror. Han tog med sig lite fika och vi satt och snackade om lite allt möjligt, skola, MK och lägenheten bland annat.
Innan han kom hann jag städa i lägenheten så nu är julstädningen avklarad.
Det snöar, och lägger sig på marken, men det ser inte ut som den snön som har kommit innan, det ser ut som tvättäkta pulversnö när det far omkring i luften.
Har fått hem lite produkter idag från MK också, guuuuud vad roligt det är med nya saker som man inte har testat innan! Särskilt mejken! Highlightingpuder och pressat puder har jag testat, två nya läppstift, tre nya parfymer... ja... mycket roligt!! Rena julafton, hahaha!

Fatta att det är julafton i övermorgon...!
Hoppas snön ligger kvar tills dess, hoppas, hoppas!!

Lite mer personligt (del 2)

2009-12-21 @ 20:14:33

Det dröjde inte lång tid innan man var med i gänget, och jag tror att jag fick lite "bra" skjuts iom att jag var J's lillasyster. Det tog heller inte lång tid innan jag uppfattade mig själv som en av grabbarna, och jag började komma in i hela jargongen (därav "AQ-gänget").

Efter ungefär två månader hade jag inlett en romans med en av mina kollegor. Vi höll det hemligt ganska länge, men jag tror inte att vi höll det hemligt så bra, haha. Men vi höll upp en liten fasad mot de andra. Idag vet alla om det och ni vet vem det är om ni har följt min blogg eller om ni känner mig. Det är min underbara sambo, John. (Jag vill så gärna kunna skriva blivande man, men så är det ju inte, inte än iallafall!)

Men lugnet på jobbet höll sig inte så länge och mer eller mindre tråkigheter skedde, vänner man hade skaffat slutade, och det gick åt pipan. Tillslut slutade jag med, och har nu startat ett nytt liv. Jag har fortfarande min älskling med mig och jag har mycket bra kontakt med hela familjen. AQ-gänget som fortfarande finns kvar träffar man lite ibland, ofta i sånna förhållanden som det var i lördags och det är alltid roligt.

Dagens låt!

2009-12-21 @ 19:56:33



Här behövs inga ord.
Lyssna.

Lite mer personligt (del 1)

2009-12-21 @ 09:30:28

Jag fick denna kommentaren på mitt förra inlägg:
"Hanna om Ah, what a day:
Kan du inte berätta lite mer i dina inlägg? Vilka är t.ex. AQ vännerna pch hur känner du dem?
"
Absolut kan jag göra det!
Det är egentligen en ganska lång historia, men vi kan ju kanske göra det i mindra delar? Del 1, del 2 osv tills det är klart? Vi testar!

Jag har en mamma, en pappa och två halvbröder M och J (men jag ser dem som mina helbröder). Mina bröder är en bra bit äldre än jag, 11 och 12 år faktiskt. J har jag inte haft så mycket kontakt med under min barndom, då han hade lite att reda ut när han var yngre. Tror att jag var 9 när jag träffade honom sist. (Jag berättar mycket om J, för det är han som är lite av huvudpersonen i denna delen.)
2006 var jag hos mamma och pappa, men jag minns inte riktigt varför. Men det var på våren, för det var varmt och skönt ute. Så ringde telefonen och pappa svarade. Han kom gående med telefonen, ut till mamma och då hör jag vem det är och jag blir väldigt....rörd och glad! Min bror som jag inte har träffat på 10 år! Den dagen bestämde jag och mamma oss för att vi skulle åka och hälsa på J och hans sambo E. Tror ni vi var nervösa och spända? Ja! Dagen kom och vi träffades och fikade hemma hos dem och när vi åkte hem var vi sprudlande glada både mamma och jag. Det var så häftigt!

Några dagar eller kanske veckor senare så ringde J och sa att han hade fixat ett jobb till mig där han jobbade. Spännande tyckte jag, för nu denna tiden jobbade jag på hotell i Eslöv som städerska, cafébiträde utanför Vollsjö, 7 mil hemifrån. Så jag fick komma på intervju den 2 oktober (jag minns datumet väldigt tydligt) på AQ Elautomatik i Lund och fick då skriva papper med en gång. Jag var i chocktillstånd. Detta händer ju aldrig, det har man ju fått höra på arbetsförmedlingen! Det var ett annorlunda jobb, med massa massa män överallt. Himmelriket, eller? Nja.. inte förrän lite senare skulle jag upptäcka det.

