Hörrni

2009-08-31 @ 22:31:54

Nu är Sara trött. Har precis kommit hem från måndagsmöte i Glumslöv. Wow tjejer, nu kör vi så det ryker!!!! Goalposterna blev en riktigt underbart sysslesättning idag och Annika var så duktig när hon höll i seminariereferatet.

Imorgon ska jag fortsätta uppdatera från helgen, det är mycket att skriva och ni kommer inte förstå så mycket om jag inte får tid på mig att förklara saker och ting.

Nu ska jag sova, ha en god natt på er!

Dag "0" fortsättning, in på dag 1.

2009-08-31 @ 16:03:17

Väl inne på Gothia så mötte vi upp med resten av uniten. Alla var så himla vackra och uppklädda, så måste det kännas att gå på Nobelmiddagen! Vi tågade iväg till salen vi skulle sitta och ha vår middag och Awards Night i. På Awards Night delas det ut priser för våran area. Vi är en stor, stor area med många olika sales directors som har sina olika units. Titlarna som delades ut var Queen och det var i lite olika kategorier. Bland annat "Personal sales" som innebär att man har haft ett högt inköp och ännu högre summa ut till kund. Den mest prestigefulla utmärkelsen man kan få är Miss Go Give. Det är den som erbjuder sin hjälp, alltid finns där för sina systerkollegor och ställer upp när det krisar. Det blev många tårar under denna kväll ska jag lova!
Maten var gudomlig. Vi fick en huvudrätt som bestod av laxkotlett, potatismosbulle, ugnsrostade grönsaker och en himla god sås. Till efterrätt blev det något som liknar pannacotta, fast det var mousse. Längst ner var det ett lager av chokladpudding, på toppen var det ett bärtäcke och ett mumsigt flarn. Eftersom allt var alkoholfritt så serverades det Loka och Coca Cola till maten.
Kvällen höll på till 22.30 och efteråt gick vi ner och tog ett glas champagne. Lite lyx får man ju allt ha efter allt klappande! Jag kan säga att händerna var möra efter denna kväll!

Vi var hemma igen i lägenheten strax efter klockan 00:15. Tog en snabbdusch och sen gick vi och la oss. Det skulle bli en tidig morgon med ett fullspäckat schema nästa dag.

6.45 ringde klockan och vi var färdiga för frukost uppe hos Yvonnes mamma 7:30. En timme senare var vi på plats utanför Scandinavium. Det var föreläsningar hela dagen med en lunchpaus på en timme. Klockan 16 var det slut för dagen så det var raka vägen hem. Vi gjorde oss iordning, skaffade lite proviant till kvällen och så åt vi en räkmacka. Yvonne, som skulle på VIP middag, åkte iväg klockan 18. Vi var tillbaka på Scandinavium 19:30.
fortsättning följer...

Dag "0"

2009-08-31 @ 07:48:29

Torsdagmorgon var jag lite stressad på grund av vad som hände dagen innan med Johns huvud. Jag hade inte städat på länge och jag hade planerat dagen innan att jag skulle göra det på morgonen innan jag åkte iväg. Sagt och gjort, jag gick upp klockan 6.15, satte på kaffe, tog fram dammsugaren och trasan sen satte jag igång. Det tog ca 40 minuter (jag är snabb och effektiv på morgonen!) och sen kunde jag ta det ganska lugnt. Titta på The Voice som har börjat sända på Kanal 5 igen, dricka kaffet, duscha, sminka mig, fixa håret osv… sen var jag färdig en bra stund innan det var planerat, så jag tog mina väskor och begav mig iväg till Lund. Jag var en timme för tidig, så jag ringde Yvonne och hon kom och hämtade mig på Statoil. Vi åkte hem till henne och drack ännu mer kaffe och åt lite frukost och hon packade det sista. När klockan var 10.40 så åkte vi till Kävlinge och hämtade upp Gabriella och hennes kille. Sen bar det av mot Göteborg!

Vi gjorde ett stop på vägen på ett matställe, som jag inte minns vad det hette, och sen var det dags igen en halvtimme senare. Klockan var 14.30 när vi var framme utanför Scandinavium och vi gick in för att registrera oss så att vi fick ut våra passerkort, info och seminariegåva!! Det tog sin lilla tid, ca 40 minuter. Så vi började bli lite stressade eftersom vi skulle mötas med resten av uniten 18.20 i vid Entré 8. Så det bar iväg hem till Yvonnes mammas lägenhet och packa upp, byta om och fräscha till sig lite. Eftersom Yvonne skulle upp och hämta ring på scenen på fredagen, så skulle hon ha fin ”balklänning” och fin håruppsättning och fina skor… hon såg ut som en dröm! Hon var jättefin!  Så vi bar av mot Scandinavium igen…

Fortsättning följer…

Wow, vilka dagar!!