Ah, what a day

2009-12-19 @ 21:18:09

Dagen började bra med frukostmöte i Västra Hamnen. SUpermysigt var det, men på något vis kunde jag inte riktigt finna ro där. Mycket märkligt. Men det var ändå hur som helst väldigt trevligt. Klockan två var jag hemma igen och hade handlat med mig bröd, apelsiner, mjölk osv så vi kunde äta lite. Sen började vi fixa iordning här hemma eftersom det skulle komma folk. Folket kom vid halv fem och stack för ungefär någon timme sedan. Det är AQ vänenrna som kom och förfestade hos oss, så det blev lite musik, mer Wii och massor med öl. Jag har också druckit lite för en gångs skull, efetrsom jag slipper lämna/hämta. Så jag ska sitta hemma, slösurfa och fortsätta med det ett tag till. Sen får vi se om jag stupar i säng, jag orkar nog inte sitta uppe och vänta tills han kommer hem.
Imorgon är det fjärde advent och vi ska hem till min käre bror då hans fru fyller år (egentligen fyller hon på måndag). Ska hämta min andre kära bror, hans sambo och mamma också. Full rulle helt enkelt.

Nu ska jag nog ta en pralin...

Kalles jul, det borttagna!

2009-12-18 @ 15:41:31

Kommer ni ihåg denna? Den gick på Kalles Jul innan för några år sedan, innan de bestämde sig för att ta bort den. Denna och den när Kalle ska slå in julklappar. Minns ni?? Klicka här och få tillbaka lite julstämning...

Hittar inte den med paketinslagningen, men jag ska leta!

Snöröjning?

2009-12-18 @ 11:23:04

Vi satt och pratade om snöröjningen lite igår. I exempelvis Tyskland när det kommer större mängder med snö, typ 3 dm, så fungerar motorvägarna/vägarna perfekt, för det är vägarna som blir omhändertagna först och främst (som jag har förstått det?), och här i Sverige blir det kaos så fort det kommer tre-fem cm. Varför är det så? Är vi i Sverige, eller iaf Skåne, så vana vid att inte få snö att det inte läggs resurser på det? För när det väl kommer så mycket snö som det har gjort nu de senaste två dagarna så ser jag från våra fönster att vägarna är okej plogade, gångarna blir skottade lite då och då, saltade också tror jag. Men motorvägarna ser ju ut som skit! Inte så jäkla konstigt då att det blir så mycket olyckor. Jag hittade en artikel i Sydsvenskan imorse om hur vi tar hand om snön, och vad som prioriteras först. Det som jag reagerade på var att myndigheter som polis och sjukhus hamnade väldigt långt ner på listan över prioriteringsordningen. Är inte det lite...dåligt planerat? Borde inte de vara ganska högt upp på listan? Jag tycker det, iaf... när det väl händer olyckor så borde de ju vara redo och inte behöva oroa sig för att själva köra av vägen.



Som ni ser så är det vägar för räddningstjänst, polis, sjukhus och hamnområden som kommer på tredje plats, men även sist i denna listan. Jag fick inte med hela listan men ni hittar den på Sydsvenskan.
Det står ingenstans om motorvägar, om det nu inte betäcknas som "vägar med mycket trafik". Idiotiskt. Tycker ni kan göra om er snöröjningspriolista!

Jag har inte fått tag på hur det går till i övriga länder i Europa, men jag tror de har en annan syn på snöröjningen.

Vi bor i en snökula

2009-12-18 @ 08:30:43

Ni vet de här små snökulorna man kan köpa i olika utföranden? Jag har en sådan. Jag fick den av min farmor för säkert äver 10 år sedan. Jag har den kvar, rent mirakulöst, och ibland vissa dagar (som till exempel idag) så skruvar jag upp den och lyssnar på "Jingle Bell" som den spelar så fint. I mitten av kulan så sitter där en vacker liten ängel på knä, med knäppta händer.

 

Detta är mitt finaste minne av farmor, hon lever fortfarande men ändå.

Idag hade jag planerat att jag skulle in till skolan, men det tror jag att jag får hoppa när jag tittar ut genom fönstret och får känslan av att jag är den lilla ängeln i snökulan, omringad av snö. Nej, tack jag stannar hemma och myser och får jobba så gott jag kan med det material jag har.

 

Snöigt värre på balkongen. Dörrarna går inte att öppna ens.

 

Dagens låt!

2009-12-17 @ 11:16:24


Den fick utebli igår, men idag blir det en fin, liten snö-låt, med tanke på att det ligger en massa snö ute!

Det blir Frank Sinatra - Let it snow. Mysigt värre!



Jullov!

2009-12-17 @ 08:03:31

Igår var jag i skolan och hade sista föreläsningen/litteraturseminariet/skolaktiviteten på en månad. Så jäkla skönt! Men, så kom jag på det att jag ska ju faktiskt dit imorgon (idag), på fredag och på måndag. Måndag var ju inte riktigt meningen, jag klantade mig lite. Skulle inte ha sagt att jag inte hade läst en av böckerna som vi hade seminarium på igår, då hade jag sluppit komma på måndag. Ska då diskutera den igen med vår handledare. Idag och imorgon ska jag bara sitta på biblioteket och skriva på mitt arbete. Jag ska göra det, jag ska bevisa att jag har självdisciplin. Så det så!
Igår hade jag tyvärr inte riktigt tid att blogga. Var i skolan mellan 9-15, sen var det hem och städa, duscha, göra mig iordning sen åka till Bunkeflo och äta middag, vidare till Tottarp och gratta Emma på födelsedagen, hem igen vid 22 i snöoväder (jag och Rose körde i 60km/h på motorvägen) hemma vid 22.30, kolla lite fotboll och sen hem-hem. Då var klockan lite mer än 23, så det var rätt ner i bingen. Var ganska trött. Faktiskt. Men ibland blir jag ganska impad på hur mycket man orkar under ett 18 timmars dygn. Och, bara man sover i minst sex timmar så orkar man ett 18 timmars pass till! Fantastiskt.
Jag ska lägga upp bilder under dagen på lite mysiga bilder. På vår frukost idag till exempel, och lite pynt och granen. :) Ska bara få det att fungera först.

Sömnfull

2009-12-15 @ 09:02:27

Istället för att vara sömnlös är jag nu sömnfull. Konstant. Jag gick upp klockan sex igår och idag, och har lagt mig på soffan när John har gått till jobbet ochsomnat om. Sjukt! Det händer ju aldrig! Är helt slut.
Ska strax till skolan och ha en föreläsning och en uppföljning. Har inte riktigt förstått charmen med uppföljningarna. Slutar iaf klockan tre idag, sen ska jag nog hem och sova igen. =) Det är riktigt skönt att sova nu känner jag.
Imorgon är det sista dagen i skolan innan juluppehållet, men jag ska dit även på torsdag och fredag för att skriva på mitt arbete som ska vara klart på fredag. Får se om jag orkar stanna kvar imorgon efter föreläsning och cirkelträff. Nu kan jag ju ha med mig datorn också, eftersom den är så liten och smidig. :)
Nu är det bara nio dagar kvar till jul. Crazy vad tiden bara springer iväg!

Dagens låt!

2009-12-14 @ 10:41:35



Idag behöver jag peppas! Jag har inte vaknat än, fast jag gick upp klockan 6.20 imorse, åt frukost och somnade till på soffan i en timme elelr två igen. Just nu är jag seg, så jag behöver som sagt pepp. Denna låten är det fett drag i så det får bli denna idag: Tool - Jambi.

Dagens låt!

2009-12-13 @ 22:22:45





Dagens låt ville jag skulle vara Santa Lucia, men jag hittade ingen bra på youtuben. Så jag får berätta för er istället att dagens låt är Santa Lucia, så får ni lyssna på era barn/barnbarn/syskon/syskonbarn/grannens barn som lussar på dagis/hemma/ i trappen/ på föreningen/ på jobbet. Vi har fått se en lucia hemma hos oss idag, lilla Julia (som inte är så liten längre!) och hon var jätteduktig!