2009-08-31 @ 07:44:59

Torsdag till lördag har varit helt fantastiska.
Jag ska sammanställa det nu under dagen hade jag tänkt så ni får veta vad som har hänt. Vi ska hinna med att gå till banken idag också, annars är det detta som gäller.

Imorgon börjar skolan, hörrni!
Tycker det ska bli jätteroligt, men det är såklart lite pirrigt med! :)

Nu kommer det första inlägget från Scandinavium, Göteborg: Seminarie 2008/2009.

Jag försöker...

2009-08-27 @ 10:38:52

0-691a94004f9ca880f6f8b8dbbdd78994.png

Kolla varifrån!

Jag försöker blogga från mobilen. Fungerar det?

Jag kommer sakna dig

2009-08-27 @ 07:18:51

Igår blev det en lite annorlunda twist på dagen. John kommer hem typ 30 min tidigare än vanligt, så jag undrar om de var klara. "Näee" säger han. Nehepp... jag går in på toa och pillar med make upen jag ska ha med mig idag och så kommer John in och tar spegeln och då ser jag det. Blod! På huvudet! "Vafan har du gjort?!" utbrister jag och känner att jag får lite mer puls. "Jag slog i huvudet på jobb"... jaha, detta jävla farliga jobb. Så jag fick ringa sjukvårdsupplysningen och be om råd. Ska man åka in till sjukhuset och få det sytt eller vad? Jo, det skulle man, så vi åkte till Jourcentralen och satt där i närmare två timmar totalt. Jag hinner inte dra hela alltet, men det var en del grejer som var roliga! Men stelkrampssprutan fick avsluta vistelsen och John fick ett Bamseklistermärke.

Nu har jag faktiskt precis städat i lägenheten, eftersom jag inte har gjort det på hela veckan och jag åker om några timmar, så nu börjar jag känna mig lite stressad. Jag kommer hem igen på lördag, inte på söndag. Jag har snöat in mig helt fel på dagarna på något vis. Men på lördag, inte på söndag, ska jag uppdatera er om min Seminariehelg!!!

Tänk att jag sa adjö för en timme sen till dig, John. Jag grät en liten tår när dörren stängdes. Jag kommer sakna dig! Tur vi ses snart, älskling!


Packningen är ju viktig...

2009-08-26 @ 16:19:20

Jag har passat vovve idag, och gör det fortfarande. Vi ska ta honom med oss till Bunkeflo sen när John har kommit hem.
Jag ska passa på och börja packa inför Seminariet i Göteborg! Jag åker imorgon och är borta hela helgen. Hur ska jag klara mig utan John..? Det har gått bra innan, men jag kan inte sova ordentligt, så jag hoppas att man blir riktigt trött på kvällarna av dagarnas aktiviteter, Awards Nights och galakväll. Än så länge har jag packat ner lakan, örngott, två paket med strumpbyxor, min dress, två par skor, underkläder och mina klänningar. Jag ska packa ner smink, tandborste (hur fan ska det gå, vi delar ju!!), borste, spray, schampo & balsam, hårfön, plattång och Silkes Händer. Sen tror jag att jag har allt jag behöver.

Vet fortfarande inte hur/om jag kommer hem, men det löser sig. I värsta fall får John sätta sig i bilen och köra. :)



En hund är en hund.

2009-08-26 @ 07:24:52

Om cirka 15-20 min kommer en stor, svart och lurvig sak hem till oss. Det är inte första gången, vi är faktiskt nästan bästa kompisar. Jag har redan bestämt att vi ska mysa i sängen, ta en lång promenad och bara vara. Att få ha Fonzie så som jag har haft nu den senaste veckan, lördags och snart även idag, är jag tacksam för. Han tröttar ut mig fysiskt, och psykiskt fast på ett bra vis. Man får komma ut och gå och andas frisk luft. Det är något som jag har missunnat mig på sistone.

Satt och kollade på Sydsvenskan för en liten stund sedan. Det stod om MFF, hur man skulle göra det till ungdomslag, så som man gjorde med Babyhawks (Redhawks). Det stod om hur Fuglesangs rymdfärd blev uppskjuten (haha, ironiskt ordval) ännu en gång på grund av fel på bränsleventil. Sen kommer jag till det bästa. IKEA. Nya IKEA ute på Svågertorp. Ett reportage. Jag öppnar. Jag läser, långsamt och länge. Reagerar på att chefen beräknar att det ska ta cirka 2½timme om man ska gå igenom hela IKEA. Det blir en utflykt må jag säga! Ni kan läsa det här.

Jag är vrålhungrig just nu, så jag ska hälla upp mitt kaffe, fixa min gröt som jag hoppas slippa snart, och invänta the Fonz.

Vad har ni för planer idag? Det är lillördag och allt idag ju. Kom igen, berätta!

Skola!