 

 

 

 

Julmys

2009-12-13 @ 22:13:09

Idag ska vi ha en massa julmys hela dagen! Det ska bakas och göras julgodis. Ska försöka dokumentera dagen med bilder.
Igår var vi ute och åt supergod middag på Mando. Har ni inte ätit där innan, så gör det nu! Tips: Filet mignon eller plankstek. Supergott! Efter det åkte vi till Hemmakväll och köpte cola och lite godis, sen åkte vi hem och tittade på film. Year One blev det, med Jack Black. Jag brukar inte gilla honom annars, men jag såg med "öppet sinne" igår och den var faktiskt väldigt underhållande! Michael Cera är också himla rolig med sina minspel. Man minns honom från Juno, pappan till Junos barn. Sen passade jag också på att ta fram och klä julgranen. Nu står den här vid sidan om mig och tindrar med sina ljus. Den blev faktiskt väldigt vacker! Väldigt julig om inget annat.


Idag firar vi tre år!

2009-12-12 @ 17:55:02

Fatta vad tiden går fort ibland! På måndag firar jag och John tre år, men vi beslutade oss för att fira det idag. Så vi ska strax svida om och ta oss in till stan för att äta god middag på Mando. Det är nog min favoritrestaurang, tror jag. Eller Elysée. Deras fondue är to die for!
Jag har haft jul öppethus idag och det gick ju ganska bra. En gäst kom, men det var inte vilken som helst, utan det var min svärmor som kom på besök och klämde och kände och köpte. Det är jag tacksam för! ;) Imorgon är det dags att julbaka med en massa folk, undrar hur det kommer gå! Det kommer iaf bli väldigt mysigt med en massa folk i lägenheten. :) Självklart ska jag passa på att visa lite julklappstips då också!
Nu känner jag att magen kurrar, så John får skynda sig in i duschen!
God Jul, vettja!

Dagens låt!

2009-12-12 @ 17:50:25



Det blir kanske inte helt otippat. Jag har inte bestämt mig för om jag gillar låten eller inte, men det blir iaf dagens låt. Den spelades igårkväll av två stora artister i världens största final. Just det, Idolvinnarlåten! Det blev Erik Grönwall som fick framföra den två gånger och han gjorde den klart bäst! Så lyssna och njut!

Sleepy, but still...

2009-12-12 @ 00:32:56

Just nu är jag ganska trött. Mina ögon är grusiga och jag ser lite suddigt. Men vet ni vad? Det har varit en jäkligt bra dag och kväll! Det blev lite stressigt på eftermiddagen, men jag överlevde. Vi har bytt däck på bilen, så nu har vi vinterdäck. Vi har varit hos mina föräldrar och på vägen dit hamnade vi bakom Micke! Vilken timing! Jag har fått min nya mini-pc, årets bästa julklapp! Mamma, hon lurade mig på telefonen, hon sa att den var svart. När jag kom dit så ville hon att jag skulle öppna den för att se! Den var inte svart. Den var ROSA!! Gud, så glad jag blev, och är! Jag satte den på laddning när vi kom hem, sen åkte vi vidare till Bunkeflo och åt hemlagad mat där för första gången på en månad. Det var mycket gott! Sen såg vi Idol-finalen, och som ni vet så vann Erik! Hurraaa!! Men! Vad gjorde hans tjej på scenen egentligen? Lite gulligt att komma upp, men hon behövde väl inte stå där så länge? Eller? Fick hon blackout? Förståeligt.
Nu tittar vi på Borat, en liten stund till, sen slänger jag in handduken för idag.
Har ni haft det bra?

Dagens låt!

2009-12-11 @ 13:13:31


Ah, höll på att glömma dagens låt helt... Dagens låt blir följande, eftersom det är en av låtarna som ska spelas ikväll på Idol-finalen, och för att den verkligen har hängt med länge! Det är grymt bra drag i låten och passar perfekt på nyårsafton. Europe - Final Countdown!

Sleepy...