2009-08-25 @ 13:56:02

Idag har jag varit på upprop/registrering i skolan. Det var roligt. Jag möttes av lärarförbundet utanför och passade på att skaffa mig ny försäkring, som är billigare än den jag har idag. Sen var det dags att komma in på uppropet/registrering/infon. Det tog ca 1h 15min, och det var intressant och mycket info på en gång. När det var slut så fick jag skynda mig hem för jag skulle få fint besök 10.30. Lotta, och hennes snart 1 åring Leia, skulle komma och fika. Jag hann hem till halv men vi kom fram till att vi inte skulle stressa så de kom kvart i elva istället. Sen blev det fika, snack och skvaller och helt plötsligt var klockan ett! Tiden går fort när man har roligt och när man har mycket att prata om.

Nu sitter jag i soffan och är trött. Jag vaknade inatt, vet inte vilken tid, och kunde inte somna om. Låg vaken länge och störde mig på Johns läten. Tillslut lyckades jag slappna av och somna om. Tror ni jag var nervös för skolan? Jag tror det var det var därför iaf! Undrar hur nästa vecka blir då!

Imorgon ska jag vara hundvakt åt Fonzie. Sen är det torsdag och vid lunchtid så åker jag till Göteborg! Så pirrigt, spännande och läskigt på samma gång! Man har ju hört andra berätta om seminariet, hur häftigt det är osv. Tänk om jag är den enda som åker därifrån som inte har fattat något? Jag brukar vara lite slö och trög ibland ju... skämt å sido. Jag tror det kommer bli en enorm kick.

Nu känner jag hur magen kurrar.
Vad ska vi ha till middag ikväll??

What's up with oatmeal?

2009-08-24 @ 09:39:03

Här har ni en bild på min frukost som jag har ätit i en vecka nu.


Det är havregrynsgröt med linfrön och en skvätt linfröolja. Ovanpå har jag ringlat lite blomsterhonung, för att få bort den äckliga pappersmass-smaken. Egentligen förstår jag inte varför jag äter det, det är inte gott. Men det håller mig mätt i flera timmar och det gör min mage gott, så jag antar att det bara är att äta och se glad ut.

Imorgon är det dags, hörrni! Då ska jag på upprop och registrering på MAH. Pirrigt! Får man ta med sig mamma, som man gjorde på första skoldagen i grundskolan? Nej, nu är jag vuxen och ska klara sånt själv. Jag får se till att vara där senast 8.15, så jag hinner att orientera mig och kolla in allt nytt och spännande folk.

Fy vad gröten blev klibbig, känner den hela vägen ner i halsen. Blä!!

Har ni hört detta förresten? Helt sjukt. Kolla här

God morgon!

2009-08-23 @ 12:37:35

Eller ja, middag, men jag har varit uppe en liten stund redan!

Det blev en sen kväll igår. Jag och Fonzie låg i sängen och chillade framför Scary Movie 2 fram till klockan tolv, då ringde nämligen Rose och sa att jag skulle komma och hämta dem. Jag ringde John och sa att jag kom och hämtade honom snart, sen åkte vi vidare till Skurup. Väl där såg vi världens sötaste och minsta kattungar! Tre stycken, en grå och två spräckliga/randiga. Såå sugen man blev på att skaffa katt! Men efter jag hade hållt en av krabaterna så kände jag hur näsan började bli täppt och det kliade på halsen, så jag får nog avstå. Märkligt att det inte är så med hundar!

Idag är det fint väder, men det är kyligt i luften. Jag vet inte vad vi ska hitta på idag, vi försöker se ett avsnitt av Entourage, en av världens bästa serier, men det går inte som vi vill! Tror det är löst alldeles strax, dock.

Känner mig väldigt seg i huvudet idag, och har lite ont i ögonen. Tror det är för jag var uppe till halv tre. Eller så är jag sympatibakfull. Jag vet inte vad. Jag får hinka i mig vatten tills jag blir bättre.

Hur har er helg varit? Har ni gjort något roligt?

Videoblogga? Nej tack!

2009-08-22 @ 21:29:56

Jag var alldeles nyss inne på Josefins blogg och uppdaterade mig lite. Jag fick mer uppdatering än vad jag bad om. Jag fick se en tjej som videobloggade. Nej förlåt! Det var två stycken, men den ena fick mig att bara tappa hakan. Jag var tvungen att gå in på hennes blogg och se efter. Det var så. Det var inte bara en engångsföreteelse. Ni kan själva gå in och se vad jag såg här. Jag vill absolut inte skriva något elakt (eller egentligen vill jag, men det är inte snällt) men har ni någonsin varit med om liknande? Jag låter inlägget tala för sig själv, så har jag inget sagt. Men jag hoppas ni förstår vart jag vill komma.

Så började jag tänka. "Hade jag kunnat tänka mig att videoblogga?" Nej, jag tror inte det. Men det är ju skillnad mellan videoblogg och videoblogg. Vissa är serösa. Andra är som ovan. Jag hade kunnat tänka mig att göra som Zyto, om min blogg hade varit så pass populär så folk vill ha frågestund. Men jag hade inte kunnat spela in en video på mig själv och sedan lägga upp det på bloggen. Det tror jag iaf inte. Det skulle vara om det var något riktigt stort, extra exeptionellt. Haha, den dagen...vet aldrig kommer kanske, bara för att jag skrivit att jag aldrig skulle kunna...

Hörrni, jag ligger just nu i sängen, Fonzie ligger på golvet, jag har lappen i sängen och tittar på Anchorman och läser bloggar samtidigt. Jag är effektiv. Men jag börjar bli sömnig. Jag får ta en tuppis så jag orkar vara uppe tills svärföräldrarna ringer och vill bli hämtade. Har inget kaffe kvar hemma, så jag får vara uppe på egen ånga. Wohoo!

 

Firefox strular

2009-08-22 @ 16:07:25

Det är så irriterande när något som man använt länge helt plötsligt slutar fungera.
Detta har hänt mig nu. Jag har länge känt till och använt Mozilla firefox, men av någon anledning slutar det fungera för mig. Jag kan öppna det en gång, sen är det kört. Det avslutas inte på rätt sätt. Finns det något annat sätt än krysset uppe i högra hörnet? Berätta det gärna i såfall!

Jag får antingen testa med en tidigare version eller så får jag finna något annat. Dåligt mozilla, dåligt! Explorer kan man ju inte använda, det är så tråkigt. Det fyller visserligen sin funktion just nu, men jag vill nog hitta något nytt. Kanske är dags för det?

Vet ni vad jag ska göra nu?
Jag ska slänga in filmen jag nämnde innan i DVD spelaren, äta choklad och dricka cola. Ibland är livet gott!
Jag bestämde mig för att göra en god gärning senare idag och då ska jag skjutsa svärföräldrarna till Skurup, så jag ska vara i Bunkeflo 18.15-18.30. Sen ska jag hämta de någon gång i natt med. Jag är en bra svärdotter.

Vad gör man när man är ensam?

2009-08-22 @ 12:47:50

John ska ut på killäventyr idag. han har precis åkt hemifrån, och han har ingen aning om vad de tre ska göra eller vad som kommer hända idag/ikväll. Jag vet vad jag ska göra. Inget. Kanske ringer lite samtal. Kollar nån film kanske. Ja! Jag ska se min absoluta favoritfilm: "Monster in law". Det är med Jennifer Lopez och Jane Fonda. Jag är väl en av de få som tycker att hon faktiskt är en bra skådis. Hon är kanske inte bäst, men hon är bra.

Men det är faktiskt väldigt tråkigt att sitta HEMMA SJÄLV EN LÖRDAGKVÄLL!! Att laga middag för en och äta själv är ingen höjdare. Att ta ett glas vin är inget att fundera på. Dels har jag inget vin hemma och sen ska jag hämta John när han ska hem. Jag är en bra flickvän.

Nej, vet ni? Det ska nog bli en Mary Kay lördag idag.



En riktigt bra dag, faktiskt.

2009-08-21 @ 17:55:59

Inatt någongång vaknade jag av en stor knall. Jag förstod att det var en åskknall, och att den antagligen varit ganska nära. Allt detta hann jag uppfatta innan jag somnade om, och det gick fort. Sen var det dags att gå upp klockan sju. Jag skulle ju iväg på min utbildning med Jennifer idag med mina andra Mary kay kollegor. 9.15 möttes vi upp utanför lokalen och där har vi varit halva dagen. Jag kom hem vid halv fyra och jag har varit duktig och cyklat till och från Värnhem.

Dagen har varit inspirerande, peppande och har lyckats väcka känslorna och passionen för Mary Kay igen. jag ska ärligt berätta att intresset har varit svalt under sommaren, har sålt lite Satin Hands, lite påfyllning och hållt i nån enstaka On the Go visning. Men jag har inte lagt ner min själ i det. Jag har behövt min vila under sommaren. Nu blir det andra bullar. Näste helg är det seminarie i Göteborg och just nu bara LÄNGTAR jag dit! Jag och jennifer har peppat varandra till en utmaning, som vi båda ska klara!

Nu sitter vi och chillar i soffan. Det får man ju göra på fredagar. Jocke och Eva ska snart komma med pizza. Sen får vi se vad som hittas på, om vi spelar spel eller om vi bara tar det lugnt. Dricker kanske nån grogg, eftersom det är fredag.
Vi får se!

Nu är jag hungrig, och tror att det snart plingar på dörren.

IKEA!

2009-08-20 @ 12:35:41

News, news, news angående IKEA!
Bulltoftas IKEA har legat på samma ställe i 32 år, och det är dags att hotta upp varuhuset. Det ska flytta till Svågertorp, och det har varit lite si och så med när det ska öppna. Nu vet jag när det ska öppna. Jag är eld och lågor! Den 21/10 2009 öppnar det! Vi har flyttat in i nya lyan tills dess och jag tror att det lutar åt att jag ska ta mig till öppningen. Invigningen alltså. Det kommer vara mycket folk. Mycket folk. Jag tror att jag ska stålsätta mig inför det redan nu, börja vänja mig vid tanken. Jag tror det.