2009-12-11 @ 13:10:28

Vad är det som händer egentligen? jag är trött, helt ur fas! Både onsdagen och torsdagen har jag sovit middag (i onsdags sov jag mellan 21.45-22.30) och sen kunnat sova på natten med, det är inte alls likt mig! Nu sitter jag hemma med en skål yoghurt (eftersom jag glömde bort att äta frukost imorse innan skolan) och har också tryckt i mig en apelsin och en clementn. Har haft en lång öreläsning på förmiddagen och kom hem för cirka en halvtimme sen. Har hunnit slänga in en maskin tvätt och väntar på att den ska bli klar i tid så jag slipper stressa sen när John är hemma och vi ska åka till Höör. Nu när jag sitter här och äter min yoghurt så mår jag nästan illa, är egentligen inte hungrig, men på nåt vis är jag det ändå. Mitt huvud bultar och hostan ger inte emd sig.
Men det jag ser fram emot är ändå att jag ska få min lilla laptop idag och att det är Idol-final! Hur ska det gå? Vem som helst kan ju vinna och förtjäna det! Men jag måste nog säga att jag håller på Erik!
Lite stressad känenr jag mig nog ändå, imorgon ska jag ju ha julöppethus här hemma, och jag är lite spänd över vem det är som ska komma. Kanske ska ta och ringa en runda till de jag har bjudit in för att kolla läget? Måste bara duscha först...
Hoppas också att vi blir av med spisen imorn förmiddag så det slipper stå två spisar i köket, för det är ju inte rättvis mot den nya spisen som inte blir använd...

Trött nu igen, något som går runt?

2009-12-09 @ 16:47:24

Idag har jag varit helt hjärndöd, som en zombie. Vad är det för fel? är det mörkret som sakta men säkert kryper tidigare in på dagen eller är det atmosfären, luften eller kanske kemin i årstiden? Det är inte bara jag, utan många av mina kursare som också har varit hjärndöda zombies som inte har kunnat hålla uppe ögonen hela dagen. Vi hade en väldigt intressant föreläsning i förmiddags om religion, främst judendomen och lite kristendom, men det var ingen som orkade lyssna helt till 100%. Konstifikt. När vi sen hade vår cirkelträff kändes det som om man kunde somna på plats. Enkelt. Bara blunda och somna. Nu har man kommit hem och känner sig lite grusig i ögonen, men har inte tagit någon tupplur, för det vet jag hur det går då, så jag skippar det. Hellre att jag är trött och död fram tills jag ska sova så jag somnar ordentligt och blir pigg till imorn, vilket är superviktigt eftersom jag ska vicka! Då måste man vara pigg och alert.
Har precis slängt några ord med mamma (typ en timme) och jag ska nog dit på fredag för att hämta en liten sak. Eller ja, liten och liten. Fysiskt sett är den liten, men den betyder väldigt mycket och det känns såstort av mina föräldrar som är så omtänksamma och tänker på lilla mig. För en månad sedan var mamma inne i Malmö och vi besökte IKEA. Då nämnde hon för mig att hon skulle bli modern och skaffa en laptop. Bra, tyckte jag! Äntligen har hon fattat att datorn är viktig, liksom! Då sa jag lite snabbt att jag hade velat ha en liten laptop, en sån som inte väger så mycket eller tar plats. Igår ringde min pappa och gav mig ett förslag, som jag INTE kunde säga nej till. Vi skulle anpordna ett byte. Mamma får min laptop (som jag fått av pappa) så får jag hennes nya som hon har köpt. Ja, tack!!! Tack, tack, tack! Det får bli min julklapp tycker jag. Jag nöjer mig så fint med det. Jag vet att det är en Asus Eee, men vilken modell och så det vet jag inte. Den är nog svart. Helst hade jag tagit en rosa, men jag är fullt nöjd ändå! Det är så lustigt att man får det man ber om, bara man gör det klart och tydligt för sig själv och universum. Ni vet väl vad jag snackar om vid detta laget? Just det, Hemligheten. Hur många gånger har jag inte gått förbien mini pc och sagt till mig själv att jag ska ha en sån? Hur många gånger har jag inte kollat på nätete och suckat för att jag inte har råd, men vetat att jag skulle få tag på den på något vis? Många, många gånger. Och nu hände det!
Så, vad vill du ha av universum?

Dagens låt!

2009-12-09 @ 16:35:08



Dagens låt idag är Wham! - Last christmas! Detta är den ultimata, mysiga underbara jullåten. Utan denna är det ingen jul! Den ska spelas sönder på radion innan jul, så är det bara! Man ska bli matad med den femtioelva gånger innan julafton så man är så trött på den, så man hinner sakna och längta efter den till nästa jul. Så det så!

Åååh vad jag hade kunnat...♥

2009-12-09 @ 07:34:53

Jag hade lätt kunnat ligga i sängen till klockan nio idag. Men det kan jag inte eftersom jag börjar 9.15. Blä. Vi ska hålla på ända till klockan 15, fast vi ska ha cirkelträff från 12.