Jag är inne på deras sida just nu, kollar nyheterna och lite annat. Jag har hittat en lampa som jag tror hade blivit snygg inne i arbetsrummet eller i fönstret i köket. Eller i vardagsrummet. Ja, ni fattar.

Så ser den ut! 349:- kostar den och finns i svart eller naturfärgat. Jag ska ha svart!


Just nu är jag sjukt godissugen. Sjuuukt. Typ saltlakrits eller mörk choklad. Och en chailatte. Mmm, älskar det. Man har testat ett par olika, men har kommit fram till att den godaste är från Espresso House. Jag ska se om jag inte kan införskaffa mig lite pulver nu nästa vecka. Det är ju bara så satans gott! Nu på sommaren ska det helst vara ischai. Då måste jag skaffa kardemumma också. Kanel har jag. Nej, nu får jag göra något åt saken!

Var jag sist?

2009-08-20 @ 08:10:46

I måndags, tror jag det var, så skrev jag till Linda på MSN. Hon hade kommit fram till Greensboro (stavas det så?) i South Carolina, USA och vi snackade om ditt och datt, och Skype. Jag sa att vi skulle skaffa Skype så vi kunde prata med varandra. "Jaja", säger Linda "det har jag haft länge!" What?! Jag har bara sett det på Johns dator, men jag tycker det verkar lite läskigt. Nu för e n liten stund sedan gick jag in på Skypes hemsida och kollade och hämtade hem det. Det gick bra. Öppna och installera, inga problem. Lägga till mina vänner som har Skype. Hmm... jag trodde inte att jag skulle ha så många. Men Skype hämtade kontakter från mailen och det var ju hur många som helst! 31 stycken som hade Skype, och det var sånna man inte hade tänkt sig kanske, sen fanns det några självklara också, men ändå! Är jag bland de SISTA med detta? Jag tycker att jag brukar vara ganska bra på att hålla mig à jour med sånt, men inte när det gäller Skype. Nu har jag det iaf, så nu är det klart. Lägg till mig och ring vet ja! ;)

Uppe med tuppen idag igen, ja. Lika bra att vänja sig inför nästa vecka. Tisdagen känns viktig. Då är det upprop och registrering på skolan klockan 08:30. Spännande, spännande! På torsdag runt lunchtid så åker jag till Göteborg. Jag ska gå på seminarie med Mary Kay. Det ska bli spännande att se om det är så himla bra och se om polletten trillar ner på riktigt då. Återstår att se!

Ha det gott så länge, nu är det ANTM!!

Sol, sol, soool!

2009-08-19 @ 16:32:43

Idag har det varit underbart väder, och jag har känt mig väldigt pigg. Det har inte varit så kyligt i luften idag heller, men det känns fortfarande annorlunda i luften. Vet inte om det är nån doft som finns i vindarna, men det liksom "luktar" höst. Jag har varit flitig idag och städat. Jag är inte klar, men jag har dammsugit och dammat. Imorgon är det sista dagen med hundarna, så då ska jag moppa golven, städa toan och torka ur skåpen. Får nog tvätta ytterligare en maskin tvätt. det blir den tredje denna veckan!

Jag är helt beroende av ANTM, alltså Americas Next Top Model. Jag vet inte varför men jag kan se repris efter repsris, säsong efter säsong. Det är lockande, intriger, drama, modeller, bitch n' nag och det är roligt! Det är på tv just nu och det är säsong 3. Jag vet vem som vinner, har sett det typ tre gånger redan. Vet ni vem som vinner?
Jag tror det är dags för ny säsong snart i USA, då ska jag se det!





                                                                                     (Vad tycker ni om signaturen? Snygg va?)

Fashiontrends Autumn 09

2009-08-19 @ 10:16:17



80-tal•axelvaddar•sammet•knähöga stövlar•rött•leggings•läder•skinnjacka•metallic•stora smycken• djuriskt• v-ringat•kostymbyxor•Pretty Woman•höga klackar•markerad midja•basfärger+cerise, rött, lila, plommon, apelsin, ljusgrön•sotiga ögon•rock•Michael Jacksson•hy med glow•highlight•röda läppar•

Uppe med tuppen

2009-08-19 @ 07:35:03

Morgonstund har guld i mun, sägs det. Vad menas egentligen med det? Varför guld? Jag hade tänkt att jag skulle ta och kolla upp det, om inte Du vet?

Jag gick upp när John gick till jobbet och då trodde jag att klockan var sju. När jag kommer ut i vardagsrummet och tittar på klockan så var klockan bara sex. Trodde knappt att det var sant och var väldigt nära på att gå och lägga mig igen. Men då hade jag sovit gott fram tills Laila hade kommit och lämnat Buster. Det gjorde hon för ca 15 minuter sedan, så jag hade inte fått njuta direkt, så det var lika bra att gå upp. Sitter nu med en kopp kaffe och en flaska vatten vid min sida och Buster ligger på golvet. Om en stund kommer Fonzie.

Vet ni vad jag ska köpa denna månaden? En Yantramatta! Eller spikmatta, för vissa. Jag testade hemma hos Rose och Christer i söndags och man blir väldigt avslappnad, trots att jag låg med tröja i endast tio minuter. Jag har velat ha en sån länge och nu känns det som att det är dags. En sundare livsstil är det dags för. Hösten är på intåg och det är då det är viktigt att vara frisk och kry och inte låta höstdepression ta över ens liv. Ska ni inte ta och göra er den tjänsten också? Ät frukt, grönsaker, nötter, drick en massa massa vatten, ta en höstpromenad i skogen eller i grönområde, kanske en sväng ner till havet passar bättre gör då det! Må bra och lev väl!

Just nu

2009-08-18 @ 22:01:51

Just nu i denna sekund är jag trött! Jag har inte känt mig så trött som jag gör ikväll på väldigt länge. Jag klagar inte, jag är överlycklig! Kanske har jag lyckats komma tillbaka i mina gamla vanor? Lägga mig tidigt, somna på en gång och vakna tidigt och vara pigg och utvilad. Det är så jag har haft det fram till i somras, då ställde sig världen upp och ner för mig. Jag vet inte varför, men nu känns det som att det är på rätt väg!

Jag har haft hundarna idag med, och jag har varit busig och lämnat de ensamma hemma i två timmar. Jag träffade Petra och Felicia på Malmö festivalen innan idag, så vi gick runt lite. Jag ska tillägga att jag cyklade från Håkanstorp till Triangeln och hem igen, så jag var inte jättesugen på att promenera med vovvarna sen! Men jag gjorde det ändå.

Jag sitter just nu med min nya laptop i knät och installerar Office 2007. Härligt med nytt. Fast lappen är inte ny, min pappa har haft den innan jag, men den är inte så gammal. HELST så hade jag köpt en sprillans ny, men ekonomin tillåter det inte.

Vet ni vad? Nu ska jag sova!

Hunddagis

2009-08-18 @ 09:17:50

Idag är det dag 2 på hunddagisveckan. Meningen är att jag ska ha Buster och Fonzie här hemma hela veckan, och det känns bra! Då får man ju en anledning till att gå ut och promenera. Förhoppningsvis så blir man van och fortsätter utan hundarna. Fat chance, men man kan ju hoppas.

Jag ska träffa Petra idag inne på festivalen. For old time's sake, kallade vi det. Tänk att vi har känt varandra så länge! 22 år tror jag det är nu. Helt galet. När vi var yngre gick vi alltid på Malmö Festivalen, kommer ihåg att vi gjorde tuffa "flätor", sånna med färgad tråd ni vet, typ varje år. De påminner lite om Jack Sparrows, den han har i bandanan.

Jag ska bjuda på en söt bild på Fonzie, sen ska jag äta frukost: havregrynsgröt med linfrön, en tsk linfröolja vid sidan om och ett vitaminpiller. Man får gardera sig nu när hösten är på intåg, det känns i luften!

Är sommaren slut?

2009-08-17 @ 12:01:48

Vad tror ni? Har sommaren satt sin sista potatis för i år? Det känns mycket kyligare och råare i vinden nu än vad det gjorde för en vecka sedan. Det är förvisso mitten av augusti, men jag för mig att det är nu sommaren ska vara som bäst? Har många gånger funderat på om man skulle föra anteckningar över väder och temperatur, men sen har jag tänkt att det inte är lönt eftersom jag med all säkerhet kommer glömma bort att jag har dem.

Har ni några bra tips på hur man kan komma ihåg att man har skrivit anteckningar efter ett år?

Recension: Fest

2009-08-17 @ 09:29:17

Rose genomgick en total makeover under lördagsförmiddagen. Först var vi hos frissan och klippte det lite busigt, så hon blev av med "burret". När det var klart åkte vi vidare till Triangeln och där spenderade vi en timme på USA Nails och Rose gjorde sin premiär med påbyggda naglar. Spännande värre, hur ska det gå nu med jobb, hund och hem? Jag tror det kommer gå bra! När hon var färdig så åkte vi och hämtade upp John, vidare till Bunkeflo för att lämna stereo, vidare till Burger King för att äta ordentlig, fet mat och sen åkte vi hem och gjorde oss iordning. Klockan fem var vi nere på Kockums igen och kände av stämningen i lokalen, spelade lite musik och värmde upp. Första gästen var Grip. En svettig sådan. Men efter en stund så kom det allt fler och fler, så välkomstdrickan åkte fram. Jag och Christer fick äran att hålla i det, samtidigt som vi skulle bolla med kameror.