Träffade Petra igår och mös lite på stan, sen när allt hade stängt så begav vi oss hem till henne. Där mös vi lite till med popcorn och Pepsi till Desperate Housewives. Sen kom jag på att klockan var tio på kvällen och jag var inte riktigt sugen på att gå till bussen själv så sent (har nog aldrig gjort det innan, tänker inte göra det nu!) så jag skickade ett sms till John att jag ville komma hem...och efter cirka två vändor med snälla sms så kom han och hämtade mig! Vilken kille, va?! Min älskade älskling, du är bara för go och underbar ♥!

♥x1000000 till dig!

Musik

2009-12-08 @ 15:40:44



Ska börja med att lägga upp dagens låt from idag. Jag rivstartar med Lady Gagas Bad romance. Den är vacker, tuff, hård och mjuk samtidigt. Underbar! Heja GaGa! Tyvärr fattar jag inte hur man lägger upp video på blogg.se, men ni får klicka på Lady GaGa så hör ni låten, ni som inte har gjort det! Njut nu!

Sätter igång nu...

2009-12-08 @ 14:00:01

Nu har jag blivit klar med min uppgift, det fixade jag imorse. Jag kom till en punkt då jag bara kände "skitsamma, det får bli som det blir. Gillar de det inte får jag göra om det!". Detta är trots allt bara mitt tredje stora arbete, plus att det är min första hemtenta. Man ska misslyckas ibland för att lyckas i framtiden! ;)
Jag har dessutom hunnit kolla igenom lite i religionsboken till imorgon om islam. Väldigt intressant, man förslorar sig i boken nästan! Not...tyvärr alltså, men tradiga religionsböcker är inte min grej! Men jag har iaf gjort lite, så jag ska nog kika lite på intervjuuppgiften med, innan jag sätter mig och ringer lite samtal. För nu jäklar är det dags att sätta rullning på affärerna! Jag måste bryta enr allt, finna syftet igen (tappade det någonstans i somras) och sen bara köra så det ryker! Det kommer bli grymt bra...
Fick hem en liten grej i brevlådan idag, det såg spännande ut, men jag testar det ikväll, vid mer passande tillfälle... ;)

Mörk morgon

2009-12-08 @ 07:22:07

God morgon! Jag gick upp klockan 06.00 idag. Har precis ätit frukost och sagt hej då till John.
Det är mörkt ute och inne är det ganska mysigt med all dämpad belysning från ljuskällorna i fönster och girlang. Himla trevligt är det.
Nu ska jag sätta mig med min hemtenta de sista timmarna till klockan 10. Det kommer gå alldeles utmärkt, jag känner det!
Men jag vill aldrig mer ha en luddig uppgift...(lycka till då).

Sista mysiga måndagsmötet

2009-12-07 @ 22:34:14



Detta var det sista mysiga måndagsmötet jag kommer gå på i år. Det känns dö sorgligt att man inte kommer träffa dem igen förrän i januari. Men det är ju klart, vi kommer träffas ett par gånger ändå i december. Vi har en utbildning om två veckor, karriärskaffe och frukostmöte den 19:e. Sen är det ungefär tre veckor tills vi ses igen, och under den tiden kan man ha fb kontakt, msn och telefon, så det löser sig! Men vi hade det iaf mycket mysigt idag, och har fått många bra och fina tips på julförsäljning och mellandagsförsäljning med. Ska bli skoj att få sätta tänderna i det!!

Alla dessa j*vla måsten!

2009-12-07 @ 16:06:33

Jag har suttit med detta j*vla arbetet nu i flera timmar. Har haft avbrott då jag kände att jag "bara måste" fixa det och det. Sen "måste" jag plocka undan detta också. Det "måste" jag fixa nu! Maten ska jag snart börja med, är det undanplockat i köket? Nej, då "måste" jag göra det... Detta är problemet. Jag kan inte jobba hemma. Det är så mycket störande moment som får mig att tappa fokus. Jag funderar på om jag ska ta mig till skolan imorgon lite tidigare (Typ vid 8) och fixa med det sista till arbetet. Idag kommer jag nog inte komma längre, tyvärr! Jag orkar inte. Jag känner mig klar, men det känns inte som om det är sammanhängande, sen saknar jag lite material från en bok som jag vet ska finnas på skolan, fast biblan öppnar inte förrän vid 10. Piss! Kan man göra en fuling och skicka in arbetet först och sen efter föreläsningen så skriver man till lite från den boken och sen skickar in och skriver att man skickade fel? Kan man det? Är det etiskt? Just nu känner jag bara att jag vill bli av med det, få godkänt och lämna det bakom mig.
Blääää!