Efter cirka 30 minuter var förhallen fullproppad av folk och då var det dags att hitta sin bordspartner. Vi hade delat på en kortlek och så fick herrarna ta ur en skål med grön servett, och damer ur en annan skål med en rosa. Sen var det dags för mat! Det blev även en liten uppvisning av Gunilla, som är teckenspråkslärare och linedancelärare, och det var så vackert.
Kaffe, tårta och likör stod som nästa punkt på schemat och det var såå gott! Det bästa med kalas är ju tårtan!

Ett inslag på festen var att alla skulle upp och dansa linedance. Här har vi velat lite om vem som skulle våga och inte våga, men ALLA var uppe och provade på. Det blev ett riktigt gung i hela lokalen, men allt eftersom tempot höjdes så satte sig fler och fler. Men det var väldigt roligt och man blev lite svettig! Sen förflöt kvällen ute och inne, som tur var regnade det inte. Sen gick många hem. Och det var mindre roligt att folk gick hem så tidigt. Vi hade ju planerat att vi skulle ha korv med bröd vid 01-01.30, för det brukar man ju vilja ha. Men vi var väl ett tiotal som var kvar och fick äta.

Festen var officiellt slut vid 02:00 och vi var hemma igen 02:30. 09:56 vaknade vi igen dagen efter. Möra, hungriga och trötta.

Jag tyckte att festen blev väldigt lyckad. Maten var god, och räckte väl (vill inte veta hur mycket det blev över!), drickan räckte, folk hade trevligt, många dansade (kasedans) och alla var uppe på linedancen. Det var heller inga problem med bordsplaceringarna, utan alla kom överens. Uppdragen vi hade gett ut gick också som smort, och alla genomförde sina uppdrag. Well done!

Jag ger det 4/5, eftersom folk inte stannade så länge. Hade fler stannat till nattamaten så hade jag nog gett det 5/5.
Det blir kanske repris snart, vi har dricka så det räcker till en fest till... :)

Dagen F

2009-08-15 @ 07:53:44

IDAG ÄR DET FEST!
Jag är uppe med tuppen och ska strax äta frukost. Klockan nio ska jag hämta Rose i Bunkeflo och sen ska jag köra henne till min frissa på Möllan. Ska bli spännande att se vad Jennifer hittar på med henne och hur mycket hon klipper av.

Igår var det full rulle hela dagen precis som jag hade förväntat mig. FÖrst var vi på Ö&B vid Heleneholm. Det tog oss ca 15 minuter att hitta en vagn, det var en snäll gubbe som "sålde" sin vagn till oss. Sen gick vi där och plockade på oss diskmedel, duschcreme och läsk. Vi hittade inga chokladaskar någonstans och jag fick blålila duschcremeringar på min rosa tröja, och då blev jag sur. Vi bestämde oss efter lite om och men att vi bara skulle lämna vagnen som den var och köra till Axfood istället. Sagt och gjort, tio minuter senare stod vi inne på Axfood och plockade på oss godis, snacks och läsk. Det blev billigare till och med!

Efter Axfood körde vi vidare till Roses jobb och hämtade lite grejer där, vidare ner till Kockums och lämnade av grejerna från Axfood och tårtorna från Servera. Slog en blick in i lokalen med, och den blev jättefin. Färgerna blev jättebra! Sen åkte vi till Bunkeflo och åt lunch och gick med hundarna en runda. Sen var det dags igen. Lasta in all öl, vin, cider, likör och whiskey i bilen, kör tillbaka till Kockums, lasta ur allt ur bilen igen på vagn och från vagnen in i lagret. Puh! Svettigt värre, mina vänner! Sen körde vi hemåt och råkade sätta igång larmet. Christer hade lyckats komma hem, tagit ut hundarna på promenad och satt igång larmet. Allt gick i slowmotion, utom ljudet för det var högljutt och irriterande. Jag som inte har någon idé om hur det fungerar stoppade det, men efter tre minuter ringde de från larmcentralen. Sen var det löst. Sen drack vi kaffe, sen kom Rolf och Laila, en stund efter det kom John. Kvällen förflöt i mat, vin, likör och camembert. Vid elva var vi hemma och var helt slut. Jag var i alla fall.

Nu sitter jag här och min frukost är i ugnen (bakeoff baguette), kaffet är klart och sen ska jag köra iväg. Blir nog så att man får ta en tupplur i eftermiddag kanske. Eller dricka sataniska mängder med kaffe.

Äntligen fredag!

2009-08-14 @ 09:48:02

Jag tycker att veckorna går så fort! Dagarna susar förbi, jag hinner inte ens registrera vad jag gör. Men så får jag ha det i tre veckor till, för sen börjar ju skolan! Men vi har en massa saker att se fram emot, inte bara skolan. Imorgon är det ju fest, som jag skrev om igår. Idag ska jag och Rose iväg och fixa allt som sagt, och då kommer dagen att gå superfort. Helt plötsligt är det dags för middag! Har målat tånaglarna nu i fin rosa färg och ska snart hoppa in i duschen och även plocka ögonbrynen.

Flytten är också en stor punkt i mitt, och även i Johns, liv just nu. Det går inte en dag utan att man tänker på hur man vill ha det. Sovrummet är det vi har planerat mest, tror jag. Jag vet på ett ungefär hur jag vill ha det med färger och så. Stilen vet jag hur jag vill ha det, men att få John att gå med på det kommer nog bli svårt. Jag gillar den orientaliska stilen med lila, guld, buddhastatyer, svarta tyger och mörkt trä. Jag har plockat lite färgprover så ni förstår varför det kommer bli svårt... Killar och rosa/lila är kanske lite...omanligt? Eller, nej?


Det är färgerna som jag har kollat som kan stämma med hur jag vill ha det. Tapeten tyckte jag var fin och bidrar till lite mer form. Hade jag valt att gå med de lila och rosa, hade jag målat den mörka lilan som grund vid sänghuvudet och gjort en eller två linjer i olika tjocklekar horisontellt i lagom höjd med den ljusa lilan/rosa. Själva sängen har vi bestämt oss för, och det valde vi faktiskt helt gemensamt! Möblerna ska såklart komma från IKEA, och jag tror att minst 50% av Sveriges befolkning har det, men det är ju för att det är så snyggt!


Malmserien från IKEA är ju bara så snygg, stilren och enkel. Vi hade först tänkt ha det i mörkbrunt, men jag tror det kan bli snyggare med ekfanér. Det som är på bilden är vad vi vill ha just nu, hade velat ha en högre byrå också, men jag tror att det är vad vi behöver just nu. Det är ju inte så dyrt, och serien kommer inte att försvinna heller, så vi kan lugna oss lite. Det kanske inte kommer behövas när jag är klar med klädkammaren!

Buddhahuvudet hittade jag på Jotex (gå och kolla in hemsidan här) och den gillar jag! Hittade fler saker som jag gilalde också, till exempel denna statyn:

Och saken är det att det inte är dyrt! Dessa går på 129:- resp 149:- och det kan det ju vara värt?

Nej mina vänner, jag har inte tid att sitta här längre. Vad ska ni göra idag? Berätta!

Det vankas fest...

2009-08-13 @ 10:43:20

På lördag smäller det! Jag har sett fram emot denna lördag i flera månader nu! Det är Johns och Roses 25+50=75års fest, och det kommer bara bli så jäkla bra! Runt 70 pers kommer och det blir tacobuffé, tårtbuffé, öl, vin, cider, kaffe, dans och mingel i mängder. Imorgon ska jag och Rose hämta lite grejer som ska lämnas nere i lokalen. Lokalen är förresten på Kockum Fritid, den stora salen. Vi var där och tittade för en vecka sedan och pratade ihop oss med killarna som äger restaurangen, det är tack vare dem det blir en fest! De ska fixa all mat, dricka, välkomstdrink, dukning, städning - ja rubbet. Men imorgon ska vi som sagt få jobba lite, jag och svärmor. Vi ska skjutsa ner all dricka, handla snacks, vatten och läsk, hämta och lämna tårtorna, kolla så att allt har blivit rätt i lokalen och godkänna (vilket nog inte är några problem). Det är nog en av de större privata festerna jag har deltagit i, så därför har jag stora förväntningar om att allt ska gå bra och bli en dundersuccé! Det får vi väl se på söndag när man vaknar hur pass man mår då.

Idag ska jag fortsätta min walk-the-walk träning. Alltså ska jag hitta rytmen igen med mina gamla balskor. De är högre än vad jag kom ihåg och de kan kanske vara lite svåra att gå i, men det får gå! Övar jag idag och imorgon så tror jag nog att det ska gå. Hoppas!

FajnDivajn

2009-08-13 @ 10:18:01

Igårkväll när vi hade gått och lagt oss så kom jag att tänka på lite olika saker... vad ska jag göra imorgon, ska jag lägga fram kläderna till festen? Nä, tänk så smutsar jag ner dem... Ska jag läsa på den bok..fajndivajn! Så ska min blogg heta om jag kommer ihåg det imorgon bitti! Och så ska det inte stavas som "riktig" engelska, nej jag ska ju ha lite twist på det också, sätta min egen prägel på det, så jag stavar det som det låter! Ja! Sen kunde jag inte somna. Men när jag vaknade imorse så kom jag ihåg namnet och jag visste på ett ungefär hur jag ville att den skulle se ut. Och nu är den skapad! Jag kommer nog att ändra lite på layouten med tiden, dock. Det finns så många att välja mellan!

Här hade jag iaf tänkt att blogga om mitt liv som student, börjar den 1/9, om vår nya lägenhet som vi flyttar in i den 19/10, om min underbara sambo J, om mig själv, mode, inredning och vänner.

Jag är sån som tycker det är roligt att veta vad Du tycker, kanske har du någon åsikt om något jag skriver eller bara vill att jag ska veta att Du läser bloggen, skriv då gärna en kommentar till mig. Det är mycket roligare att blogga om man vet att man bloggar till någon. :)