Dags att sätta igång nu, kanske?

2009-12-07 @ 11:39:59

Ja, rubriken tyder på mycket. Jag måste komma igång med inte bara en eller två saker, utan minst fem. 1) Skolarbetet som ska vara klart imorgon (jag har bara lite kvar) 2) Läsa den förbaskade boken till på onsdag 3) Ringa mina kunder som inte kom på världens mysigaste julöppethus igår 4) Börja jobba efter min planering som jag lägger ner en timme på varje vecka 5) Julklappar och julstämning hemma.... listan kan fortsätta. Visst allt är inte liv och död, men det är sånt som ligger och gnager på min hjärna om nätterna. Inatt har jag nog inte sovit så himla mycket, jag har inte sovit bra alls. I lördags kväll var jag så trött när vi skulle titta på Gudfadern (som jag för en gångs skull faktiskt ville se efter lite betänketid) att jag somnade efter en timme. Det var så jäkla skönt att somna till tv:n, jag saknar det! Vi har ju ingen tv i sovrummet längre och det suger!

Men vet i, jag var bara tvungen att skriva av mig lite, men nu ska jag sätta igång med nr 1.
Vi hörs senare.

Finalister

2009-12-05 @ 08:19:29

Såg ni Idol igår? Hoppas det, för jag var såååå nervös! Jag har aldrig kunnat bestämma mig för vem jag tycker ska vinna, jag tycker att när det kom till topp 4 så kunde vem som helst ha vunnit. Men igår blev jag helt och hållet, 100% övertygad. Den som sitter helt säkert är...............Erik. När han gjorde Run to the hills med Iron Maiden så satt jag med ett leende heeela låten. Han är ju bara så fantastisk! Sen vet jag inte om det är för att jag blev glad över att han skulle göra en låt som var som klippt och skuren för honom, eller om det var för att John älskar den låten. Vet ej. Vi sa det igår att om Erik vinner så ska vi köpa hans skiva. På riktigt! Verkligen. Han förtjänar det verkligen.

Tove och Calle var också helt fenomenala och jag gillade Toves tolkning av Kylie Minogue's låt. Likie, likie. Calles sista låt var också väldigt bra. Ja, det blir svårt som tusan att välja en vinnare nästa vecka. Men jag ska rösta på....Erik. Yes.

Lärarstudent goes vikarie

2009-12-04 @ 19:50:56

Idag har jag varit på min förskola och varit vikarie. Det känns ganska stort ändå! Lilla jag, som knappt gått en termin på min utbildning har redan fått vikariat och är uppsatt på vikarielistan på förskolan, och snart även på skola. Wow, vilken tur jag har, så tacksam jag är! Det var ett par timmar, från 8-11.30 men jag kände mig ändå väldigt ansvarstagande och vuxen på ett vis. Tufft! När jag kom hem så sammanställde jag min intervju som jag gjorde med min handledare som är buddhist, så nu är det på G med den uppgiften med. På måndag ska jag få låna en bok av en av mina gruppmedlemmar, så jäkla skönt, för då har jag tillgång till alla böcker som jag behöver till min dokumenationsuppgift! Najs, najs, NAJS! Den ska bli klar på måndag, har jag bestämt, så jag kan racerstarta med nästa uppgift på tisdag.

Imorgon ska jag och nio andra mary kay kollegor ta oss till Rydebäck mellan 10.00-13.00 för lite teambuilding-utbildning. Ska bli roligt och framför allt mysigt.
Alldeles strax ska jag och John mysa till Idol med kaffe, te och nybakad sockerkaka. Det ni!

Risgrynsgröt in my head

2009-12-03 @ 21:31:30

Just nu har jag suttit med min dokumentationsuppgift i säkert fem timmar. Fem timmar!!
Jag har bläddrat i min psykologibok, knappat lite på datorn (har snart fyra sidor) och kollat igenom anteckningar. Den som trodde att det skulle vara enkelt hade fel. Jag hade feeel. Men det känns som om jag ska klara att knäcka denna nöt till på måndag, då jag har satt min deadline till klockan 16. Jag har ingen skola, utan kan sitta med uppgiften heeeela dagen. och det ska jag göra också, för det har jag skrivit på min veckoplanering.
Imorgon ska jag in och vicka på förskolan! Fy vad roligt det ska bli! Det är bara fyra timmar, men hey, det är ju bättre än inget. Från klockan 8-12 ska jag vara där och mysa med barnen. Ska bli roligt, som sagt.
Just nu känns mitt huvud som risgrynsgröt. Är trött och kan inte koncentrera mig riktigt. Det är farligt att plugga för länge. Men jag har som sagt kommit en bra bit på vägen, och så snart som möjligt ska jag påbörja min intervjuuppgift. Kanske ska kolla igenom den ikväll, så kan jag kanske fråga min handledare imorgon om jag kan få intervjua (intervjuva?) henne. Hon är buddhist och det tycker jag är en spännande religion! Känner inte så många som är buddhister, och jag är ingen själv. Så det kan nog bli lite intressant.
Nu ska jag göra det innan jag ska lägga mig!
Natti, natti!

Dokumentationsuppgift, seminarier, workshops, intervju...

2009-12-03 @ 12:48:28

Bah, säger jag bara! Just nu är jag trött, sliten och förkyld. Igår var den längsta dagen i skolan ever, och det kändes när klockan började närma sig 16.30 och vi skulle hålla på i 30 min till. Det blev ändå 45 min. Slutade 17.15, och jag var tröööött. Men jag blev iaf hämtad av min älskling, sen åkte vi vidare till La Empanada och handlade mat och åkte till Bunkeflo. Efter maten så däckade jag i soffan, fy fan vad jag var trött. Slemmig i halsen, förkyld och snorig gjorde mig helt körd, så jag passade på att vila lite.
Det är mycket i skolan just nu, sånt som man inte hade en aning om ens. Igår hade vi två stora saker, på förmiddagen hade vi VFT samtal i stor grupp, presentation av handdockan och även muntligt med vår dokumentationsuppgift över etiska dilemman. Efter det hade vi tre timmars håla (whoopidoo) och sen var det dags för en examinerande workshop då vi skulle ha svarat på frågor från VFT:n och det hade jag missat helt! Jag var totalt oförberedd när jag hörde om det, så jag, Viktoria och Hafza satt på håltimmen och diskuterade lite kring uppgiften. Det var skönt och tur, för man kände sig iaf lite mer förberedd, och det löste sig ganska så bra. Så idag och imorgon blir det att sitta och plugga och göra klart så mycket som möjligt innan juluppehållet.

(21 dagar kvar till jul!)

Glögg, pepparkakor och make up

2009-12-02 @ 07:41:41

Igår hade vi en jättemysig kväll i Glumslöv. Det var temakväll med jul-och nyårsmake up! Så jäkla mysigt det var, och alla lämnade Glumslöv redo för en vild natt på stan. Underbart! Till fika var det lyx, det var två olika sorters glögg, den ena var Blossas grön etikett, och den andra var av ett annat märke men den var fantastiskt god! Den smakade chili och choklad. Helt underbar, den måste ni testa! Tror den fanns på ICA faktiskt. Självklart tog jag den sistnämnda och bunkrade upp med pepparkakor och skumtomtar. Sen mös jag mig igenom marknadsplanen.

När jag kom hem var min näsa helt pajko, den bara rann. Vad skulle jag göra när jag kom hem då? Jo, en handdocka. Det fick bli en gammal strumpa med två olika knappar till ögon. Då kom jag på att det fick bli en pirat. Gunnar heter han. Sen ska jag också berätta att jag (just nu) tycker att det var slöseri med tid, för när jag vaknade imorse så hade jag ingen röst. Den har kommit tillbaka lite, men jag vet inte om den kommer hålla hela dagen, och isåfall kommer rösten att försvinna till imorn, med all säkerhet. Blä! Jag har varken tid eller lust att bli så dålig just nu. Jag har inte råd med det! Nej, nu ska jag bli frisk!